MINISTER-PRESIDENT RUDOLPHUS FRANCISCUS MARIE (RUUD) LUBBERS (1939-2018) EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 15 FEBRUARI VANAF 1993

Na verzending van Mijn documenten d.d. 14 februari vanaf 1994, olympisch goud voor Jorien ter Mors op de 1000 meter, Blauw Bloed, de Slotdag van de Lionsclub Maarn-Maarsbergen in 1998 en visita de Sus Majestades Los Reyes de España a Málaga waren alle pijlen gericht op Paleis Huis de Voorst als trouwlokatie. Daarna bereikte mij het bericht van het overlijden van voormalig Minister-President Ruud Lubbers. Dat is een grote schok. Hiermee is een groot staatsman heengegaan. Hij is voor mij en Nieuw Elan van grote betekenis geweest door te investeren in ‘high potentials’. Ik denk dat ik mijn deelname aan de Nieuw Elan-opleiding aan hem heb te danken. In het boek ‘t Suideras en zijn bewoners onder redactie van Jonkheer Mr. C.C.C.M. van Nispen tot Sevenaer heeft hij het artikel ‘Ruijs de Beerenbrouck, emancipator en politicus’ geschreven (p. 121 – 131). Ruud Lubbers is voor mij gedurende zijn twaalfjarige loopbaan als Minister-President van 1982 tot 1994 altijd een grote inspiratiebron geweest. Wekelijks volgde ik zijn verhalen via het programma ‘Gesprek met de Minister-President’.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn gevoerde correspondentie op deze datum vanaf 1993 Dossiernummer ST/ST 30118841997 Declaratie1998 Valentijn 19981999 Cádiz2000 Beurswaarde2001 Valentijn 20012005 Tarjeta Sanitaria Europea (1).

En mijn dagelijkse verslaglegging op deze datum vanaf 2002 Het Elfde Gebod2003 Valentijnsdag2005 Kisses for you and me2006 Bezoek aan Málaga2007 Cervantes Holding naar de beurs?2008 Alex Oostvogel2010 Bartholo van Thienen2011 De slag om de Eerste Kamer kan beginnen en 2012 Schrikkeljaar.

12:00 Aansluitend aan bovenstaand bericht memoreer ik mijn documenten waarin ik de heer Lubbers heb vermeld: Colombiaanse ontwikkelingenThe times they are ‘a changin’Contacten met InterpolHet Nijmeegs Lyceum en de problemen van AmsterdamKroon op het werkContractFeestdagNicola FormbyEdelenbosNew York… New York!OlifantenNuevo LanjarónOperation PurplePurple Heart OperationSleutelfunctiesKoning ConstantijnEl mundo de mañana empieza hoyCosta del SolKoninklijk HuwelijkFundación CervantesD-DayKlinkklaarEl Gran Teatro del MundoCongres voor het Nederlandse bedrijfsleven aan de Costa del Sol (1)Eenzaam en ook alleenTogether againNieuwe statistieken oktober 2006 Alle Berichten uit De Zevende Hemel tot 10 oktober 2006Maximiliaan in beeldDe terugkeer van Ruud LubbersBart Cossey en VitesseSneeuwwitjeExperiencias hispánicasKroonprins Filip van België vijftig jaarRuud Lubbers InformateurVerslag 2010 Week 29Van Amsterdam naar La CoruñaMadrid – TorremolinosIvo Opstelten InformateurDe Regeringsverklaring van Mark Rutte en het Beleidsplan Cervantes Benelux en Verenigd KoninkrijkTerwijl de Tweede Kamer vergadertDe kloofVitesse en het Beleidsplan CervantesOnstuimig weerLa Nueva EconomíaExcalibur, het zwaard van Koning ArthurNew YorkBeatrix, Oranje onder vuur Deel 1 en 2Beatrix, Oranje onder vuur Deel 3 De omwentelingBeatrix, Oranje onder vuur Deel 4 en de themadag over de Europese schuldencrisis te CulemborgGeduld is een schone zaakRemembering Christmas 1996ABN-AMRO, Eton College en het bericht van Mr Ingeborg MusscheRodenhuis, Leijten en De Koning van Spanje en De stip aan de horizon.