AMELISWEERD, DE WITTE BUS, PRINSESSENDAG EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 11 APRIL VANAF 1997

Na verzending van Bezoek aan een prachtige antieke scheepswerf in El Palo geannuleerd en Het Licht op Salamanca (1) had ik vannacht een bijzondere droom. Ik was weer terug in Amelisweerd bij Utrecht. Amelisweerd is vermeld in De droom  – ReconstructieAmelisweerd ter attentie van de Heer Kees de Kat in BilthovenGraaf FlorisDe paarse vlinder en het blauwe lichtSamenwonen en eNederland Congres.

Vervolgens droomde ik dat ik bij de bushalte van Torremolinos Centro op de bus stond te wachten voor een excursie met de Nederlandse Club Costa del Sol. Er kwam geen zwarte bus maar wel een witte bus. Hij reed mij eerst voorbij. Maar nadat ik hevig had gezwaaid stopte hij. Er stapte een blonde vrouw uit die mij nu doet denken aan Francis Versteeg. Zij liet mij instappen. Er zaten geen passagiers in de bus. Alleen de chauffeur en naast de chauffeur een vrouw die veel weg had van Pilar Celma Valero. Daarom memoreer ik hieronder mijn documenten waarin Pilar Celma is vermeld: Healing and reconciliationUitwisseling van uitgangspunten van beleid met Don César Antonio Molina tussen het Instituto Cervantes Benelux en het Instituto Cervantes de EspañaDecreetThe Princess’s Diary en bestuurskandidaten AEPEPlechtige opening van het AEPE-Congres in La CoruñaAsamblea general en presentatie van uitgeverijenExcursie naar Santiago de CompostelaWorkshops en presentatie van uitgeverijenSluiting van het 45ste internationale congres van de Asociación Europea de Profesores de Español in La Coruña en banket in het Hotel HesperiaKathleen Ferrier over de streepZalmsalade en Hofman CateringDe kloofHet laatste coupletDe fax van Alan BeerRecordando Steven Spielberg en NimegaIf you want me you take me for what I’m worthPrinses Máxiam 40 jaar en Thomas Triebels 47 jaarLa LegalidadOpeningsplechtigheid AEPE-Congres over de Spaanse cultuur – Nieuwe uitdagingen in het onderwijs in de Spaanse taalWorkshops, presentaties van uitgeverijen, Algemene Ledenvergadering en muzikaal onthaalBericht uit CyprusVídeos de Cuenca, Belmonte, Mota del Cuervo y El TobosoIn dit verband

The final outcomeRematarEen zware verantwoordelijkheidZondag 25 juli 2010 Día de Santiago in Santiago de Compostela –  De Koninklijke Weg naar ValkenswaardZeistInschrijving en uitreiking materialenOpeningsbijeenkomst in aanwezigheid van de autoriteiten en lezing van de schrijfster Lourdes Ortiz en Cervantes Empleo en Indrukwekkende presentatie van Rafael del Moral.

En wat betekent nu die witte bus in mijn droom? Ik denk hierbij aan de witte begrafenis van Koningin Wilhelmina in november 1962. Zij is op 28 november 1962 overleden. Op dezelfde datum in 1997  bezocht ik Den Haag en Leiden in verband met de toendertijd geplande finale van de Government Game Competitie. Het is een bijzonder idee van onze huidige voorzitter van de Nederlandse Club Costa del Sol om 30 april te bestempelen als Prinsessendag. Vanwege de bijzondere coïncidenties gaan mijn gedachten daarbij uit naar vier prinsessen, t.w. Wilhelmina, Juliana, Beatrix en Diana. Beatrix heeft bij haar troonsbestijging 30 april als geboortedag van Koningin Juliana uitgeroepen tot Koninginnedag. 31 augustus is de geboortedag van Koningin Wilhelmina in 1880 en de sterfdag van Diana in 1997. Wilhelmina betrad na de bevrijding van Zuid-Nederland voor het eerst na haar verblijf in Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog Nederlands grondgebied in Terneuzen, de geboorteplaats van de huidige voorzitter Wilmar Bliek van de Nederlandse Club Costa del Sol.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn gevoerde correspondentie op deze datum vanaf 11 April 1997 Visit of the President of the Valkhof Foundation11 april 2002 My Di and I ter attentie van Maria Delorme in Harlingen11 april 2006 Volle kracht vooruit!  – 11 april 2009 Nijmegen – Madrid11 april 2010 De International School of Protocol and Diplomacy en het Cervantes Netwerk ter attentie van de heer Gilbert Monod de Froideville11 april 2010 Cervantes Benelux in Den Haag.

En mijn dagelijkse berichtgeving op deze datum vanaf 11 april 2001 Rechten op de troon voor Constantijn en Laurentien11 april 2002 Autoriteit Financiële Markten11 april 2003 Voortgang11 april 2007 Derde dochter voor Máxima en Willem-Alexander11 april 2008 Bezoek aan de stadsschouwburg in Arnhem11 april 2009 One day I fly away11 april 2010 De Troon Deel 6 Drie koningenMaandag 11 april 2011 Ariane (4) en Woensdag 11 april 2012 Sports Palace.