ETHIEK, INTEGRITEIT, MENSELIJKE WAARDIGHEID, MIJN DOCUMENTEN D.D. 5 FEBRUARI VANAF 1992, REINILDIS VAN DITZHUYZEN OVER KONINGIN BEATRIX, CERVANTESCRUISE BETAALD EN HET LICHT OP WOUDSCHOTEN EN SAMPERE MADRID

09:00 Aansluitend aan mijn bericht Dignitas en Humanitas en mijn documenten d.d. 4 februari vanaf 1993 memoreer ik mijn gevoerde correspondentie op deze datum vanaf1992 Bestuursvergadering WickerWork1997 Certificate of Incorporation Instituto Cervantes Limited England and Wales1997 Mazda 3231998 Justitia1999 Prins Pils2001 Hand in eigen boezem2003 Annual Accounts, Instituto Cervantes Ltd (2) ter attentie van het Haags Juristen College op Cyprus2003 Cervantesonline ter attentie van Paul Willem Karis2005 Warsteiner.

En mijn dagelijkse verslaglegging op deze datum vanaf 2002 Vernieuwing Beneluxregistratie nummer 508277 Instituto Cervantes termijn: 25 maart 20022006 Juridische zaken2007 Retour Nijmegen-Brummen2009 Factuur 2009077 namens Instituto Cervantes Benelux betaald aan de Vereniging Docenten Spaans in Nederland en factuur 941211928 voor de Stichting Cervantes Benelux aan de Kamer van Koophandel in Amsterdam2010 Amigos para siempre2011 De topics van 2010 en 2012 Raymond Nielen en Jan Struyk.

13:40 Hoewel ik hoop dat mijn deelname aan de cruise van Malaga naar Athene van 14 tot en met 29 april aanstaande als een zakenreis kan worden aangemerkt heb ik de volledige reissom vanmorgen na verzending van bovenstaand bericht om 09:41 vanaf mijn privérekening voldaan. Vanuit deze achtergrond citeer ik de ondertiteling van de terugblik van Reinildis van Ditzhuyzen in Blauw Bloed van zaterdag 3 februari 2018: Koningin Juliana “Ik stel u hier Beatrix voor. Uw nieuwe koningin.”

