CORRECTIE INZAKE HERFSTREIS 4 TOT EN MET 10 NOVEMBER 2018 NAAR HET HART VAN SPANJE

Mijn lezing Instituto Cervantes Benelux y España is nu tien jaar oud. Zoals u ziet van 20080729 ofwel 29 juli 2008. Maar het effect begint nu pas zichtbaar te worden Van 4 tot en met 10 november brengen we met 31 leden van de Nederlandse Club Costa del Sol een bezoek aan Madrid, El Escorial, Ávila, Salamanca, Trujillo en Toledo. Ik heb het advies gekregen om mijn beleidsplan te integreren met dat van het Spaanse Instituto Cervantes. Dat dient op een juridisch honderd procent zuivere basis te gebeuren. Dit soort processen kan soms jaren duren. In dit geval meer dan tien jaar. ‘Constant hammering on the same string’ heb ik van mijn collega Paul Karis geleerd. Van het voormalige Institute of English Studies waarvan ik in 1981 de directie heb overgenomen. Daarom gebruik ik dit fragment nu om de betrokken partijen aan onze afspraken te herinneren. Ik hoop dan ook dat ons bezoek aan Madrid op 5 november een waardige afsluiting wordt van de vijftig jaar dat ik aan de ontwikkeling van de Cervantesorganisatie heb gewerkt.