BEZOEK VAN FILIP EN MATHILDE AAN KONINGIN ELIZABETH, FRANKRIJK WERELDKAMPIOEN EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 16 JULI VANAF 1992

Van: John van der Heyden Aan voormalig statutair directeur Liesbeth Halbertsma van het VNO/NCW Management Centrum de Baak.

Na verzending van Europe first en mijn documenten d.d. 14 juli vanaf 1992 aan jou en Het Licht op D66, Gerben-Jan Gerbrandy en mijn kandidatuur voor het Europees Parlement  en Jedan dan of de Marseillaise? aan de redactie van Democraat D66 las ik gistermorgen in VorstenKoning Filip en koningin Mathilde hebben hun bezoek aan Londen aangegrepen om direct langs te gaan bij de Britse koningin Elizabeth. Het Belgische hof deelde zaterdag via sociale media een foto waarop de drie poseren. Elizabeth ontving het Belgische Koningspaar op Windsor Castle, een dag na het staatsbezoek van de Amerikaanse president Donald Trump. Waar er vrijdag geen glimlachje van af kon bij het officiële fotomoment, staat Elizabeth dit keer te stralen tussen Filip en Mathilde. De koning en koningin waren zaterdag in Londen voor een ceremonie ter nagedachtenis van de in de twee wereldoorlogen gesneuvelde Belgen.” Vanaf 17:00 tot 19:37 heb ik de finale om het wereldkampioenschap Frankrijk – Kroatië (4-2) gevolgd in Café de Brabander, gevolgd door een kort bezoek aan De Klikspaan. Daar zag ik op de televisieschermen de beelden van Manuel Macron en Vladimir Poetin gebroederlijk naast elkaar verenigd rond de wereldbeker en het Franse kampioenselftal. Vervolgens vertoonde men beelden Van een feestende mensenmassa op de Champs Elysées met de Arc de Triomphe op de achtergrond. Ik had Alina van de Brabander al laten weten dat ik mijn foto met Diana daar op 10 mei 2006 heb achtergelaten. Bij het verlaten van de zaak tegenover Uwe Majesteit constateerde ik een grote groep feestelijk uitgedoste señoras met hun kinderen met bossen bloemen in de hand en gingen daarbij de kerk van de Virgen del Carmen binnen. Ik ben daar eveneens binnengegaan om het schouwspel te aanschouwen. Men bracht daar hoofdzakelijk bossen witte anjers naar binnen ten behoeve van de troon van de Heilige Maagd. Vandaag viert men hier immers traditiegetrouw La Fiesta de la Virgen del Carmen. Nadat een dame een witte roos had achtergelaten heb ik de kerk verlaten en heb vervolgens plaatsgenomen op het terrasje van de onlangs geopende Surinaamse Toko om daar een hapje te eten. Ik kreeg daar echter last van mijn ‘eating disorder’ hetgeen de Nederlandse medewerkster uit Goes in Zeeland met de mooie naam Graciela niet was ontgaan. Ik heb bij haar mijn hart kunnen luchten. Zij toonde veel begrip en medeleven. Tenslotte ben ik onderweg naar huis nog even Hotel Las Palomas binnengelopen. Daar werd ik direct betrokken bij een groepsdans met een flinke groep jongelui. Thuisgekomen las ik dit bericht:

“van: Grada Hildering datum:14 juli 2018 om 21:32 onderwerp: Bedankt Goedenavond John. Bedankt voor je mail  fijn dat jij het lied (Wat de toekomt brengen moge) mooi vond. Ik vond het ook een mooie afsluiting voor de zomerstop. Ik ga maandag op vakantie naar Nederland. Ik ben 10 augustus weer terug. Ik zal niet naar mail kijken in Nederland dus als jij mailt dan na 10 augustus. Fijne zomer voor jou groet.”

