DÍA DE ANDALUCÍA, MIJN DOCUMENTEN D.D. 28 FEBRUARI VANAF 1995, DE MATTHÄUS PASSION, WIJ EN HET LANGE VOORHOUT EN HET LICHT OP HUMMELO

Na verzending van Henny Huisman, mijn documenten d.d. 27 februari vanaf 1992, de Nachtegaalstraat in Wijchen, Prinses Carolina de Borbón Parma en excursie naar de Sierra Nevada  lees ik in de Telegraaf “ Krijgt Nederland er een prins bij? Door Daniel van Dam Updated 28 min geleden 1 uur geleden in BINNENLAND DEN HAAG – Is Nederland woensdag een nieuwe prins rijker? De Raad van State besluit woensdagochtend of het buitenechtelijke kind van prins Carlos zijn achternaam mag dragen. Mocht Hugo Klynstra bij de Raad van State gelijk krijgen, dan wordt hij Zijne Koninklijke Hoogheid Carlos Hugo Roderik Sybren prins de Bourbon de Parme. Drie jaar geleden eiste Hugo (21) de adellijke achternaam van zijn vader op. „De uitspraak is een formaliteit. Hugo zal de achternaam toegekend krijgen en daarmee de titel prins”, meent John Töpfer, voorzitter van de stichting Adel in Nederland. De Wet op de adeldom is glashelder: Hugo heeft er recht op, legt Töpfer uit. Drie jaar geleden eiste Hugo (21) de adellijke achternaam van zijn vader op. „De uitspraak is een formaliteit. Hugo zal de achternaam toegekend krijgen en daarmee de titel prins”, meent John Töpfer, voorzitter van de stichting Adel in Nederland. De Wet op de adeldom is glashelder: Hugo heeft er recht op, legt Töpfer uit. Wat drijft Hugo? De adellijke titel ’opent sneller deuren’, ziet Töpfer. Wat opvalt is dat adel vaak gevraagd wordt voor allerlei functies. Zoals een voorzitterschap van een goed doel. Nederlandse adel kan zich bovendien inschrijven bij ridderlijke orden. Bij gala’s dragen zij onderscheidingstekens. Töpfer: „Daarmee kun je jezelf onderscheiden. Dat geeft aanzien in het sociale verkeer.” Koninklijke Hoogheid is bovendien een aanspreektitel en wordt gebruikt als aanhef in brieven. De uitspraak woensdag is het slot van een lange juridische strijd. Toenmalig minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie) besloot in 2016 al in het voordeel van Hugo. Toch bleef prins Carlos zich verzetten. Ook toen de rechtbank in Den Haag hem in het ongelijk stelde. Happy family Waarom die verbetenheid? Mee zou kunnen spelen dat een buitenechtelijk kind indruist tegen de familietradities van Bourbon de Parme. Mogelijk is prins Carlos bang voor het aanzien van zijn adellijke familie, vermoedt Töpfer. „Kijk maar naar de foto’s van zijn gezin. Dat zijn mooie plaatjes met zijn vrouw en drie kinderen: een echte happy family. Hugo doorkruist dat verhaal.” Geen familiebanden Hugo Klynstra is in 1997 geboren uit een relatie van prins Carlos met de elf jaar oudere Brigitte Klynstra. Carlos heeft nooit ontkend de vader te zijn, maar wil geen familiebanden met Hugo. Na zijn geboorte liet Carlos via een verklaring weten dat het ’een eigen, zelfstandige beslissing van mevrouw Klynstra is geweest om moeder te worden, welke beslissing hij volledig respecteert’.Als de Raad van State het laatste beroep van prins Carlos verwerpt, dan is Nederland een prins rijker. Aanspraken op de dynastieke rechten van zijn vader Carlos krijgt hij daardoor niet.”. Vanuit deze achtergrondsta ik nu stil bij de onafhankelijkheidsdag van de regio Andalusië als zelfstandige deelstaat binnen het Spaanse Koninkrijk. Voorvechter voor deze onafhankelijkheid was de heer Blas Infante uit Casares. In dit verband verwijs ik naar mijn bezoekverslag aan Casares waarin Blas Infante is vermeld.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn gevoerde correspondentie op deze datum vanaf 1995 Herregistratie woordmerk Instituto Cervantes in de Benelux (1)1996 Beleidsplan ter attentie van de Vereniging van Leraren in Levende Talen Sectie Spaans (1)1997 Organizational  Structure1999 Día de Andalucía 19992000 Día de Andalucía 20002001 Ontknoping2006 Link exchange and other things worth mentionning2008 Een brug tussen Heerlen en Madrid –  Change.

