BEZOEK AAN EEN PRACHTIGE ANTIEKE SCHEEPSWERF IN EL PALO GEANNULEERD EN HET LICHT OP SALAMANCA

Bij voldoende deelname zouden wij vandaag deze excursie hebben gemaakt. “De koffie drinken we aan zee en daarna rijden we het binnenland in en nemen we de route van de zon en de wijn. We rijden door de mooie wijnstreek naar Cómpeta waar we allerhartelijkst ontvangen worden door de familie Jarel. Zij hebben hier hun eigen kleine bodega en na een rondleiding door dochter Maria kunnen we de heerlijke droge en zoete wijnen proeven. Vervolgens gaan we lekker lunchen bij El balcón de Cómpeta en degenen die dat willen kunnen deze vrije tijd benutten om dit bijzondere plaatsje te ontdekken. Na de lunch rijden we via een geheel andere route terug naar de kust.” Van Francis Versteeg ontving ik echter het bericht dat er slechts 22 aanmeldingen waren. Hiermee komt zij niet uit de kosten. Zij heeft de excursie dus geannuleerd. Een fraai staaltje van verantwoord management. Nochtans heeft haar initiatief geleid tot het samenstellen van mijn kant van de documenten waarin El Palo is vermeld. El Palo is vermeld in Al Andalús  – Terug naar de kustAlle ogen zijn gericht op…En un momento dado y algo sobre las tres castasHarde noten en zoete broodjes en Het eerste contract voor Cervantes Spaans in Spanje en Latijns Amerika.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik aansluitend aan Een berichtje aan Luis Chirinos, het Instituto Cervantes in Algiers, mijn documenten d.d. 9 april vanaf 1996 en een notitie uit 1969   mijn gevoerde correspondentie op deze datum vanaf 10 april 1996 Mijn brief van 17 januari 1996 ter attentie van Minister Hans van Mierlo van Buitenlandse Zaken van het Koninkrijk der Nederlanden10 april 1996 BEB/DEUR/IEG96011581 (2) ter attentie van Minister Hans Wijers van Economische Zaken. Voor deze Mr S.A. Kuipers Directeur Europa10 april 1996 Brief NAP/96-192 ter attentie van het Nationaal Actieprogramma Moderne Vreemde Talen10 april 1996 En un lugar de la Mancha ter attentie van de voormalige rector van het Westfries Dag-Avondcollege te Hoorn10 april 1996 En un lugar de La Mancha ter attentie van de redactie van de Telegraaf – 10 april 1997 Maurice Vollebregt10 april 1999 Favoriete jurk 10 april 2003 Vermogensbeheer ter attentie van Liesbeth Halbertsma10 april 2004 Bevestiging afspraak ter attentie van Drs T. Breuker10 april 2004 Complimenten aan Van Holkema en Warendorf Unieboek voor David Cohen10 april 2005 Nun komm der Heiden Heiland10 april 2005 Naar Althorp terug10 april 2006 Naar Soestdijk terug –  10 april 2008 De kogel is door de kerk10 april 2009 Victory Boogie Woogie ter attentie van de heer Johan  L.L. Agricola Van Kasteel Landgoed Engelenburg te Brummen (Nederland)10 april 2009 Verslag aan Jan Bloem ter attentie van Liesbeth Halbertsma.

En mijn dageljkse verslaglegging op deze datum vanaf 10 april 2002 Bezoek aan de postbus in Utrecht en groeten aan George Carey10 april 2003 Spaans in NederlandDinsdag 10 april 2007 Honderd twee en dertigste bericht uit de Keizer Karelstad10 april 2009 FC Cervantes Arnhem en de Engelenburg10 april 2010 De Ridderzaal en de ArianeraketZondag 10 april 2011 Alphen aan den Rijn, Minihouse, de slimme snelweg en de pen van een miljoen en Dinsdag 10 april 2012 met het oog op Leuven.

De voorpagina van Foco van maart 2018 toont de voorgevel van een van beide kathedralen van Salamanca. Daarom wijd ik mij vandaag binnen het kader van mijn rubriek Het Licht op aan mijn vermeldingen van deze beroemde universiteitsstad. Eerst de verbindingen. Daarna de inhoud. Beginnend met Producto Núcleo  –  Visita a España en eindigend met Vitesse en het beleidsplan Cervantes.

Dit bedoel ik nu met Transparantie. Het beleid van Erik Akerboom inzake een drugsvrij Europa wordt door mij volledig gedeeld. Want het is weer aardig uit de hand gelopen in het Koninkrijk der Nederlanden sinds mijn laatste hakdag. Ik zou de nagedachtenis van Cervantes onrecht doen als dat niet zo was.