Mijn reactie: “datum: 15 juli 2018 om 23:46 onderwerp: Re: Bedankt Dank voor jouw reactie Grada. In verband met de finale WK voetbal in Moskou ben ik sinds lange tijd in La Carihuela gaan kijken in De Brabander. In de kerk naast Uwe Majesteit vond een plechtigheid plaats in verband met de Fiesta de la Virgen de La Carihuela dat morgen plaatsvindt. Vele gelovigen brachten Haar witte anjers ter ere. Nadat Een van hen een witte roos op het altaar had gelegd heb ik de kerk verlaten. Hartelijke groet, John”

Ook ontving ik deze reactie van de hoofdredacteur van Democraat D66 datum: 15 juli 2018 om 11:21 onderwerp: Re: Zaterdag 14 juli 2018 14:10 Het Licht op D66 Beste John van der Heyden, Dank voor uw mails. Uit uw introductietekst begrijp ik dat u interesse hebt om uzelf kandidaat te stellen voor de Europese Verkiezingen van 23 mei 2019. Voor meer informatie over deze kandidaatstelling (hoe/wanneer), verwijs ik u graag naar deze webpagina. Voor contact met de huidige fractieleden, verwijs ik u graag naar deze webpagina: Europese delegatie Met vriendelijke groet, Jessica Hoogenboom Eindredacteur Democraat”.

Mijn reactie: “16 juli 2018 om 00:01 Geachte mevrouw Hoogenboom, Hartelijk dank voor deze reactie. Hoewel ik het wel heb beloofd spijt het mij dat ik Gerben-Jan, Sophie en Marietje indertijd niet terzijde heb kunnen staan in verband met mijn Spaanse verantwoordelijkheden in die tijd. Maar morgen 17 juli vier ik het vijftigjarig bestaan van mijn idee tot oprichting van Instituto Cervantes. Ik hoop nu dat dit thans allemaal kan worden geformaliseerd. Volgende week vier ik met mijn collega’s van de Asociación Europea de Profesores de Español hun vijftigse verjaardag in Zamora. Een bijzondere ‘coincidencia’. Zodra mijn juridische verantwoordelijkheden terzake van mij zullen zijn overgenomen stel ik mij graag kandidaat. Ik heb mijn collega Liesbeth Halbertsma verzocht een aantal goede plaatsvervangers voor mij te zoeken voor de respectievelijke bestuurstaken. Hartelijke Groet, John van der Heyden Torremolinos” En “16 juli 2018 om 10:04 Ik lees nu “U kunt zich kandideren tot en met dinsdag 31 juli 2018, 14.00 uur.” En “De Landelijke Verkiezingscommissie heeft 1 juni 2018 als peildatum genomen en vastgesteld dat een kandidaat-lijsttrekker tenminste 241 ondersteuningsverklaringen dient mee te sturen bij de kandidaatstelling.” Dat lukt dus niet meer.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn correspondentie d.d. 16 juli vanaf 16 de julio de 1992 Carta a Don Juan Antonio Gimeno Ullastres16 juli 1995 Uw brief SG95/U179/Instituto Cervantes Benelux (1) ter attentie van Minister Hans Dijkstal van Binnenlandse Zaken16 juli 1995 Uw Brief SG95/U179/Instituto Cervantes Benelux (2) ter attentie van Minister Hans Dijkstal van Binnenlandse Zaken16 juli 1995 Bericht aan de Directeur van het VNO/NCW Management Centrum de Baak in Noordwijk 16 juli 1996 Declaratie aan Minister-President Wim Kok van het Koninkrijk der Nederlanden16 juli 1997 Midnight call by Mark Löwenstein on behalf of Lady Diana Frances Spencer Princess of Wales  – 16 juli 1998 Kaagweek16 juli 1999 Hertz en het gesprek met Ir. P. Hupkens te Vlissingen op 21 juni 1995 – 16 juli 2004 John Hyde Park – 16 juli 2010 Verslag 2010 Week 28 ter attentie van Liesbeth Halbertsma. En mijn dagelijkse verslaglegging op deze datum vanaf 16 juli 2002 Entre mi Gente16 juli 2003 Feria de la Virgen de la Carihuela16 juli 2005 Fiesta de la Virgen del Carmen16 juli 2007 De springplank naar Latijns-Amerika16 juli 2008 Nieuwe postzegels16 juli 2009 Nieuw Licht op Toledo16 juli 2010 De Nijmeegse Vierdaagse 2010Zaterdag 16 juli 2011 Pro-actief handelen en Maandag 16 juli 2012 Britse aandacht voor de European Cervantes Foundation, Instituto Cervantes England and Wales en paspoortnummer