LOS REYES MAGOS, MIJN DOCUMENTEN D.D. 6 JANUARI VAN 1988 TOT EN MET 2012, SPAANSE INTERIMVOORZITTER VAN DE VERENIGING DOCENTEN SPAANS IN NEDERLAND (VDSN) EN HET LICHT OP KELLY FISHER

Na verzending van Mijn documenten d.d. 5 januari van 1988 tot en met 2012 ontving ik de laatste Foco van het jaar 2017. Daarna heb ik de optocht van de Driekoningen door de straten van Torremolinos gezien.  Hierna ben ik vroeg naar bed gegaan en had vervolgens een bijzondere droom. Ik droomde dat ik nog in Nijmegen woonde. Mijn moeder leefde nog. Plotseling stond er een oude vriend van mij voor de deur. Het was Martin Lantinga uit de Hazenkampseweg. Ik heb met hem elf jaar op school gezeten. Vanaf juffrouw Maatjes in de eerste klas van de Ds. Creutzbergschool tot in klas 5C van het Nijmeegs Lyceum. Op de in 1947-1965 Vroege jeugd afgebeelde groepsfoto van klas 6 uit 1960 zit hij op de voorste rij precies in het midden. In die tijd konden wij nog niet zo goed met elkaar overweg. Maar nadat wij samen met Fred van der Neut (tweede van links in de derde rij) waren toegelaten tot de brugklas van het Nijmeegs Lyceum is hij gedurende vijf jaar een van mijn  beste vrienden geworden. Zijn jongere broer bleek tijdens mijn directieverantwoordelijkheden voor NIOW-Talen voor de Gemeente Zeist werkzaam te zijn in het Slot Zeist. In die droom van gisteravond stond hij plotseling bij mij voor de deur. Hij bood mij aan om de volgende dag samen met twee van zijn vrienden per auto op reis te gaan naar ‘s-Gravenhage. Hij zou mij de volgende dag bellen voordat wij zouden vertrekken en vroeg mij om mijn telefoonnummer. Dat heb ik op een papiertje geschreven. Mijn mobiele nummer van KPN. Vervolgens kwamen de herinneringen boven van de opera Leonore van Ludwig van Beethoven en het thema ‘De Koning zal Uw Rechter zijn’. In dit verband doet het mij deugd dat Koning Willem-Alexander in zijn kersttoespraak vanuit de Eikenhorst in Wassenaar heeft gekozen voor het thema verbindingen en het pad van IK naar WIJ. Hierdoor heb ik ook met belangstelling kennisgenomen van de kersttoespraken van Koning Felipe VI van Spanje, Koning Filip van België en Koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn gevoerde correspondentie op deze datum vanaf 1994 Brief aan voormalige zakenpartner 1997 Images1997 Photograph1998 Procedure 97 / 2152 BELEI R08 II G32 (8) 1998 Oproeping1999 Info d.d. 04-01-19991999 Verwendag1999 Tussen Hemel en Aarde2000 Over the border vai Durham terug naar de overkant2001 Nieuwe Start voor Gran Hermano2005 Verzekeren 2006 Ons wereldelftal.

En mijn dfgelijkse verslaglegging op deze datum vanaf 2002 Camilla Shand2007 Eis tot schadevergoedingen aan bij 31 augustus 21997 betrokken partijen 2009 John Kapteijn2009 Día de Los Reyes Magos2010 Día de Los Reyes Magos 2011 Jeroen Snel die weet het wel 2012 Wat een geluk.

14:00 Aansluitend aan bovenvermeld bericht ben ik vanzelfsprekend ook benieuwd naar de mening van Groothertog Henri van Luxemburg inzake het Instituto Cervantes Benelux zoals ik kort daarop om 09:36 heb laten weten aan de geadresseerden. Hierna las ik in de laatste FOCO:

VAN DE BESTUURSTAFEL En primer lugar, queremos comunicar a los socios de VDSN que, por razones superiores a nuestro control, la directiva tiene una Presidenta ad interim por unos meses. Puesto que estamos totalmente de lleno en la actividad previa a la Jornada Anual fue necesario tomar esta medida, pero al mismo tiempo vimos la necesidad de enviar una invitación a algunos socios que consideramos activos y comprometidos con la Asociación. Estamos muy contentos por haber recibido respuestas positivas y tenemos dos candidatas bastante firmes para fortalecer la directiva. Esperamos darles nombres y detalles en nuestro próximo Foco. En esta edición de fin de año queremos informarles que hemos tomado contacto con el nuevo asesor de la Consejería de Educación de Benelux, el Sr. Miguel Presa quien nos visitó durante nuestra última reunión de directiva y nos ofreció trabajar mancomunadament en beneficio del profesorado de español en ‘Holanda’ (y en las demás provincias del Reino de los Países Bajos, supongo, JH). La asesoría está preparando una serie de talleres durante el 2018 y, por supuesto, los anunciamos a nuestro socios a través de nuestra lista de correos. Siete lustros se cumplen el próximo año desde la fundación de nuestra asociación. Nada más y nada menos que 35 años atrás comenzó la andadura de la entonces llamada “Vereniging Spaans op School” (VSOS). El día de la Jornada Didáctica, el 24 de marzo de 2018, celebraremos 35 años de servicio a los docentes de español en “los Países Bajos”. Será en el Instituto Cervantes en Utrecht. Para terminar, la directiva quiere enviar a los socios de VDSN un cariñoso saludo por la Navidad, esperando que, tanto en la familia como en el trabajo, este tiempo de amor se haga intenso y se extienda hasta el 2018 que se acerca a pasos raudos con promesa de ser una año exitoso. Ma.Esther Escóbar Bäumer Presidenta ad interim VDSN”

Ik vind dit een zeer verrassende ontwikkeling en vraag mij af of dit statutair mogelijk is. Afgaande op het colofon op pagina 22 is er bestuurstechnisch niets veranderd. Procedureel gezien lijkt het mij een verstandige strategie om tot een oplossing te komen inzake de juridische problematiek rond de vestiging van het Spaanse Instituto Cervantes op het grondgebied van de  Benelux. Ik heb María. Esther Escóbar de Bäumer tien jaar geleden leren kennen tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van onze vereniging. En ik weet dat zij een enthousiast lid is van onze vereniging. Ik heb dus wel vertrouwen in de ontwikkeling. Maar het heeft nu wel reeds meer dan 25 jaar geduurd voordat de rechten van het Instituto Cervantes Benelux door de Spaanse Regering zijn geformaliseerd ondanks de erkenning door La Casa Real. In dit verband memoreer ik mijn bericht Hartverwarmend van 31 maart 2008. Ik hoop dan ook van ganser harte dat er op 24 maart aanstaande een structureel samenwerkingsplan tussen de Spaanse Regering en de Nederlandse Regering op tafel ligt tussen de Stichting Cervantes Benelux en onze Spaanse collegas alvorens ik word uitgenodigd om aan de bijeenkomst deel te nemen. 

17:05 Vervolgens werd ik verrast door een reportage over Kelly Fisher. De officiële verloofde van de heer Emad Al Fayed in de tijd dat Prinses Diana  met hem in onderhandeling was zoals ik Maxwell Heppell  in Warwick op  24 augustus 1997 heb laten weten. In dit verband heb ik een overzicht gemaakt van mijn documenten waarin Kelly Fisher is vermeld beginnend met Visiting Buckingham Palace and Kensington Palace and delivering Certificate of Incorporation of Our Company en eindigend met Nieuw Licht op Elton John en Rocío en Rajoy.