MIJN DOCUMENTEN D.D. 14 FEBRUARI VANAF 1994, OLYMPISCH GOUD VOOR JORIEN TER MORS OP DE 1000 METER, BLAUW BLOED, DE SLOTDAG VAN DE LIONSCLUB MAARN-MAARSBERGEN IN 1998 EN VISITA DE SUS MAJESTADES LOS REYES DE ESPAÑA A MÁLAGA

09:30 Na verzending van Mijn documenten d.d. 13 februari vanaf 1994, Kjeld Nuis in de zevende hemel en ontwikkelingen rond Minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken van het Koninkrijk der Nederlanden is gebleken dat de heer Zijlstra zijn consequenties heeft getrokken en besloten heeft zijn ontslag in te dienen bij Zijne Majesteit de Koning als Minister van Buitenlandse Zaken van het Koninkrijk der Nederlanden. Minister-President Mark Rutte is gisteravond geconfronteerd geweest met een motie van wantrouwen waarvoor 43 parlementsleden van de oppositie hebben gestemd. Ik hoop dat de heer Rutte zich nu ook meer gaat verdiepen in mijn berichtgeving aan zijn departement van Justitie en Veiligheid inzake het Instituto Cervantes Benelux. Tot nu toe heeft hij zich er als een Jantje van Leiden vanaf gemaakt. Daartoe citeer ik de brief van 30 november 2010  van de directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst:

“Betreft: Reactie op uw brief d.d. 14 oktober 2010 Geachte heer van der Heyden, Uw brief heb ik in goede orde ontvangen. Van de inoud van uw schrijven heb ik kennisgenomen en ik dank u voor uw vriendelijke woorden. De verzoeken die u in uw brief doet zal de minister-president niet voldoen. Wanneer u van mening bent dat u recht hebt op financiële genoegdoening van de Staat adviseer ik u daarvoor de juiste juridische wegen te bewandelen. Met vriendelijke groet, Namens de Minister-President, Minister van Algemene Zaken. Getekend S.A.E. Schrover Directeur Rijksvoorlichtingsdienst”.

Ook is in de Eerste Kamer der Staten-Generaal de donorwet van Pia Dijkstra aangenomen. Ik hoop dat dit Pia thans meer ruimte geeft om zich te verdiepen in het beleidsplan Instituto Cervantes Benelux en de indiening van het plan bij de Staten-Generaal nu kan gaan agenderen.

SUCCES ERMEE PIA!

Vandaag is het Valentijnsdag. Dat is elk jaar opnieuw een bijzonder moment. Ik heb in mijn leven slechts twee dames een Valentijnskaart of Valentijnsgeschenk gegeven. De eerste keer was in 1992 aan mijn collega Drs Liesbeth Halbertsma zijnde mijn favoriete collega. Die kaart had ik toen voor haar gekocht in Parijs en haar na mijn terugkeer in Nederland persoonlijk overhandigd. In 1997 heb ik Prinses Diana een bijzonder cadeau gestuurd. Dat was in de tijd dat ik regelmatig in Wellness Centre Lucaya in Oss naar de sauna ging. Men had daar een eigen expositieruimte. Daar had ik al eerder een schilderij voor haar besteld bij kunsthandel d’Overvloed en een ander schilderij dat ik voor mijn collega van de Baak op het oog had. Liesbeth heeft dat schilderij niet geaccepteerd en het hangt nu in De Zevende Hemel. In die februariperiode in 1997 hing er in de expositieruimte ook een mooie bikini in de kleuren van het Huis van Oranje-Nassau, het Britse Koninklijk Huis en het Instituto Cervantes Benelux. Dat cadeautje heb ik Prinses Diana per koeriersdienst laten bezorgen, zoals te zien is op bladzijde 116 van mijn boek. Het schilderij heb ik op 22 april 1997 persoonlijk voor Prinses Diana afgeleverd bij de portier van Kensington Palace. Zij was er erg blij mee volgens de dienstdoende Palace Guard die ik nadien heb gesproken na mijn bezoek aan de Orangerie van het Paleis.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn gevoerde correspondentie op deze datum vanaf 1994 Valentijnsdag 1994 Tee jaar na Parijs1996 Su carta del 12 de febrero de 1996 destinado a la Embajada de España1996 Drugsproblematiek1997 Valentine’s Day 19971997 Valentine 1997  – 1998 Besluitvormingsprocessen1999 Día de los enamorados2000 The road ahead2004 Werkverslag Spanje 2004.022005 Forward Annual Return Instituto Cervantes Ltd (1) ter attentie van het Haags Juristen College Cyprus2007 Gelukwens aan Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken2007 Gelukwens aan Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken2007 Gelukwens aan Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken2007 Gelukwens aan Minister Wouter Bos van Financiën2007 Gelukwens aan Minister Hirsch Ballin van Justitie2007 Gelukwens aan Minister-President Jan Peter Balkenende2007 Gelukwens aan Minister Ronald Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen2007 Gelukwens aan Minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid2008 Uw brief van 13 februari 2008.

