BERICHTEN VAN DE VOORZITTERS VAN DE ASOCIACIÓN EUROPEA DE PROFESORES DE ESPAÑOL EN VERENIGING DOCENTEN SPAANS IN NEDERLAND, HET HUWELIJK VAN HARRY EN MEGHAN OP 19 MEI 2018 EN HET LICHT OP WELLECOM IN ELLECOM

09:05 Na verzending van Op weg naar Pasen en mijn documenten d.d. 1 maart vanaf 1997 las ik in mijn binnengekomen emails onderstaande berchten.

Verzonden: dinsdag 27 februari 2018 20:30 Van: Rafael del Moral Aguilera Onderwerp: Nueva página web AEPE – Asociación Europea de Profesores de Español Queridos colegas, queridos amigos: Me complace comunicar que tenemos una nueva página web, y que nos despedimos con nostalgia de la antigua. Simplificación de los accesos, facilidad de distribución de pestañas y una sucinta información sobre los afiliados son las principales modificaciones. No figuran los miembros que así lo han querido y tampoco quienes, por error u omisión, no estén. Los iremos añadiendo. Entre los que sí están aún no se han subsanado las erratas. Estamos en ello. Aceptamos con gusto cualquier observación o incidencia de tipo general o privada. Un muy cordial saludo. Rafael del Moral”.

Dit past mijns inziens binnen het voorgestelde proces van centralisatie, convergentie en transparantie.

En Verzonden: donderdag 1 maart 2018 11:28 Aan: VDSN Vereniging Docenten Spaans in Nederland Onderwerp: La directiva de VDSN: carta aclaratoria. URGENTE Eindhoven 1 de marzo del 2018  Estimados socios de VDSN,  Posiblemente leyeron en la sección Van de Bestuurstafel en nuestra revista Foco de Diciembre 2017, que la directiva se vio en la necesidad de nombrar una presidente-ad-interin y puesto que yo, María Esther acababa de dejar mi posición de vocal y conocía la dinámica de trabajo, los otros miembros de la directiva me preguntaron si podía ayudar en esta emergencia. Pensando que la solución sería temporal, acepté colaborar; lamentablemente la situación continúa y todavía no hemos podido superarla, lo que significa que continúo en la posición ad-interín. En el intermedio, la directiva invitó a algunos socios para reforzarnos, sin embargo las personas a quienes nos acercamos no pueden colaborarnos por una u otra razón por lo que continuamos con una directiva reducida pero trabajando arduamente para ofrecer a los socios una Jornada excepcional.  Este día se acerca a pasos agigantados y estamos muy contentos de haber logrado armar un bonito programa para ofrecer a los socios en este 35 aniversario de la VDSN. Dos motivos me empujan a enviar esta carta aclaratoria antes de la Jornada: • En primer lugar, estaré en el podio hablando a nombre de la Directiva y será importante concentrarnos en otros temas en lugar de explicar mi presencia. • En segundo lugar los certificados tienen que ser firmados por la Consejería de Educación y Presidente de la Asociación. Luego de una deliberación amplia, la directiva ha optado por poner mi firma como Presidente. Estos dos motivos los aclaro anticipadamente y ahora podemos dedicarnos exclusivamente a celebrar nuestro 35 aniversario con la esperanza que los socios se den cuenta que la VDSN necesita el compromiso de sus socios para dirigirla y especialmente la renovación con ideas jóvenes, modernas y dinámicas. Hasta el 24 de Marzo, en Utrecht,  Saludos cordiales, Maria Esther Escóbar de Baumer  Bestuur/Junta directiva VDSN

