VIJFTIG JAAR SPANJE EN CERVANTES EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 14 AUGUSTUS VANAF 1992

Na verzending van Mijn documenten d.d. 13 augustus vanaf 1997 heb ik de sauna in Amaragua tot 13:30 bezocht. Bediend door Patricia. Bij thuiskomst trof ik de nieuwe Vliegende Hollander in mijn brievenbus. Ik kijk altijd als eerste naar het bericht Van de voorzitter. Nu het verhaal van Wilmar. Het aardige is de natuurlijkheid van zijn verhalen. Gewoon wat hij dagelijks doet zonder franje. Deze keer zijn persoonlijke ervaringen. Een manager in hart en ziel die ook de bal het werk laat doen. Dat is de managementstijl die mij ook het beste ligt. Dat heb ik trouwens ook geleerd van Liesbeth op de Baak. Teamwork. Mensen de gelegenheid geven hun persoonlijke ervaringen met anderen te delen. Ik zie leuke bijdragen van Anya, Anneke Flierjans, Peter Langendam en Lenneke Straijer met haar artikel ‘Ontbijten als een Keizer? Dat artikel sprak mij zeer tot de verbeelding omdat ik ook gewend ben zo gering mogelijk te ontbijten. Op dit moment van schrijven drink ik een glaasje bier in navolging van Koning Hendrik de Achtste van het Verenigd Koninkrijk. “He drank beer all day long” werd mij tijdens mijn laatste bezoek aan Hampton Court Palace verteld op 22 augustus 1997. In dit verband spreekt mij het verhaal over de Myrtus Communis ook zeer tot de verbeelding van de niet bij naam genoemde schrijver of schrijfster. Ik citeer de intro: “Wat heeft een bloemen- en plantenartikel hier aan de Costa te doen met de bruiloft van Meghan Markle en Prins Harry? Het volgende: ik wilde graag over het bruidsboeket van Meghan Markle schrijven waarin een speciale bloem zat. De MYRTUS COMMUNIS met de Engelse naam Myrtle. Spaanse naam Mirto en Nederlandse naam Mirte. Heel bijzonder was het dat Prins Harry de bloemen voor het boeket zelf had geplukt uit de tuinen van Kensington Palace. Voorheen de verblijfplaats van zijn moeder Prinses Diana.” Daarna heb ik tot 18:00 gekeken naar ‘De slimste mens’ met Philip Freriks en Maarten van Rossem. En Snip & Snap – De grote verrassing met Herman Jan Jacob Kaldewaij en de Deense Aase Rasmussen in de hoofdrol. De beste artiesten die ik ooit op het Nederlandse toneel op de planken heb gezien voordat Toon Hermans zijn intrede deed.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn gevoerde correspondentie d.d. 14 augustus vanaf 14 augustus 1992 Instituto Cervantes Benelux als Nederlandse activiteit ter attentie van de economisch attaché van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Madrid14 augustus 1993 Macchiavellisme ter attentie van Drs T. Breuker te Groningen14 augustus 1996 Four times 7 ter attentie van Drs E.H. Halbertsma14 augustus 1996 Levenslied ter attentie van Minister Winnie Sorgdrager van Justitie van het Koninkrijk der Nederlanden14 August 1997 No Wedding says Diana14 August 1997 Visit to Britain on behalf of Mr Andrew Morton14 August 1997 Wedding on behaf of Mr Andrew Morton14 August 1997 Fax message Final Solution on behalf of Mr Andrew Morton14 augustus 1998 Nous Maintiendrons (2) Wij zullen handhaven14 augustus 1999 HFL. 111.133,6014 augustus 2002 Terugblikken en Vooruitzien inzake oud-burgemeester J. Drijber van Arnhem ter attentie van Drs T. Breuker te Groningen14 augustus 2004 El Gran Teatro del Mundo ter attentie van Drs T. Breuker te Groningen14 de agosto de 2009 Vídeos y fotos de Estepona para Susana Heikel14 de agosto de 2009 Vídeo de la Asambea de la AEPE destinado a Don Luis Chirinos14 augustus 2009 Videoverslag Asamblea ter attentie van Drs L. Freeve-de Vrijer14 agosto de 2009 Vídeo de la samblea de la AEPE destinado a Doña Wen-Fen Liang en Taiwán14 de agosto de 2009 Vídeo de la Asamblea de la AEPE destinado a María Pilar García-Escudero Domínguez de Arimoto en Japón14 de agosto de 2009 Vídeo de la Asamblea de la AEPE destinado a Doña Penina Meller en Tel Aviv14 augustus 2010 Ivo Opstelten op koers ter attentie van Drs E.H. Halbertsma.

En mijn dagelijkse verslaglegging op deze datum vanaf 14 augustus 2002 Brief aan Breuker14 augustus 2003 Jeanius terug naar Engeland14 augustus 2006 Dat was het begin14 augustus 2007 Lenguado Picasso14 augustus 2009 Vijf VorstenhuizenZaterdag 14 augustus 2010 Russische belangstelling voor FC Cervantes ArnhemZondag 14 augustus 2011 Rode en Witte RozenDinsdag 14 augustus 2012 Paars en Oranje, Goud, Zilver en Brons.

Ik ga mij thans wijden aan mijn nieuwe werkstuk getiteld 50 JAAR SPANJE EN CERVANTES, Dagboek van een Hispanist. Voor het geval dat nog nodig is. Ik constateer dat Bas Duynstee ook lid is geworden van Onze Vereniging. Hartelijk welkom Bas. John van der Heyden namens Instituto Cervantes Limited Limassol, Cyprus.