DE VIERDAAGSE EN HET BELEIDSPLAN CERVANTES

Na verzending van Nijmegen even hoofdstad van Europa en mijn documenten d.d. 20 juli vanaf 1994 heb ik tot 13:00 een saunabezoek gebracht aan Hotel Amaragua. Daar had ik een bijzondere gewaarwording naar aanleiding van deze communicatie: “van: Jessica Hoogenboom  datum: 19 juli 2018 om 11:48 onderwerp: Re: Donderdag 19 juli 2018 09:00 De sokken van Mark Rutte en Mijn documenten d.d. 19 juli 1988 tot en met 2012 Beste John, Ik geloof niet dat deze berichten met documenten en correspondentie voor mij bedoeld zijn; zou je mijn mailadres uit de cc willen verwijderen? Groet en dank, Jessica Hoogenboom” Mijn reactie: “19 juli 2018 om 14:00 Waarde Jessica, Dank voor jouw reactie. Ik heb je dit bericht doen toekomen om te laten weten dat ik mij nog niet kandidaat kan stellen namens een politieke partij zodra ik nog juridische verantwoordelijkheid draag voor de Stichting Cervantes Benelux als voorzitter en als eigenaar van Instituto Cervantes Ltd England and Wales. En wel onderbouwd met de daartoe relevante stukken ten behoeve van de nodige transparantie. Ik stel elke vorm van feedback altijd op prijs om mijn positie steeds opnieuw te bepalen. Het is echter niet mijn bedoeling om je voortdurend te blijven mailen. Ik ben je erkentelijk voor de informatie die ik heb ontvangen. Hartelijke groet, John van der Heyden Torremolinos”

Het bracht mij in gedachten terug naar de tijd dat ik nog bij mijn ouders woonde op de Dobbelmannweg 41 in Nijmegen. Ik beschikte toen over de ruime balkonkamer die uitzag op het terrein met garages van de heer Penders uit de Vossenlaan. Het was voorheen de kamer van Wim Adriaans voordat hij met de Bloemfontein naar Kaapstad in Zuid-Afrika vertrok. Hij leek een beetje op Godfried Bomans. Mijn oom en tante die naast ons woonden op nummer 43 hadden een studerende voor onderwijzeres aan de Klokkenberg Kweekschool op de aangrenzende kamer. Zij kwam uit Curaçao. Voor zover ik mij kan herinneren heette zij Jessica. Ik zag haar na de avondmaaltijd regelmatig een spelletje badminton spelen met de heer Alfred Hoogenboom uit de Hazenkampseweg. Eigenaar van modezaak Hoogenboom in de Molenstraat. Daar is zij later mee getrouwd. Tijdens mijn opleiding voor onderwijzer is zij een aantal maanden mijn mentrix geweest tijdens mijn praktijkperiode aan de basisschool De Luynhorst in het plan Lindenholt. Hoofd der school (thans directeur) was toen de heer Ted Hilgers. Ik heb daar ook in de toenmalige zesde klas van de heer Hilgers mijn examenles gegeven. Het was een aardrijkskundeles over Italië. Ik kreeg daarvoor een negen. Daarmee was de eerste steen gelegd voor mijn eerste onderwijsbevoegdheid. Mijn pedagogiekdocent was toen de heer Rütten uit Vaals in Zuid-Limburg. Op dit moment vindt in Nijmegen de intocht plaats van de Nijmeegse Vierdaagse op de Via Gladiola. Ik kan de uitzending hier niet ontvangen op mijn televisie. Daarom heb ik een overzicht gemaakt met mijn verbindende elementen waarin de Vierdaagse, zowel in Nijmegen als Marbella, is vermeld, beginnend met De goede koers en eindigend met Naar het beoogde doel. Vanuit deze achtergrond kijken wij nu naar de herhaling van Het Gevoel van de Vierdaagse van vandaag.