Heel verstandig van mevrouw Escóbar om op deze wijze moeilijke interpellaties tijdens de Algemene Ledenvergadering te voorkomen. Het Bestuur doet er echter goed aan de mededelingen van Het Bestuur ook in de Nederlandse taal te communiceren. Ik zet dus nog wel enige vraagtekens bij deze gang van zaken. Met name bij de procedurele kant. Daartoe zullen wij de statuten van de VDSN nog eens een keer goed moeten bestuderen. De vereniging is immers opgericht om de in Nederland gestudeerde docenten Spaans aan het werk te helpen.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn gevoerde correspondentie op deze datum vanaf 1996 Ontwikkeling Instituto Cervantes Benelux ter attentie van de Voorzitter van de Raad van Bestuur van ABN-AMRO1996 Afspraak 14 maart 1996 ter attentie van de Manager Opleidingen van Kluwer Bedrijfsopleidingen1996 Beneluxtop1997 Venture Capital Guide1998 Afdeling Bedrijfs Contacten1999 Dagboek1999 Eton College aan de lijn2001 Hein Rood.

En mijn dagelijkse verslaglegging op deze datum vanaf 2004 25 jaar Spaans in Nederland2005 Sigue usted su camino2006 New statistics March 20062007 Een nieuwe Top-100 van maart 20072008 Met de Alta Velocidad Española (AVE) naar Córdoba2009 Verblijfsvergunning verlengd2010 Een telefoontje uit Berlijn2011 Voor Transavia.com en Cervantesonline kunt u Het Beste bij Cervantes zijn en 2012 The Iron Lady uit Grantham en Makelaardij Soeteman in Nijmegen.

12:00 Na verzending van bovenvermeld bericht lees ik in de Telegraaf “‘Gewone’mensen mogen eerste rang bij huwelijk Harry en Meghan Het Britse koninklijk huis heeft opnieuw enkele details bekendgemaakt over de bruiloft van prins Harry en Meghan Markle op 19 mei. Het stel nodigt 2640 ’gewone’ mensen uit die straks op Windsor Castle eerste rang staan bij aankomst en vertrek van de bruid en bruidegom en hun gasten, zo meldt Kensington Palace. Prins Harry en Meghan lieten al bij de aankondiging van hun verloving weten dat het publiek zo veel mogelijk bij de festiviteiten wordt betrokken. De groep van 2640 bestaat straks uit onder meer twaalfhonderd mensen uit alle hoeken van Groot-Brittannië. Zij worden geselecteerd door de verschillende ’Lord Lieutenants’. Harry en Meghan hebben gevraagd om een dwarsdoorsnede van de hele bevolking met verschillende achtergronden en leeftijden met speciale voorkeur voor mensen die iets hebben betekend voor de maatschappij. De rest van het publiek op Windsor bestaat straks uit tweehonderd mensen van goede doelen en organisaties waarbij Harry en Meghan betrokken zijn, inclusief de stichtingen waar Harry beschermheer van is. Verder komen er honderd leerlingen van de twee lokale scholen, 610 medewerkers van Windsor Castle en St. George’s Chapel en 530 medewerkers van de koninklijke huishouding. Eerder werd al bekendgemaakt dat het huwelijk om 12.00 uur ’s middags wordt voltrokken in de St. George’s Chapel bij Windsor Castle. Na de plechtigheid maakt het paar een tocht in een koets door de plaats Windsor, om uiteindelijk weer terug te keren op het kasteel.”

16:50 Mijn bezoeken aan de sauna Wellecom in Ellecom zijn mijns inziens van grote historische betekenis. Met name in verband met de ontmoetingen die ik daar heb gehad, de gesprekken die ik daar heb gevoerd en de afspraken die ik daar heb gemaakt. Daarom heb ik in chronologische volgorde een lijst samengesteld van mijn documenten waarin Wellecom in Ellecom is vermeld beginnend met Yoyo en Retour Nijmegen-Wassenaar II en eindigend met Eton en Eton College en Helicopterview.

Ik ben geen koning, geen keizer, geen admiraal. Maar Zij dienen ons allemaal: Let me take you by the hand and lead you through the streets of London (Roger Whittaker). Het lijkt mij goed dat er in Hummelo nog een nader DNA-onderzoek wordt verricht om verdere onduidelijkheden te voorkomen.