GESPREK MET D. JOSÉ LUIS GONZÁLES PRADA EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 29 JULI VANAF 1996

Ik had zaterdagochtend na verzending van Fin del congreso en Zamora en mijn documenten d.d. 28 juli vanaf 1988 in Zamora in mijn appartement in de Residencia van de Fundación Rei Afonso Henriques een gesprek met de heer José Luis González Prada Secretario General van de Fundación Afonso Rei Afonso Henriquez. Avenida Nazarena de San Frontis, s/n 49027 Zamora. Hij heeft zich ten doel gesteld om Zamora een satelliet te maken van Salamanca op het gebied van onderwijs van het Spaans voor buitenlanders. Tijdens onze excursie van afgelopen donderdag naar Bragança is gebleken dat hij een zeer goede relatie heeft met de burgemeester van die stad. Hij heeft zich aangeboden als contactpersoon voor de Stichting Cervantes Benelux hier in Zamora alsmede in Portugal. Naar zijn zeggen heeft hij een goede relatie met de Spaanse en Portugese werkgeversorganisaties, ambassades in de Europese Unie en de Europese Commissie. In dit verband heb ik hem gewezen op het project dat wij samen met Julio Sampedro en Ceryse hebben ontwikkeld met betrekking tot Experiencias Holandesas. De toendertijd beoogde Spanjepromotie heeft toen door omstandigheden geen doorgang gevonden. De heer González Prada heeft nu aangeboden een dergelijk promotieproject met ondernemers uit onze VNO/NCW-kringen te verzorgen ter promotie van de regio Castilla y León en Portugal als samenwerkingsproject. In dit verband zond ik hem dit bericht met kopie aan Rafael del Moral:

“28 juli 2018 om 12:30 onderwerp: Mensaje para José Luis González Prada Estimado José Luis: A continuación de nuestra conversación tengo el gusto de enviarte mis primeras grabaciones de video de la inauguración del congreso de AEPE en Zamora: 2018072301 AEPE Zamora Inauguración 53 congreso: José Luis González Prada, 2018072302 AEPE Zamora Inauguración 53 Congreso: José Luis Prieto, 2018072304 AEPE Zamora Dr Ignacio Bosque, 2018072305 AEPE05 Congreso Zamora Inauguración: Presidente Rafael del Moral, John van der Heyden Habitación número 15” En “13:00 Hay que añadir 2018072303 AEPE Zamora Inauguración: Presidente de la Diputación de Zamora”.

In dit verband ging mijn bijzondere aandacht uit naar Viva el Rey Felipe VI. Hierna heeft hij mij persoonlijk naar het treinstation van Zamora gebracht. Tijdens de rit heb ik hem op de hoogte gebracht van mijn lezing Cervantes Empresarial in Málaga en heb vervolgens evenals in Palencia twee jaar geleden op mijn computer kunnen verder werken. Vertrek Zamora in Alvia 14:18. A. Madrid Chamartín 18:00 V. Madrid Puerta de Atocha 19:30 A. Malaga 22:00. Na aankomst in Torremolinos gratis vervoer naar De Zevende Hemel door stakende taxichauffeur.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn gevoerde correspondentie vanaf 29 juli 1996 Naamswijziging ter attentie van Minister Winnie Sorgdrager van het Koninkrijk der Nederlanden29 July 1997 I wonder who has my passport29 July 1997 The new company on behalf of the management of Earls Court Gym in London.

En mijn dagelijkse verslaglegging op deze datum vanaf Zondag 29 juli 2001 De brug van Sevilla naar Heidelberg29 juli 2003 Hartmut Stoesslein29 juli2004 Het gaat goed met het Spaans29 juli 2005 Hernieuwd bezoek aan de Casa de Cervantes in Valladolid29 juli 2006 Cervantes à la Carte29 juli 2007 Banco Cervantes Hispano Benelux y Reino Unido29 juli 2008 La Universidad a Distancia, enlace entre el Instituto Cervantes de Españo y el Instituto Cervantes Benelux29 de julio de 2008 Ponencia La Universidad a Distancia, Enlace entre el Instituto Cervantes de España y el Instituto Cervantes Benelux29 juli 2009 Algemene Ledenvergadering van de Asociación Europea de Profesores de Español in EsteponaDonderdag 29 julio 2010 La Coruña Workshops en presentatie van uitgeverijenVrijdag 29 juli 2011 Cuenca Workshops, Sluiting, Excursie en Afscheidsdiner en Zondag 29 juli 2012 Asturias-Madrid-Málaga met IAG.