SNEEUWWITJE, MIJN DOCUMENTEN D.D. 10 MAART VANAF 1993, HET SCHAAP MET VIJF POTEN, DICK BENSCHOP, ONS SCHIPHOLPROJECT EN PRINCESS DIANA AIRPORT

10:02 Vandaag verscheen op mijn bureaublad het template van Sneeuwwitje d.d. 27 februari 2010. Vanuit deze achtergrond kijk ik aansluitend aan Stef Blok uit Voorburg door Koning Willem-Alexander beëdigd als Minister van Buitenlandse Zaken van het Koninkrijk der Nederlanden, mijn documenten d.d. 9 maart vanaf 1993 en Peter Pan naar mijn gevoerde correspondentie op deze datim vanaf  1993 Afspraken met instituten ter attentie van de Voorzitter van de Stichting Cervantes Benelux1993 Nieuwe inzichten1996 Gelukwens KarlspreisBezoek Koning Juan Carlos1997 Letters to Prince Willem-Alexander and Prince Filip of Belgium1997 Plea to the lawyer of the Association Instituto Cervantes Madrid  – 1997 Uw kenmerk 0950000 – AQ 588.09661997 Report 9 Foundation Cervantes Benelux1997 Joint Venture1998 Villa Felderhof1999 Congreso1999 Aansluiting fax2002 FC Cervantes Arnhem.

En mijn dagelijkse verslaglegging op deze datum vanaf 2002 Duo Girasol2004 Van der Heyden/Spencer2005 1992 Benelux Cervantes Victoria2006 Toledo puente entre el sur y el norte de Europa2007 Dit moi oui engagement ring2008 De vuist van Cervantes2009 Eindelijk opheldering dood Prinses Diana in weblog Prinses Máxima2010 Excursie naar de Sierra Nevada2011 Storm aan de zuidkust –  2012 De Royal Bank of Scotland en terugblik op het afscheid van Thom de Graaf als Burgemeester van Nijmegen

10:16 Het Nieuws van gisteravond “Benschop nieuwe topman Schiphol Updated Gisteren, 22:25 Gisteren, 21:30 in FINANCIEEL Schiphol – Dick Benschop wordt de nieuwe topman van Schiphol. Dat bevestigt de raad van commissarissen van Schiphol vrijdagavond. De benoeming moet binnenkort nog voorgelegd worden aan Hoekstra  (Financiën). Benschop (60) was tot een paar jaar geleden directeur van Shell Nederland. Eerder was hij staatssecretaris van Buitenlandse Zaken voor de PvdA. Benschop staat voor een moeilijke opgave. De luchtvaart is in Nederland vastgelopen door het ongebreidelde groeibeleid in de afgelopen jaren. Hierdoor is Schiphol, drie jaar eerder dan verwacht vol. Benschop moet er voor zorgen dat Schiphol de komende jaren weer verder kan groeien en het hoofdpijndossier Lelystad Airport vlot trekken. De opening van Lelystad Airport is onlangs weer met een jaar uitgesteld naar 2020 na protesten van inwoners van Overijssel en Gelderland. Een ‘maatschappelijke antenne’ was belangrijk in de profielschets. Schaap vijf poten De Shell-directeur wordt benoemd voor vier jaar. Benschop geldt als een verbinder en strategisch denker. Minister Hoekstra, die als aandeelhouder ook betrokken wordt bij de benoeming, werkte ook voor Shell. Deze zei gisteren dat Schiphol op zoek is naar een „schaap met vijf poten”. De luchtvaartmaatschappijen wilden graag iemand die hun taal spreekt. In de jaren ’90 werkte Benschop vier jaar bij Schiphol als adviseur en lobbyist. „Hij was betrokken bij de ontwikkeling van de Polderbaan”, zegt een bron. De nieuwe topman van Schiphol kent Hans Smits goed, de huidige voorzitter van de rvc van luchtvaartmaatschappij KLM, de grootste klant. Deze was in de tijd van Benschop president-directeur van de luchthaven. Draagvlak In het gisteren verschenen jaarverslag over 2017 meldde de raad van commissarissen (rvc) van de luchthaven dat de huidige topman Nijhuis te weinig gedaan heeft aan de toekomst van de luchthaven en het ontwikkelen van voldoende draagvlak voor verdere groei. De afgelopen jaren zette Schiphol met de prijsverlaging van in totaal 23% de poorten open voor prijsvechters. Tegelijkertijd liep de opening van de overloopluchthaven Lelystad Airport vertraging op. Hierdoor zit de Nederlandse luchtvaart de komende jaren op slot.”

In dit verband heb ik een overzicht samengesteld met mijn documenten waarin Dick Benschop en/of Schiphol is vermeld vanaf Easy Start tot en met De start van een nieuwe wereldwijde organisatie.

Vanuit deze achtergrond stel ik voor om Heathrow om te dopen in Princess Diana Airport.