EEN BERICHTJE AAN LUIS CHIRINOS, HET INSTITUTO CERVANTES IN ALGIERS, MIJN DOCUMENTEN D.D. 9 APRIL VANAF 1996 EN EEN NOTITIE UIT 1969

Na verzending van De cruise naar Griekenland, mijn documenten d.d. 8 april vanaf 1997, día del residente extranjero in Torremolinos, dominee A.F. (André) Troost, de Vereniging van besturen van dag-avondscholen in Nederland (VAN) en mijn herinneringen aan Woerden aan de voormalige statutair directeur van het VNO/NCW Management Centrum de Baak CC Sijne Nauta, Piet Visser, Ds André Troost kocht ik op de stand van Argentinië een flesje bier van het merk Quilmes bij een dame uit Mar del Plata. Ik heb de aanwezige Porteños in kennis gesteld van onze lunch in het restaurant El Gato Blanco in de regio Tigre in gezelschap van bevriende Argentijnen. Daarom heb ik Luis Chirinos na thuiskomst dit bericht gezonden: “21:12 Hola Luis ¿Qué tal? Hoy se ha celebrado aquí en Torremolinos el XXIV Día del  Residente Extranjero. A tu salud estoy tomando un vaso de Quilmes que tú me habías propuesto tomar en Buenos Aires. ¡Salud! John”. Daarbij gaan mijn gedachten uit naar Iguazú. Vervolgens heb ik naar enkele opnames gekeken van mijn reis door Argentinië zoals Puerto de Santa María, Las Madres de la Plaza de Mayo en No llores por mi Argentina.

 Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn correspondentie op deze datum vanaf 9 april 1996 Uw kenmerk DCV/96/562 gericht aan de Ambassadeur voor Internationale Culturele Samenwerking ter attentie van de Nederlandse Minister van Buitenlandse Zaken Mr  H.A.F.M.O. van Mierlo9 april 1996 Tweede Paasdag op de Wellenkamp9 april 1997 Mister Quataert9 april 1997 Diplomatie/095000 – AQ 588.0969 april 1998 Vredespocessen9 april 1999 Brainstorm.  

En mijn dagelijkse verslaglegging op deze datum vanaf 9 april 2001 Prinses Sophie beëindigt werkzaamheden9 april 2002 Lillibet9 april 2003 Bezoek aan Velp, Utrecht en Zeist9 april 2007 Paul Schaling9 april 2008 Al Fayed accepteert uitspraak van de jury9 april 2010 De eigenaar van FulhamZaterdag 9 april 2011 Presentatie uitgesteld en Tweede Paasdag maandag 9 april 2012 Real Madrid.

Vanmorgen heb ik na een bezoek aan TargoBank de sauna van Hotel Amaragua bezocht. Ik raakte daar in gesprek met twee Algerijnse heren die naar hun zeggen werkzaam zijn voor het Instituto Cervantes in Algiers. Daar heeft Cervantes ook een tijdje ‘gewoond’ nadat hij door Barbarijse zeerovers was gekaapt.  Ik dit verband verwijs ik naar Het levensverhaal van Don Miguel de Cervantes y Saavedra  zoals ik dat heb opgetekend in 1969 en heb beschreven in “Groeten uit Torremolinos” d.d. 3 december 2000.