LOUIS ARTHUR CHARLES EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 29 APRIL VANAF 1994

Na verzending van Verblijf in Athene en mijn documenten d.d. 28 april vanaf 1997 heb ik kennisgenomen van de geboorte van Louis Arthur Charles als derde kind van Prins William en zijn echtgenote Catherine op maandag 23 april jongstleden. Vervolgens hebben wij een bezoek gebracht aan de jachthaven Flisvos en gesproken over de BBC-serie Who pays the ferryman? Het bracht mij in gedachten terug naar mijn brief uit Eldorado d.d. 7 augustus 1991. Na terugkeer in Hotel Four Seasons ontving ik dit bericht: “van: Francis Versteeg aan: Website Frandalucia datum: 28 april 2018 om 12:33 onderwerp: Herfstreis 5-11 november 2018 Madrid – Ávila – Salamanca – Trujillo – Toledo Hallo allemaal, Langs deze weg laat ik u weten dat het vanaf nu mogelijk is om in te schrijven voor deelname aan deze bijzondere en gevarieerde 7-daagse herfstreis door het hart van Spanje. We vertrekken vanuit Madrid, u dient dus op eigen gelegenheid naar Madrid te komen. Het maximale aantal deelnemers is 30 personen. Voor leden van de Nederlandse Club geldt een korting van € 50,00 pp. In de bijlage vind u de beschrijving van deze reis. Voor vragen en voorinschrijving kunt u mij bereiken per mail of telefonisch. Hartelijke groeten en een fijn weekend gewenst!

7-DAAGSE HERFSTREIS 2018 DOOR HET MIDDEN VAN SPANJE 5 – 11 NOVEMBER

Deze reis voert u langs bijzondere plaatsen te weten Madrid, Ávila, Salamanca, Trujillo en Toledo. U logeert in het centrum van Madrid, in Ávila wacht de prachtige Parador op u, in Salamanca  slaapt u op een heerlijk landelijke buitenlocatie, in Toledo kijkt u vanaf de ontbijttafel op de stad met zijn Taag en in Trujillo overnacht u in een authentiek kasteel! Het aantrekkelijke van deze reis bestaat onder andere uit de allerbeste lokale gidsen die u werkelijk kennis laten maken met hun stad. Zo leert u het échte Spanje kennen met al zijn verschillen op geografisch, cultureel en culinair gebied.

Frandalucía en FD Travel dragen zorg voor uw confortabele hotels, luxe vervoer, mooie monumentale hoogtepunten, uitstekende lokale gidsen en heerlijke maaltijden.

De prijs voor deze bijzondere 7-daagse reis is € 745,00.  Leden van de NCCS krijgen € 50,00 korting, dus zij betalen 695,00 €. Dit is inclusief: * 6 nachten in uitstekende 4**** hotels op basis van halfpension * confortabele luxe bus, Nederlandse reisbegeleiding, goede lokale gidsen, alle entrées*, en kofferservice. * Dit tarief is exclusief vervoer naar start-en eindbestemming Madrid, verzekeringen, fooien en persoonlijke uitgaven. * U kunt zich vanaf nu inschrijven, maximaal aantal deelnemers 30 personen. Toeslag voor een 1 persoonskamer : € 325,00 ppnEntrées: EL PRADO – KONINKLIJK PALEIS – CIBELES PANORAMICA – ESCORIAL – MUUR ÁVILA – HET GEBOORTEHUIS VAN SANTA TERESA DE ÁVILA – KATHEDRAAL SALAMANCA – MUSEO LIS SALAMANCA -KASTEEL TRUJILLO – KATHEDRAAL TOLEDO

REISBESCHRIJVING HERFSTREIS MIDDEN SPANJE

Dag 1  Inchecken in het hotel gelegen in het centrum van Madrid. U wordt verwelkomd met een drankje en vervolgens kunt u genieten van een panoramische tour door deze imposante stad, de 3e in grootte na Londen en Berlijn. Daarna worden we opgehaald door een Nederlands sprekende gids met wie u een bezoek brengt aan het Koninklijk Paleis, het grootste werkpaleis ter wereld met meer dan 3500 kamers! Apéritief en diner in het hotel.