En mijn dagelijkse verslaglegging op deze datum vanaf 2002 Diana, our beloved partner2003 Terug naar de kust2005 Valentijn 20052006 San Valentín 2006 – MUCHAS ROSAS2007 Het nieuwe Valentijnskabinet van Nederland2008 Valentijnsdag 20082009 Opnieuw terug naar de kust2010 Een Oranje Valentijnsdag met een Paars Randje2011 Valentijnsdag 2011 en 2012 Fusieprocessen en de Stichting Cervantes Benelux.

Na verzending van bovenstaand bericht zag ik hoe Jorien ter Mors op magistrale wijze de vijfde gouden olympische medaille voor Nederland binnensleepte in een nieuw Olympisch record. Hierna zag ik het laatste deel van de herhaling van Blauw Bloed van het afgelopen weekend  met een verslag van de opening van de tentoonstelling Utopia door Prinses Beatrix in het Museum Beelden aan Zee in ’s-Gravenhage in aanwezigheid van burgemeester Pauline Krikke. Dit museum hebben wij met de Lionsclub Maarn-Maarsbergen bezocht tijdens onze Slotdag van de Lionsclub Maarn-Maarsbergen op 20 juni 1998 in Leiden, Scheveningen en Noordwijk. Starring Mr Huub de Graaf als door mij aangeduide ‘paparazzo’. Koningin Máxima opende een nieuw instituut in het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Het is leuk om te zien dat Koning Felipe en Koningin Letizia (03:31) vorige week dinsdag prijzen hebben uitgereikt bij mij ‘naast de deur’ in Málaga. De prijzen waren volgens Jeroen Snel bedoeld voor mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de kunsten. Onder wie de acteur José Coronado, flamencogitarist Tomatito en zangeres Gloria Estefan. Op 06:02 komt Sheika Moza in beeld. Ik moet mij sterk vergissen als dit niet de dame was die de chauffeur vergezelde die mij bijna heeft aangereden in  Playamar en er niet van op de hoogte was dat wij hier in Spanje niet meer met peseta’s betaalden als beschreven in Staatsbezoek aan Qatar gaat door: “De echtgenote van de sjeik deed mij veel denken aan de dame in de auto met het kenteken AZ 002 LR op 24 november 2005 in Playamar.” Tijdens de inhuldiging van Koning Willem-Alexander zat zij naast kroonprins Naruhito van Japan, de toekomstige keizer.   

18:30 En el programa Blauw Bloed o sea ‘Sangre Azul’ de la televisión del Reino de los Países vi la visita de Don Felipe y Doña Letizia (03:31) el martes 6 de febrero de 2018 a Málaga. Según el presentador Jeroen Snel habían entregado precios a personas que han hecho una buena contribución a los artes. Entre los cuales el actor José Coronado, guitarista de flamenco Tomatito y cantante Gloria Estefan. Con este motivo tengo el honor de recordarte mi ponencia Cervantes Empresarial que pronuncié el día 27 de julio de 2006 durante el cuadragésimo primero congreso internacional de la AEPE en Málaga.