BEN JIJ KLAAR VOOR DE BAAK?

Na verzending van Zeven jaar na mijn bezoek aan Purmerend inzake Cervantesonline zag ik op de Nederlandse televisie het reclamespotje van de Baak met als vraag “Ben jij klaar voor de Baak?”. Ik ben niet alleen klaar voor de Baak. Maar vanaf mijn vertrek in 1991 altijd in hart en ziel een Baaker gebleven. Hierna zag ik Buitenhof en vervolgens een praatprogramma van Kees Jansma met Jack de Gier ‘El Buitre’ als huidige trainer van N.E.C. Ik heb gisteren thuis naar de voetbalwedstrijd Roda JC – N.E.C. (2-3) gekeken. N.E.C. in hun nieuwe witte outfit. Ik heb ervan – voor het eerst sinds vele jaren – genoten. Zeer verfrissend en leuk voetbal. En in Jack de Gier ‘El Buitre’ heb ik ook vertrouwen. Mijn oude liefde voor N.E.C. is weer helemaal teruggekeerd. Dankzij Jack. Dank je wel Jack. Het maakt oude herinneringen bij mij los. Ik ben opgegroeid met N.E.C. In de tijd dat zij nog in de Tweede Divisie speelden bezocht ik elke wedstrijd. Thuis in De Goffert met een ‘jongensrang’ van een kwartje. En elke uitwedstrijd mee met een groep gepensioneerde machinisten van de Nederlandse Spoorwegen. Dertig cent voor de heenreis en dertig cent voor de terugreis. Als etenswaar nam ik dan een hele zak brood mee. Die nuttigde ik dan in de trein. Ik was toen volop in de groei. Wij wandelden dan vanaf het aankomststation naar het voetbalveld waar N.E.C. moest aantreden. Het was in de tijd van Tinie van Reeken, Cees Kick, Marie van der Dungen, Jan van Boxtel, Bennie Werts, Cor Smulders, etc. etc. Ik was vooral gecharmeerd door het frisse voetbal en de witte outfit met het rood, zwart en groen als hun V-hals. Gisteren is dat gevoel weer bij mij teruggekomen tijdens de wedstrijd Roda JC – N.E.C (2-3). In dit verband was ik erg gelukkig met het ronde tafelgesprek dat ik zojuist met onder meer Jack de Gier en Willem van Hanegem heb gezien. Ik ben het volledig eens met de aanpak van ‘El Buitre’. Een totaal gemotiveerd team. Van binnenuit en met Liefde voor hun werk. Vanuit deze achtergrond ben ik verder aan het werk getogen met mijn werkstuk ‘Vijftig jaar Madrid en Cervantes’ en ben thans aangeland bij  8 december 2009 Rossum en 18 december 2009 Cervantesweb Nederland.