VAN ZUID NAAR NOORD

Van: John van der Heyden Aan gevolmachtigd directeur Liesbeth Halbertsma te Buitenkaag Noord-Holland. Na verzending van Vijftigjarig bestaan van de Asociación Europea de Profesores de Español in Zamora en mijn documenten d.d. 22 juli vanaf 1996 heb ik tot 13:00 opnieuw een saunabezoek gebracht aan Hotel Amaragua. Ik heb daar een zeer openhartig gesprek gevoerd met een jong sympathiek Nederlands echtpaar uit Amsterdam-Zuid. Onder meer over mijn voormalige verantwoordelijkheid voor de toenmalige NIOW-cursussen, docenten en cursisten in Amsterdam-Noord, Osdorp, Vossius Gymnasium, de Pedagogische Academie aan de Kennedylaan, de Vrije Universiteit aan de Boehlelaan en Panta Rhei in Amstelveen. Ik heb hen laten weten dat ik jou de juridische eindverantwoordelijkheid heb toegekend voor de realisering van ons Cervantesproject. Simpelweg omdat wij anderhalf jaar intensief met elkaar hebben samengewerkt en perfect op elkaar zijn ingespeeld. Dat betreft ook de realisering van het Cervantes Management Centre in Hotel Cervantes in Torremolinos voor managers die zaken willen doen met Spaanstalige landen zoals Argentinië. Na thuiskomst heb ik naar de opening van de Amsterdamse Noord-Zuidlijn gekeken met mijn favoriete omroepster Dionne Stax uit de regio Cuijck als gastvrouw en Femke Halsema als stralend middelpunt als kersverse nieuwe burgemeester van Amsterdam. “Je moet prioriteiten stellen” liet Marc van Hoorn mij weten na onze terugkeer uit Athene. Altijd weer hetzelfde probleem in de Nederlandse taal. Bij een dergelijke uitspraak is het nooit duidelijk wie er met “je” wordt bedoeld. Ik noem dat het “Koemansyndroom”. Daarom heb ik hem toen geantwoord: “Dat doe ik ook”. Jouw prioriteiten Liesbeth zijn mij onbekend. Daarvoor dien ik over jouw agenda te beschikken. Ik kan alleen maar gissen. Ik kan mij voorstellen dat de realisering van de Amsterdamse Noord-Zuidlijn prioriteit heeft genoten boven de realisering van het Cervantes Management Centre als brug tussen Europa en Latijns-Amerika. Daarvoor ben ik immers in Torremolinos gaan wonen als strategische positiebepaling binnen het kader van de uitvoering van ons beleidsplan waarbinnen voor VNO-NCW en CEOE een belangrijke verantwoordelijkheid is weggelegd. De juridische oplossing van de Dianaproblematiek is voor mij tot op heden de allerhoogste prioriteit geweest. De happening van vandaag in Amsterdam past wel binnen mijn strategisch plan waartoe wij samen reeds in 1991 hebben besloten: Eerst de structuur. Daarna de invulling. Die Amsterdamse Noord-Zuidverbinding is slechts een kleine schakel binnen ons Europese Openbaar Vervoersysteem. Daarvan ga ik morgen opnieuw gebruik maken. Ik reis dan per Alta Velocidad Española en Alvia van Zuid naar Noordwest. Vertrek Málaga 12:10. Aankomst Zamora 17:54. Vanaf het moment dat ik afscheid van jou heb genomen op de Parallelboulevard in Noordwijk heb ik je altijd op de hoogte gehouden. Op volledige vertrouwensbasis. Een volledige rapportage als feedback van jouw kant stel ik nu wel zeer op prijs. Voor de goede orde zal ik dit bericht naar Marc van Hoorn doorsturen. Hij is op juridisch gebied nog het beste onderlegd.