‘REVOLVER’ OFWEL ‘TERUGKEREN’, HET LICHT OP PAUL W. KARIS, VOORMALIG DIRECTEUR VAN HET INSTITUTE OF ENGLISH STUDIES, HET RUNNEN VAN EEN NETWERK, PYEONGCHANG EN HET OLYMPISCH VUUR MET TERUGBLIK OP 2014

09:00 Na verzending van Felipe VI, mijn documenten d.d. 8 februari vanaf 1995 en Het Licht op La Zarzuela heb ik naar verschillende songs van de Beatles geluisterd. George Harrison woonde in Henley-on-Thames. Hij had daar een ranch met de naam Friar Stables.  Ik vind het een heel mooie plaats in Engeland. Prins William heeft onlangs een bezoek gebracht aan Zweden en Noorwegen. Vandaar dat mijn aandacht ook is uitgegaan naar Norwegian Wood. Mijn lievelingsplek is nog altijd een plekje bij de open haard. In De Engelenburg natuurlijk. Vooral die tekening van The Beatles op de hoes van ReVolver (‘opnieuw terugkeren’ in het Spaans) is mooi. Ik ben indertijd in 1966 speciaal met de boot vanuit Harwich naar Londen Tottenham Court Road gereisd om die LP als eerste te bemachtigen. Toen ik terugkwam in Nijmegen hing de winkel op de hoek van Plein 1944 tegenover Luxor al vol met die LP’s. Nochtans heb ik er een dierbare herinnering overgehouden aan de winkel in Tottenham Court Road waar ik in 1965 de LP Help heb gekocht. Dit is een verhaal met een bijzondere geschiedenis.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn gevoerde correspondentie op deze datum vanaf 1997 Peter the Great1997 Felicitatie1998 Queen Elizabeth1998 Request for a Royal Recommendation1998 De Burgemeester van Beek in Limburg2006 Het kompas van Frigiliana.

En mijn dagelijkse verslaglegging op deze datum vanaf 2002 Bloesemtocht op vrijdag 8 februari 20022004 Johnny English2005 Segovia, Salamanca en Valladolid2006 Bericht uit De Zevende Hemel over Het Kompas van Frigiliana2007 Herman Wijffels terug naar Washington 2009 Koninklijk2010 Un canto a Galicia2011 Malietoren en 2012 Prinses Máxima in het Paars.

11:30 Na verzending van bovenstaand bericht lees ik in de Telegraaf Oud-hoofdofficier Hans Vrakking overleden. Dat betreur ik ten zeerste. Met name in verband met de brief die ik hem op 8 februari 1997  heb gestuurd en waarop ik tot op heden nog geen adequate reactie heb ontvangen. In dit verband gaan mijn gedachten ook uit naar de heer Paul W. Karis, voormalig directeur van het Institute of English Studies. De heer Karis heeft mij in 1979 geleerd hoe ik een bedrijf moet runnen. Vanuit deze achtergrond heb ik een overzicht samengestel met mijn documenten waarin de heer Karis is vermeld beginnend met Beleidsplan Instituto Cervantes Benelux/1978-1990 Opleidingsmanagement en eindigend met Grote overwinning Paarse Partijen.  

16:00 Na verzending van bovenstaand bericht heb ik – samen met de rest van de wereld – de indrukwekkende openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in het Koreaanse PyeongChang gezien. Automatisch gingen mijn gedachten daarbij terug naar de vele gesprekken die ik tijdense de winterspelen van 2014 in Sochi heb gevoerd met Alexander Alexandrov uit Sint Petersburg in de sauna van Hotel Príncipe in Benalmádena.

Daarom memoreer ik mijn dagboek van 2014 waarin ik mijn belangrijkste ervaringen rond die spelen heb opgetekend: Website op de schop  – De twee en twintigste ronde en de kastanjebruine pruik van Priscilla ZalmDe drie en twintigste ronde, una fecha emblemática, een vooraanstaande datumEen rode beker en een paarse baddoekHeer en MeesterCharmeoffensief van Vladimir Vladimirivitsj PoetinIn Memoriam Minister van Staat Els Borst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Margot Boer uit WoubruggeBezoek aan Vino Mío en terug naar OegstgeestJuridische zaken (vervolg) Nederland tegen de rest van de wereldEen machtige medestander, kracht en goede wilRadio OranjeHuldiging in De RidderzaalNog elf dagenNog drie dagen: Hasta el final vamos RealMadrid-Madrid en het ‘plan de marketing’Vrijheid geef je doorMet het oog op AlbufeiraSt Andrews in Benalmádena CostaAan de slag met het Cervantes Management Centre en Spa Príncipe in Benalmádena Costa geslotenNederland-Wales, Cervantes Verzekeringen en Cees van Lede en Maarn.   

Om 15:30 ging mijn Spaanse mobiele telefoon over. Ik heb niet opgenomen omdat ik via die mobiele telefoon niet wens te communiceren voordat al onze debiteuren aan hun verplichtingen hebben voldaan. Het is goed dat het Olympisch Vuur weer is gaan branden. Dat geeft weer hoop voor de toekomst.