CRISISBERAAD IN BUCKINGHAM PALACE EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 2 AUGUSTUS VANAF 1997

Na verzending van ‘De Cost gaat voor De Baet Uyt’ en mijn documenten d.d. 1 augustus vanaf 1994 verzond ik dit bericht aan mijn oudste zoon in Zweden: “Aan Mark van der Heijden datum: 1 augustus 2018 om 14:27 onderwerp: Re: Dinsdag 31 juli 2018 20:25 Voor de goede orde: Mijn verslag van het 53ste AEPE-congres in Zamora Hoi Mark, Heb je inmiddels doorgekregen dat ik per 28 juli 2018 een eredoctoraat heb gekregen in Zamora? Het is mij nog niet duidelijk wie mij daarvoor heeft voorgedragen. Maar AEPE-voorzitter Rafael del Moral heeft mij de rechtsgeldigheid van dat doctoraat bevestigd. Ik mag nu worden aangeduid met Prof.Dr J.L. van der Heyden ofwel Prof.Dr J.L. van der Heijden. Voorlopig wacht ik nog met het gebruik van deze titulatuur totdat mij de achtergronden duidelijk zijn. Liefs, Papa Prof.Dr J.L. van der Heijden/Prof.Dr J.L. van der Heyden”

15:49 Verzonden aan Huis de Voorst “Queridos Amigos, Ik schrijf vanuit De Zevende Hemel in Torremolinos. Vandaag is het 22 jaar geleden dat ik mijn Candle in the Wind heb opgestoken in Canterbury Cathedral. Ik rapporteer terzake als voorzitter van de Stichting Cervantes Benelux aan mijn Collega Liesbeth Halbertsma en mijn vriend Mr.Drs M. van Hoorn. Afgelopen week heb ik deelgenomen aan het 53ste congres van de Asociacíón Europea de Profesores de Español en heb daarbij per 28 juli 2018 een doctoraat ontvangen. Ik hoop dat wij dat binnenkort op gepaste wijze kunnen vieren met al onze vrienden in de regio Stedendriehoek. Margit Kaper is van de situatie op de hoogte. Hartelijke groet uit Torremolinos; John” Enkele reacties ontvangen. De laatste van mijn zoon Mark: “datum:1 augustus 2018 om 20:59 onderwerp: Re: Dinsdag 31 juli 2018 20:25 Voor de goede orde: Mijn verslag van het 53ste AEPE-congres in Zamora Ik lees meer dat dit een getuigschrift is van jouw ondersteuning bij het organiseren van het congres. Is profesoro ook niet “docent” in het Spaans? Ik heb even zitten zoeken en eredoctoraten worden alleen uitgereikt door universiteiten, en die hebben dit getuigschrift niet ondertekend. Maar wie weet wordt het je nog wel gegund. Maar ik denk dat als de AEPE echt iets zou doen in deze richting (of je als erelid benoemen of zo), dat ze dat echt met een soort van toespraak van de voorzitter zouden doen.”

Mijn reactie: “2 augustus 2018 om 08:45 Ja. Zo denk ik er ook over. Profesor is inderdaad ‘leraar’. Rafael del Moral is wel gerechtigd om mij bijvoorbeeld bij de Universiteit van Salamanca voor te dragen voor een eredoctoraat in verband met mijn vijftig jaar ontwikkelingswerk inzake onder meer don Quijote en Instituto Cervantes. Voormalig Presidenta Sara Saz heeft mij vorige week al in het zonnetje gezet. Zij heeft in haar toespraak met behulp van al mijn video’s een overzicht gegeven van de activiteiten van de AEPE tijdens haar “regeringsperiode” van 2002 tot en met 2008. Ik heb die rede gebruikt om hiermee verbindingen aan te brengen met mijn website en ter goedkeuring aan Rafael del Moral voorgelegd. .Je kunt het zien op Tweede dag van het vijftigjarig jubileum van de Asociacion Europea de profesores de Español en mijn documenten d.d. 24 juli vanaf 1997. Mede naar aanleiding van mijn bericht Vijftig jaar Instituto Cervantes en mijn documenten d.d. 17 juli vanaf 1995: Vijftig jaar Instituto Cervantes.  De autoriteiten zullen nu met de erkenning moeten komen voor Mijn Levenswerk. Ik heb zojuist van Dionne Stax op het journaal vernomen dat er gisteren crisisberaad is geweest op Buckingham Palace. Daar zullen terzake ook nog Spijkers met Koppen dienen te worden geslagen. Ik ben immers ook nog eigenaar van Instituto Cervantes Ltd England and Wales dat door de Britse wetten wordt geregeerd. Op 28 april 1997 heb ik hierover al duidelijke afspraken gemaakt met de Economic Development Manager in Stratford-upon-Avon en ga zo maar door.”

En “08:48 Citaat: “Quisiera agradecer la contribución  de uno de nuestros socios más singulares – de los varios que ha tenido la AEPE – es decir, a John van der Heyden quien, año tras año, ha grabado desinteresadamente en vídeo lo más relevante de los congresos, creando de esta manera un archivo visual de gran importancia para la Asociación.”

Ik citeer terzake Dionne Stax in het NOS Journaal van 08:00: “06:24 Op Buckingham Palace is crisisberaad geweest over Thomas Markle, de vader van Meghan. Dat meldt de Britse tabloid Daily Mail. De vader heeft een boekje opengedaan over zijn dochter en Prins Harry. Zo zei hij dat Harry zich zorgen maakt over de Brexit en dat ligt gevoelig omdat de koninklijke familie nooit een mening geeft over politieke kwesties”.

Ik denk dat dit eerder een juridische kwestie betreft. Harry is immers ook nog een keer een zoon van zijn moeder en een broer van mijn rechtmatige Britse erfgenaam in KensingtonPalace.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn gevoerde correspondentie d.d. 2 augustus vanaf 2 August 1997 Regarding the letter from Mr G.P. Mitchell of Her Majesty’s Tax Collector2 augustus 1997 Een maand later ter attentie van mijn voormalige studieleider Drs P. Ottenhoff2 augustus 1998 Easy Start2 augustus 1998 Cervantes Management Centrum2 augustus 1999 Edelenbos2 augustus 2000 The Dragon Vision Wizard.

En mijn dagelijkse verslaglegging op deze datum vanaf 2 augustus 2002 Visita al Monasterio de Santa María La Real de Nájera y San Millán de la Gogolla2 augustus 2003 Cervantes Seguros2 augustus 2004 Mesón Cervantes in Salamanca2 augustus 2006 Nieuwe statistiek2 augustus 2007 1689 William of Orange lands on the English coast in Torquay, 1971 John of Orange lands in Torremolinos2 augustus 2009 Dagexcursie naar Ronda en SetenilMaandag 2 augustus 2010 Per Hoteltrein naar MadridDinsdag 2 augustus 2011 Opnieuw James Hewitt en Donderdag 2 augustus 2012 Hampton Court.