DE DERDE VERJAARDAG VAN MIJN JONGSTE KLEINDOCHTER MEREL EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 25 JANUARI VANAF 1995

09:30 Het was een bijzondere excursie gisteren naar Castellar de la Frontera. Tijdens de lunch in de Venta de Carmen kreeg ik namelijk gezelschap van een echtpaar uit de Parallalboulevard in Noordwijk. Ik heb hen in ons gesprek in kennis gesteld van de veertien rode en veertien oranje rozen die ik op 28 augustus 1996 heb laten verzenden vanuit het bloemenwinketje tegenover het kerkje in Noordwijk Binnen. Opmerkelijk waren de vlaggen van Spanje en het Verenigd Koninkrijk die gelijk het Spaanse staatsbezoek aan Groot-Brittannië op woensdag 12 juli 2017 op The Mall gebroederlijk naast elkaar hingen toen wij met twee bussen van Olmedo via de Royal Mile langs het Marbella Club Hotel, het vroegere restaurant Polo House en Hotel Guadalpín het centrum van Marbella binnenreden. Daartoe citeer ik mijn dagboek van woensdag 12 juli 2017:

“Het Spaans koningspaar treft koningin Elizabeth en prins Philip woensdag 12 juli op Horse Guards Parade, waar de welkomstceremonie plaatsvindt. Na de ceremonie stappen Elizabeth, Philip, Felipe en Letizia in een rijtuig, dat hen via The Mall naar Buckingham Palace brengt. Daar verblijven de Spaanse koning en koningin tijdens hun bezoek aan het Verenigd Koninkrijk.”

Vandaag viert mijn jongste kleindochter Merel van der Heijden in Hong Kong haar derde verjaardag. Men heeft mij ooit geadviseerd privé en zakelijk van elkaar te scheiden. Maar het is uiteraard onmogelijk om in relationeel opzicht afstand te doen van hetgeen ik als mijn eerste verantwoordelijkheid beschouw als vader van mijn kinderen en grootvader van mijn kleinkinderen. Mijn diepgevoelde gelukwensen gaan hierbij daarom uit naar mijn jongste zoon Ramon, zijn echtgenote Femke, hun dochter Merel en mijn jongste kleinzoon Jasper, die aanstaande zaterdag 27 januari zijn vijfde levensjaar bereikt.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik aansluitend aan Excursie naar Castellar de la Frontera en mijn documenten d.d. 24 januari vanaf 1997 mijn gevoerde correspondentie op deze datum vanaf 1995 ’t Suideras en zijn bewoners1997 Annual meeting of the Association of teachers in foreign languages1998 Home alone2005 Verlangens en wensen2000 Uitvoering Sociale Zekerheid2000 Building the holding I2005 Verlangens en wensen.

En mijn dagelijkse verslaglegging op deze datum vanaf 2002 Volledige loyaliteit2006 Cervantes Management Centre2007 Intrinsieke motivatieRechtmatigheid van mijn vordering op Harrods 2009 Alles onder controle2010 Stichting AAP2011 Vijfhonderd jaar Lof der Zotheid en 2012 Introductiebijeenkomst Nederlands Centrum voor Commissarissen en Directeuren in Leusden

23:30 Na verzending van bovenstaand bericht heb ik tussen 12:00 en 13:00 op haar verzoek een bezoek gebracht aan Marjolein Bartelds om een van zondag 22 oktober 2017 daterend probeem op te lossen. Ik citeer mijn dagboek van die dag:

“Na verzending van ZATERDAG 21 OKTOBER  2017 16:35 HET KABINET RUTTE III ALS VERVOLG OP DE ‘MAGICAL MYSTERY TOUR’ heb ik voortdurend gedacht aan die vrouw in het rode jack in mijn verslag Van Zandvoort tot Noordwijk op zondag 6 juni 2010 om 19:40. Ik heb die wandeling ook besproken met Francis Versteeg. Francis heeft mij namelijk laten weten dat zij afkomstig is uit Bennebroek in het KennemerlandAnkie Dobbelman heeft het aan het eind van de excursie ten gehore gebrachte lied ook ten gehore gebracht op mijn 66ste verjaardag in de nacht van 8 op 9 november 2013 in Aracena. Van die reis heb ik Ankie nog een videoverslag verstrekt evenals van de door haar georganiseerde reis naar Madrid, Toledo en Salamanca met een koffiestop in El Escorial. Vanuit deze achtergrond heb ik naar Blauw Bloed van deze week gekeken. Hierin ging mijn aandacht vooral uit naar de toespraak van Koning Felipe VI  tijdens de uitreiking van de Premios Princesa de Asturias in Oviedo op het moment dat wij op excursie waren naar TebaOlvera en Setenil, het bezoek van William en Harry aan een trein in Paddington en het bezoek van Jeroen Snel en Paul R(h)em vanuit Paleis Het Loo in Apeldoorn aan het Keizerlijk Paleis in Potsdam. Ook had de berichtgeving over Prins Floris en zijn echtgenote Aymee op het landgoed De Horsten mijn bijzondere aandacht. Ik denk hierbij in het bijzonder terug aan de datum 28 augustus 1996 toen ik het bloemenwinkeltje tegenover het kerkje in Noordwijk Binnen opdracht had gegeven 28 rozen te versturen: fourteen red roses and fourteen orange roses. In dit verband heb ik het op prijs gesteld dat Francis tijdens de rit van Ronda naar San Pedro de Alcántara muziek ten gehore heeft gebracht van de Tuna van Granada en een oude herinnering aan het Palacio de Aranjuez”.

Vandaag heb ik vanaf 11:30 de kerkdienst bijgewoond onder leiding van Ds Jan van Pijkeren uit Lochem. Na terugkeer in De Zevende Hemel kon ik mijn huis niet meer binnengaan. Ik heb daarvoor een ‘cerrajero’ moeten laten komen die het probleem heeft opgelost.” De kosten bedroegen 96,70. Dit dient nog door mijn verzekeringsmaatschappij te worden vergoed. Marjolein Bartelds is mijn tussenpersoon en beheert mijn dossier in Spanje. Zij is vermeld in MAF, Autoriteit Financiële Markten, Verjaardag Peter Ottenhoff, De terugkeer van de fenix, Saunabezoek aan Hotel Triton, Nieuwsbrief 008, Hotel de Botel, ANWB, Eroica, You’ll never walk alone, Centrale Vestiging, Gran Hermano II, Jacqueline Müller, Plus Ultra, Inspirerend leiderschap, Eén voor Allen, Roodkapje, Familieberichten, Story, First reaction from California, The Road Ahead, H&H voor Liesbeth Halbertsma, H&H voor Marjo Eurlings, Segovia, Salamanca en Valladolid en Santa Claus.

Haar vader Bert Bartelds is ook nog vermeld in Hotel Cervantes. Om 15:15 heb ik mijn lidmaatschap voor 2018 betaald voor de Vereniging van Leraren in Levende Talen middels factuur 6000-2018-0001-3289ad €45,00 aan penningmeester Rob Mengerink. In dit verband memoreer ik mijn beleidsplan en correspondentie waarin LEVENDE TALEN is vermeld. Te beginnen met Differentiatie in beeldmerk en eindigend met Annulering domeinnamen bij gebrek aan financiële middelen.