HET LICHT OP MIDDELBURG EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 8 MEI VANAF 1994

Na de kerkdienst van afgelopen zondag had ik tijdens het koffiedrinken een gesprek met een echtpaar uit Yerseke in Zeeland. Voormalige mossel- en oesterkwekers. Dit was voor mij aanleiding om met hen te spreken over mijn ervaringen met de Zeeuwse hoofdstad Middelburg. Daarom wijd ik mij vandaag binnen het kader van mijn rubriek Het Licht op… aan mijn documenten waarin Middelburg is vermeld. Aanleiding daartoe is tevens het bezoek dat ik gisteren spontaan kreeg van twee in het roze geklede jongedames uit Bulgarije en Argentinië om hun Plan Internacional om een weeskind te ondersteunen in Latijns-Amerika te ondersteunen. Ik heb hen laten weten dat ik hun doelstelling onderschrijf maar eraan hecht dat zij dat regelen in samenwerking met de Stichting Wereldouders en het Diana Princess of Wales Memorial Fund. Zij hebben deze gegevens bij mij achtergelaten: “Plan internacional -> Plan España por ser niña Noelia: 617592136.” Noelia leek veel op de gids die ons op 20 mei 2009 heeft begeleid tijdens onze excursie van El Calafate naar de Perito Morenogletsjer (op video). Dat was ook de reden waarom ik hen even gastvrijheid heb geboden in mijn appartement en de matjes heb getoond die staan afgebeeld op Voorheen James Jewitt Nu Lady Diana van der Heyden Spencer.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn gevoerde correspondentie d.d. 8 mei vanaf 8 mei 1994 Het sterrebeeld maagd8th of May 1997 Proposed marriage – Final Government Game on 28 November8 mei 2000 Hypes op de Helling ter attentie van Gran Hermano8 mei 2002 Stichting Cervantes Benelux ter attentie van Elsevier Bedrijfsinformatie8 mei 2002 Jouw brief van 28 april 2002 ter attentie van Maria Delorme in Harlingen8 mei 2002 European Cervantes Foundation (2) ter attentie van de heer Hans Ouwehand van de Stichting Wereldouders in Hilversum8 mei 2004 De groene baret8 mei 2004 Nieuwe start ter attentie van Drs T. Breuker te Groningen8 mei 2005 Cervantes Fonds8 mei 2009 Tweede woonadres.

En mijn dagelijkse verslaglegging op deze datum vanaf8 mei 2001 Tony Blair steviger in het zadel dan ooit tevoren8 mei 2002 Stichting Wereldouders (2)8 mei 2003 Vordering op Vitesse8 mei 2006 Reconstructie: De rit naar de luchthaven Le Bourget8 mei 2007 14928 mei 2009 Cervantesplan als middel tot herstel van de economie 8 mei 2010 The Princess’s Diary en bestuurskandidaten AEPEZondag 8 mei 2011 Nijmegen – Torremolinos en Dinsdag 8 mei 2012 Libris Literatuurprijs voor A.F.TH. van der Heijden.

Hierna heb ik in een 41 pagina’s tellende bijlage een overzicht geproduceerd met mijn documenten waarin de stad Middelburg is vermeld beginnend met Heydanus 1530-1586 De jaren, die hij in de ballingschap doorbracht, afgewisseld door een kort verblijf in Vlaanderen, vormen de stof voor het tweede hoofdstuk, terwijl wij eindigen met het oog te slaan op zijne werkzaamheid in de gevestigde kerk te Middelburg en later weder te Antwerpen. J. W. te Water de zoon van den bovengenoemden Axelschen predikant, heeft in zijne Reformatie van Zeeland, deze levensbeschrijving, door zijn vader gegeven, weder overgenomen, doch, gelijk hij zelf zegt, “met eenige veranderingen en vermeerderingen, welke allermeest betrekking hebben op Van der Heyden’s dienst te Middelburg.

En eindigend met Info verzonden aan nieuwe regering Je bent een volle nicht van Mary Halbertsma, waarmee oud burgemeester Job Drijber van Leiden, Zwolle, Middelburg en Arnhem bijna veertig jaar getrouwd is geweest tot haar overlijden in 1991. Het jaar dat “we had to split up”. In de twee jaar dat wij hebben samengewerkt heb ik jou ervaren als de meest inspirerende vrouw in mijn leven. En dat wil ik graag zo houden.