En mijn dagelijkse verslaglegging op deze datum vanaf 2005 25 años de Constitución Andaluza2006 ¡Hola!2007 Día de Andalucía 20072008 Día de Andalucía 20082008 Verbinding verbroken2009 Kluwer Bedrijfswetenschappen2010 Día de Andalucía 2010 A Holy Day 201002282011 Bezoek aan Córdoba en 2012 Día de Andalucía in Nederland.

16:00 Hier hangt de vlag uit van Andalusië, de Europese Unie, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. In Den Haag is mijn favoriete lokatie het Lange Voorhout. Daarom heb ik aansluitend aan bovenvermeld bericht van 09:00 en een verhandeling in het Holland Huis over de Matthäus Passion door dominee Jos van der Sterre een overzicht samengesteld van mijn documenten waarin het Lange Voorhout is vermeld beginnend met Su carta del 12 de febrero Prinsjesdag 1996 (1) – Prinsjesdag 1996 (2) – DianaHoroscoopMemorial ServiceOntwikkelingen: Korte terugblik op de herdenkingsdienst voor Diana in de Kloosterkerk te ’s-Gravenhage en eindigend met Alexander Pechtold Minister-President van het Koninkrijk der Nederlanden.

19:40 Na verzending van bovenstaand bericht las ik in de Telegraaf het bericht inzake Hugo Klynstra. Hij mag zich vanaf vandaag Hugo prins de Bourbon de Parme noemen. Ik citeer. “Nederland is een prins rijker. De Raad van State heeft vanmorgen besloten dat de 21-jarige Hugo Klynstra voortaan niet meer met die naam door het leven gaat, maar als Hugo prins de Bourbon de Parme. Hij komt echter niet in aanmerking voor een toelage. Ook wordt Klynstra, ondanks zijn naamswijziging, geen lid van het Koninklijk huis De Bourbon de Parme. Dat is volgens de Raad van State een privékwestie, waar het Nederlandse adelsrecht niet over gaat. Adeldom De nieuwe prins gaat wel tot het adeldom behoren. Dat is het gevolg van de inlijving – op eigen verzoek – van zijn vader prins Carlos in de Nederlandse adel. Dat gebeurde in 1996. Die inlijving hield in dat zijn prinselijke titel aan hem en zijn mannelijke nakomelingen toekomt. Carlos wil niet reageren Prins Carlos heeft het nieuws vernomen en wil niet reageren op de uitspraak van de Raad van State. Het gaat, zoals de prins eerder al benadrukte ’om een persoonlijke kwestie’.” Dat neemt niet weg dat hij vanaf heden in aanmerking komt om lid teworden van het bestuur van de Stichting Cervantes Benelux. Genealogisch gaat zijn bloedlijn immers in directe lijn terug naar de voormalige koning Karel IV van Spanje.

Vanuit deze achtergond gaan mijn gedachten uit naar Hummelo in de voormalige Gaafschap van Heyden. Hummelo is vermeld in De nieuwe vrijheid met ontvangst door de Burgemeester van MaarnUltimatumDromenCity of glass –  Even Apeldoorn bellenNicola FormbyReisje ParijsAutowegElizabethStoryLudwig van BeethovenVera MannEurotop in GöteborgPrinses Margarita in stilte getrouwdGoed nieuws van een harde werkerErik Dou uit HummeloTrafford Publishing in Victoria is the most important publisher in the worldNieuwsbrief 004 en 005The young TschaikovskyNúcleo de la organizaciónDe PauwentroonEen belangrijk signaalNieuw Elan bij D66Landgoed Avegoor in EllecomRegeren is vooruitzienComputerprobleem hersteldNederlans-Brits-Spaans werkgelegenheidsplanMultifunctioneel centrumTrots van Nederland –  Wellecom RevivalSoestdijk of BrummenAutorit door De Graafschap

Deadline 28 maart 2010Hermitage AmsterdamWat nu wat nu zei Pichegru –  Er zit muziek in de Bank Cervantes BeneluxRidders en jonkvrouwenKorte ontmoeting met Burgemeester Pauline Krikke van Arnhem en bezoek aan De Engelenburg in Brummen en Raymond Nielen en Jan Struyk.