START VAN HET WK VOETBAL IN RUSLAND, HET LICHT OP ROBBIE WILLIAMS EN THE QUEEN’S SPEECH VAN VORIG JAAR

13:45 Ik heb geen TV-signaal van Movistar op mijn vaste telefoonlijn. Maar ik kan de Spaanse televisiezenders nu wel ontvangen op het gesloten net van onze ‘comunidad de vecinos’. Inclusief Torremolinos Televisión. Gistermorgen heb ik van 11:00 tot 13:10 een saunabezoek gebracht in Hotel Amaragua. Rond 13:00 werd de damessauna geïnspecteerd door twee Nederlandse dames. Ieder met een handbagagekoffertje. Ik heb de dames bij de receptioniste aangeduid als “compatriotas”. Na thuiskomst heb ik mij gewijd aan het beleidsstuk Verbindingen. Dit bericht heb ik vervolgens alsvolgt doorgestuurd: “Aan: Francis Versteeg Hoi Francis, Ik denk dat je dit ook wel interessant vindt. De film is nog niet af. Ik hoop dat ik het overleef. Maar met jouw medewerking moet dat wel lukken. Hartelijke groet, John” Dit bericht in aansluiting op onderstaande gedachtenwisselingvervolgens nog een paar mailtjes aan direct betrokkenen zoals ‘Woensdag 13 juni 2018 15:50 Verbindingen In dit verband vebind ik mijn beleidsplan thans met LIVE: State Opening of Parliament,The Queen’s speech BBC. Het betreft de uitzending van 21 juni 2017. Mijn dagboek luidde toen Verjaardag van H.R.H. Prince William Arthur Philip Louis 35, mijn droom over volleybal, tussenbalans en The Queen’s Speech.

19:25 Na verzending van Donderdag 14 juni 2018 13:45 Start van het WK voetbal in Rusland en Het Licht op The Queen’s speech van vorig jaar zag ik op de Nederlandse televisie de openingsceremonie van het Wereldkampioenschap voetbal in het in mijn dagboek van 8 april 2002 afgebeelde stadion in Moskou. Mijn aandacht werd vooral getrokken door een vuurvogel in de kleuren van de Spaanse vlag. Hoogtepunt van de ceremonie was het optreden van Robbie Williams met het lied Angels. En dan te bedenken dat zijn carrière naar verluidt hier in de Number One Bar in Torremolinos schijnt te zijn begonnen. De openingstoespraak van Vladimir Poetin werd niet in het Nederlands ondertiteld. Dat vond ik wel een ernstige tekortkoming van de Nederlandse beeldregie.

19:33 P.S. De Vuurvogel was de latere naam van de basisschool in Nijmegen waar ik van 1971 tot 1978 als onderwijzer heb gewerkt.