Reinildis: “Koningin Beatrix heeft gekozen voor haar regeerperiode voor twee woorden. In het Latijn. DIGNITAS en HUMANITAS. Dignitas, waardigheid. Humanitas, menselijkheid. Het was een heel onrustige tijd, 1980, toen zij aantrad. “B. Als vandaag de dag iets zeker is, dan is het een gevoel van onzekerheid”. De woningnood. Met name in Amsterdam concentreerde zich de onrust. Er waren krakersrellen. Gevechten met de politie. Waterkanonnen. Dat stond elke dag in de krant. Dus dat was niet zo’n mooie tijd. Het koningschap had ook niet… Ja, dat was er. Oké. Daar had je niks op tegen, je was er niet voor. Dat was een beetje… Dus het was geen gemakkelijke tijd voor haar om aan te treden. “J. Ik ben blij met mijn opvolgster. Ze zal het goed doen.” Koningin Beatrix wist precies wat ze wilde…  en ze dacht: In elk geval ga ik het anders doen dan mijn moeder. Professioneel, hiërarchisch. En dat is dus een totaal andere regeerstijl. De contacten met de premiers waren zakelijk, professioneel. En buitengewoon grondig door de koningin voorbereid. En zoals premier Van Agt heeft gezegd, ze wist alles, altijd. Ze schreef alles op wat er besproken werd. Dus als je een tijdje later kwam, zei ze: Nee, dat heeft u toen toch anders gezegd. Dus hij zei: Je werd gewoon overhoord, het was een examen. Dus het was niet gemakkelijk, maar dat is ook heel goed… want zij wist waar ze het over had. Ze had haar meningen. En dat werd op een eerlijke, duidelijke manier besproken… met de minister-president.  Met de EEN klikt het meer dan met de ander, zo is dat. Persoonlijkheden kunnen botsen. Het is wel een teken natuurlijk dat zij twee premiers… niet heeft gemaakt, Balkenende en Van Agt … tot minister van staat. Dat zijn beslissingen van het staatshoofd. “Leve de koningin! APPLAUS” Belangrijk voor de monarchie is dat er DRAAGVLAK is. Zonder dat verdwijnt de monarchie. Dus dat had Koningin Beatrix ook nodig. Dat heeft ze eigenlijk in een aantal jaren gecreëerd. En dat was helemaal niet zo gemakkelijk… want in het begin van haar tijd zei iedereen: Ja, maar Juliana was zo gewoon. Dat was ze natuurlijk helemaal niet, maar dat dacht men. Dus men keek een beetje met argusogen. Maar zij heeft dat heel goed gedaan door de professionele wijze… waarop ze haar functie invulde. “PWA: De plichten van uw ambt was u volkomen toegewijd.” Dat is ook al bijzonder dat die zoon dat zo zei. Dat was heel mooi. “PWA: Maar u wist uw vele plichten bijeen te brengen… in een bezield verband”. De titel boven dit gesprek zou kunnen zijn: Beatrix DE STERKE. Want tijdens haar regeerperiode heeft zij heel veel… pittige belevenissen gehad. Problemen is ze mee geconfronteerd. En die heeft ze toch met grote kracht en sterkte opgelost. En dat waren problemen die zij niet veroorzaakt had. Zij is met PENSIOEN, zullen we maar zeggen… de koningin, dus nu is ze prinses. En ik vind dat ze eigenlijk heel veel doet. Dat doen niet alle koninginmoeders, zal ik maar zeggen.   Het voordeel is wel voor haar dat ze nu kan kiezen wat ze wil… maar ze kiest dus heel veel maatschappelijk interessante dingen. Kunst doet ze graag. Ze kan ook zeggen: Ik heb mijn steen bijgedragen… ik hou ermee op. Maar ze is een actieve pensionada.“ En vervolgens zien wij Beatrix voor de deur van Conferentiecentrum Woudschoten in de auto stappen. In dit verband memoreer ik mijn documenten waarin Reinildis van Ditzhuyzen (ofwel Van Ditshuyzen) is vermeld.  Te beginnen met Van der Heyden/Van Oranje/De Bourbon en vervolgens: FamilieberichtenLicht op Rood, Oranje en PaarsRetour Nijmegen-Wassenaar IITrafford Publishing in Victoria is the most important publisher in the worldNieuw leiderschapHerbevestiging VHillary en Obama samen rond de veteranendagDe eigenaar van FulhamDe Troon Deel 6 Drie KoningenAA 81Een vleugje humorHet wereldkampioenschap voetbal 2018 gaat naar RuslandOp weg naar kerstmis 2011GearriveerdPaspoort Van der Heyden-Van Oranje-De Bourbon en de Algemene Ledenvergadering van D66 NijmegenReinildis van Ditzhuyzen over koninklijke huwelijkenVijfde NS-keuzedag 2011-2012Geduldis een schone zaakSchaake en MazzolaKortmann en Prinsjedag.

16:30 Aansluitend aan bovenvermeld bericht memoreer ik mijn documenten waarin het conferentiecentrum Woudschoten bij Zeist is vermeld: Nieuw ElanAan de andere kant van Sierra MorenaOp hoop van zegenVijf MargrietenRolls Royce Silver SeraphMachtsverschuivingenKeizerin ElizabethCervantes Management CentreBaak-Kring/Cervanteskring (2)Deel van de inhoud op verzoek van vrienden verwijderdBilderberggroepThe invisible managerHoofdlijnenKisses for you and meLean on meRuud WestCervantes Management Centre ter attentie van Philipse Business SchoolBusinessmodelExperiencias Holandesas 1989 en het Cervantes Management Centre ter aattentie van Harry Starren van de BaakDe kloofHoe komt het toch?Woudschoten, Diana en de EuropaleagueAmbassadeur Jonkheer E. Röell, Theo Douma en Buckingham PalaceEton en Eton College en Open dag Huis De Voorst.

19:15 Na verzending van bovenvermeld bericht inzake Woudschoten drink ik thans een glas Estola uit La Mancha. In dit verband memoreer ik thans mijn documenten waarin de naam Sampere is vermeld: Personal dates founder Instituto Cervantes Englaand and Wales1967-2008 Onderwijs en Spanje1979-1990 OpleidingsmanagementSBO en Don QuijoteNieuw ElanCervantes Translation ServicesCervantes Spaans in Spanje en Latijns AmerikaDía de la nueva etapaWeerzien met Julio SampedroDe dag van Nuevo EspírituEl Puerto de Santa María en Estudio Internacional Sampere in El Puerto de Santa María.