Dag 2 Na het ontbijt gaan we naar het “Rijksmuseum” van Spanje, het imposante Prado, waar u door een Nederlands sprekende gids wegwijs gemaakt wordt. Na de lunch heeft u vrije tijd met de mogelijkheid om de stad verder te verkennen, te winkelen, nog een museum te bezoeken of gewoon rustig aan te doen. Optioneel kunt u ’s avonds een prachtige Flamencoshow bijwonen.

Dag 3 Na het ontbijt worden wij opgehaald om te vertrekken naar het Escorial. Deze historisch bijzondere plaats, waar 26 Spaanse koningen begraven liggen en waar “onze” Filips de 2e dit immense bouwwerk voor zijn vader,  Karel de 5e liet bouwen, ligt op een klein uurtje rijden van Madrid. Hier krijgen we een uitgebreide en zeer interessante rondleiding door een lokale gids. Na de lunch rijden we over de snelweg in een klein uurtje naar de hoogst gelegen stad van Spanje te weten Ávila (1130 meter). Het historische centrum is volledig ommuurd door 2,5 km stadsmuur voorzien van 87 torens. Hier overnachten en dineren we op een bijzondere locatie te weten in de Parador van Ávila.

Dag 4 Na het ontbijt worden wij opgehaald door onze lokale gids die ons het historische centrum zal laten zien. We bezoeken oa, het huis waar de Heilige Teresia geboren is in 1515 en gewoond heeft voordat zij de Orde der Karmelieten heeft hervormd en maken een korte wandeling over de stadsmuur. Na dit bezoek vertrekken we naar Salamanca (op ca. 1 uur rijden) waar u heerlijk kunt lunchen op het beroemde 18e-eeuwse stadsplein, de Plaza Mayor. Na de lunch bekijken we de bekende nieuwe en oude Kathedraal, gaan voor de liefhebbers naar het mooie Museum Lis (art deco en art nouveau) en hebben daarna nog wat vrije tijd. Vervolgens gaan we naar ons hotel Doña Brigida, rustig gelegen op 5 km van de stad waar we het diner zullen gebruiken.

Dag 5 Na het ontbijt vertrekken we richting een onbekende streek van het land te weten Extremadura. Op nog geen 2 uur rijden ligt deze groene en ruige regio waarvan de Spanjaarden zelf zeggen dat het een verborgen schat is. We rijden een stuk van de Ruta de la Plata (de Zilverroute) en door de prachtige vallei van Jerte (dé kersenstreek van Spanje). In deze vallei bevindt zich het gezellige middeleeuwse stadje Trujillo met nog geen 10.000 inwoners. Vele ontdekkingsreizigers kwamen uit deze buurt o.a. Francisco Pizarro  en Hernán Cortés. Vanwege de geweldige ligging van het mooie hotel NH Trujillo Palacio de Santa Marta heeft u een vrije middag om zelf in te vullen naar wens. Er is genoeg te doen, zoals een wandeling maken naar het oude kasteel dat boven de stad uittorent. ’s Avonds gebruiken we hier het diner.

Dag 6 Na het ontbijt vertrekken we richting een van de meest bijzondere steden van Spanje. Na een mooie rit van ca.2 uur komen we aan in Toledo oftewel Toletum (Latijn), Tulaytulah (Arabisch) en in het Joods Spaans Toldoth.  Het wordt “De Stad met de Drie Culturen” genoemd, er woonden eeuwenlang christenen, moren en joden vreedzaam naast en met elkaar. De stad ligt op de rechteroever van de Taag, op een heuvel met een hoogte van honderd meter boven de rivier. Na de lunch worden we door onze lokale gids mee genomen door het fascinerende historische centrum. Uiteraard bezoeken we de wereldberoemde kathedraal met doeken van El Greco, de grootste monstrans van Spanje en waar dagelijks 9 missen gehouden worden! Daarna volgt een panoramische tour langs de oevers van de Taag waaraan ons hotel ook ligt en dineren we ‘s avonds met een onvergetelijk mooi uitzicht over de stad. Dit kunt u met recht zien als de kers op de taart!

