RUSTPAUZE

In afwachting van het resultaat van het politieonderzoek in de zaak Nicky Verstappen in Zuid-Limburg heb ik aansluitend aan Mijn documenten d.d. 25 augustus vanaf 1995 besloten mijn dagelijkse berichtgeving voorlopig te beëindigen. Ik memoreer in dit verband mijn aanhouding op de Luchthaven Schiphol op donderdag 6 november 2014: “Aankomst Schiphol 14:30. Hierna heb ik mij bij pier E gemeld bij de Koninklijke Marechaussee voor vlucht KL887 naar Hong Kong met vertrek om 17:45. Daar werd mijn paspoort en instapkaart ingehouden. Daarvoor kreeg ik een schriftelijke notitie aangereikt met de tekst:

“Koninklijke Marechaussee TWEEDELIJNSCONTROLE Op Luchthaven Schiphol, 6-11-2014 15:20 wordt u door Wachtmeester 1 BIJMAN dienstnummer: P op grond van art. 7 lid 5 van de Europese verordening Nr. 562/2006 nauwgezet gecontroleerd. U moet rekening houden met enige wachttijd. De volgende controle wordt gedaan: Controle uitvoering signalering Schengen Informatie Systeem (SIS) of nationale opsporingsregister (OPS)”.

Men liet mij weten dat ik werd gezocht door de politie van Zuid-Limburg. Ik heb hen daarbij laten weten dat mij dat bevreemdt en ik al jaren niet meer in Zuid-Limburg ben geweest met de mededeling dat mijn enige officiële contacten in Zuid-Limburg De Heer F.J. (Freek) van der Valk te Heerlen en de Open Universiteit van Nederland zijn. Daarna kreeg ik te horen dat ik “was aangehouden” met de mededeling dat ik moest wachten totdat ik zou worden opgehaald door de de politie van Zuid-Limburg teneinde daar te worden “voorgeleid”.  In het marechausseekantoortje heb ik vastgesteld dat mijn persoonlijke gegevens “VAN DER HEIJDEN JOHANNES NIJMEGEN 09-11-1947” in hun opsporingsregister stonden vermeld. Ik heb hen daarop laten weten dat dat mijns inziens om een “gigantisch misverstand” moest gaan. Nochtans werd ik gedurende 45 minuten “in verzekerde bewaring gesteld” en diende daarbij mijn persoonlijke bezittingen over te dragen welke onder nummer KMARNR2393281 in een plastic zak werden veiliggesteld. Rond 16:30 werd ik “vrijgelaten” met de mededeling dat men contact had opgenomen met de politie van Zuid-Limburg en men heeft vastgesteld dat het een “fout” betrof. Ik heb de heren gecomplimenteerd voor hun snelle en grondige werkwijze waardoor ik mijn reis naar Hong Kong alsnog kon hervatten. Wachtmeester Wouters heeft mij uiteindelijk naar de KLM-gate van vlucht KL887 begeleid en mij verteld dat mijn gegevens uit “het systeem” zijn verwijderd. Dat neemt niet weg dat ik mij afvraag hoe die gegevens in dat opsporingssysteem zijn beland. Na teruggave van mijn persoonlijke bezittingen heb ik het visitekaartje van mijn in Houten woonachtige, uit Kerkrade in Zuid-Limburg afkomstige, UNIE-medewerker gemist.” U begrijpt wellicht dat er mij veel aan is gelegen om te weten wat er in de loop van de jaren met mijn indertijd (voor zover ik mij kan herinneren op de luchthaven van Madrid) gestolen paspoort is gebeurd. Vandaar even geen nadere berichtgeving.