Dag 7 Na het ontbijt rijden we in slechts 70 kilometer terug naar de hoofdstad! Daar scheiden onze wegen en kunt u terugkijken op een geweldige reis door dit fascinerende stukje Spanje.

NAAR WELKE HOTELS GAAN WIJ?

****Hotel Best Western Mayorazgo Madrid (of gelijkwaardig) Dit onlangs gerenoveerde hotel staat op de beste locatie in de hele stad aan de Gran Vía met alle hoogtepunten zoals alle musea, het Retiro Park en het Koninklijk Paleis op loopafstand. Het wordt ook wel het meest Madrileense hotel genoemd qua stijl en uitstraling. Hier verblijven wij dag 1 en 2 (hotel onder voorbehoud)

****PARADOR VAN ÁVILA

Dit 16e-eeuwse paleis ligt in de historische wijk van het charmante stadje. Het is prachtig gerenoveerd en staat in een mooie tuin. Als u binnenkomt, zult u de grootsheid van het paleis voelen met de hoge plafonds, de mooie tegels op de granieten vloer en de elegante inrichting. Maak een wandeling door de speciale tuinen van het Parador Ávila, waar ook archeologische vondsten te bezichtigen zijn. Geniet van een kopje koffie in de gezellige binnenplaats met een glazen plafond en een charmante café-bar. In het stijlvolle restaurant worden uitstekende traditionele gerechten geserveerd met uitzicht op de tuinen en de prachtige stadsmuren van deze magische stad.

****DOÑA BRIGIDA – SALAMANCA

Een modern (2002) maar heel gezellig hotel van alle gemakken voorzien en met een uitstekende service.  De kamers zijn bijzonder comfortabel en de ligging is heel rustig.

****NH TRUJILLO PALACIO DE SANTA MARTA (of gelijkwaardig) Dit hotel is gevestigd in een verbouwd 16e-eeuws paleis, waardoor het er indrukwekkend uitziet. De bezoekers van dit hotel in Trujillo hebben het door de ligging van het hotel heel gemakkelijk. Het ligt namelijk pal naast Plaza Mayor, waar veel cafés en restaurants te vinden zijn, evenals enkele historische paleizen. Dit knusse hotel heeft slechts 50 kamers verdeeld over drie verdiepingen. Ze hebben allemaal een elegante uitstraling en de meeste hebben een geweldig uitzicht.

HOTEL IN TOLEDO WORDT LATER BEKEND GEMAAKT.”

Mijn reactie: “20:35  aan Francis Hallo Francis, Bedankt voor deze informatie. Dit wordt dus een reis naar de plaatsen die in mijn beleidsplan Instituto Cervantes Benelux zijn vermeld. De wieg van onze organisatie. En nog wel op mijn verjaardag op 9 november. Ik zal serieus overwegen hieraan deel te nemen. Hartelijke groet uit Athene en tot ziens in Spanje. John”

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn gevoerde correspondentie op deze datum vanaf 29 april 1994 Een ingeving29 april 1994 Breuker/Nieuw Elan (2) ter attentie van Mr J.B. Rijpkema29 april 1995 Mijn brief van 27 maart 1995 ter attentie van Jonkheer Carel van Nispen tot Sevenaer29 april 1997 Letter te Reverend David Brindley in Warwick29 april 1998 Struisvogelpolitiek ter attentie van Drs P. Ottenhoff29 april 1999 Oranje Boven29 april 2004 Morgen ben jij de bruid29 april 2005 Rechtszitting bij de Raad van Beroep I.

En mijn dagelijkse verslaglegging op deze datum vanaf 29 april 1992 De laatste dag in Maarn29 april 2001 Remembering Nigel o’Sullivan29 April 2002 Hoteles Cervantes29 april 2003 Prins Johan Friso weg bij Goldman Sachs29 april 2008 Ibiza-Formentera29 april 2009 Koninginnenach 2009 29 april 2010 Een Heerlijk ritjeVrijdag 29 april 2011 Huwelijk van William en Catherine en Zondag 29 april 2012 Edel van Utenhove en Althorp Palace.