CERVANTES TELECOM EN CERVANTES TELEVISIE

Aan voormalig statutair directeur Liesbeth Halbertsma van het VNO/NCW Management Centrum de Baak CC Pia Dijkstra, Penningmeester Danielle Siems en Secretaris Frédérique Bauer van de Vereniging Docenten Spaans in Nederland, Blanca Cano González Spaans Levende Talen Wilmar Bliek (Nederlandse Club Costa del Sol), Mr.Drs M. van Hoorn

Na verzending van Vooruitblik op vrijdag 21 september 2018 SROC honderd jaar en mijn documenten d.d. 21 september vanaf 1988 ben ik thans beland bij Donderdag 21 april 2011 Copa del Rey De Copa del Rey is gisteravond gewonnen door Real Madrid. Tijdens de triomftocht door de Spaanse hoofdstad is de beker echter verloren gegaan. In dit verband ben ik nog steeds in afwachting van een reactie op mijn brieven 26 febrero 1998 Audiencia a la atención de Su Majestad El Rey en 26 febrero 1998 Audiencia a la atención del Príncipe de Asturias. De European Cervantes Foundation is in de maak. Daarbij had ik Prinses Diana betrokken. Na haar overlijden is dat Prins William geworden. Dus afwachten maar. In 2001 heb ik dankbaar van de uitnodiging gebruik gemaakt om lid te worden van de Asociación Europea de Profesores de Español. Dat bood mij de gelegenheid om de Spanjaarden in de afgelopen tien jaar uit te leggen wat mijn bedoeling is. In feite is het plan ontstaan om werkgelegenheid te creëren voor mensen die hier Spaans hebben gestudeerd en hun leerlingen/studenten. In de ontwikkeling van dit werkgelegenheidsplan zitten wij op dit moment. Daarom heb ik op 14 oktober vorig jaar mijn brief 14 oktober 2010 Gelukwens benoeming ter attentie van Minister Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van het Koninkrijk der Nederlanden geschreven aan minister Van Bijsterveldt en ben nadien in overleg getreden met de sectie Spaans van de Vereniging van Leraren in Levende Talen en de nieuwe voorzitter van de Vereniging Docenten Spaans in Nederland. Het belangrijkste contact met mijn Spaanse collega’s heb ik op 28 juli 2008 gelegd in Madrid. Dit kun je zien op 28 juli 2008 Ontvangst op het Instituto Cervantes de España in de Calle de Alcalá. Bij die gelegenheid heb ik in mijn lezing 29 de julio de 2008 La Universidad a Distancia, Enlace entre el Instituto Cervantes de España y el Instituto Cervantes Benelux nogmaals gewezen op mijn bevoegdheden in de Benelux. Het wordt nu dus zaak dat alle plannen op een verantwoorde wijze in elkaar worden geschoven. Over de wetgeving inzake buitenlanders in Spanje heb ik op dit moment geen helder beeld. Ik word er in ieder geval met alle égards behandeld. Ik ben vooral te spreken over de Spaanse politie. Ik denk dat dit de beste politie-organisatie is van Europa. Maar dat moet ook wel als je alleen al terugdenkt aan de aanslagen op vier treinen in Madrid en de indertijd voortdurende dreiging van een groepje Basken. Die situatie is gelukkig aardig onder controle. Maar ik sta in Torremolinos nog steeds onder strenge beveiliging. De commissaris van politie heb ik het eerste exemplaar van mijn boek verstrekt. Ik sluit niet uit dat zij van de hierin vermelde informatie goed gebruik maken om probleemsituaties die zich voordien hebben voorgedaan te voorkomen. Dat geldt ook voor rechter Baltasar Garzón, die ik op 5 juni vorig jaar nog even heb gesproken, zoals je kunt zien op Zaterdag 5 juni 2010 Ontmoeting met Baltasar Garzón. Ik zag gisteravond bij Pauw en Witteman het interview met John de Mol. Ik vind dat hij volkomen de weg kwijt is. Hij schuift met honderden miljoenen van het ene televisiebedrijf naar het andere en heeft nergens een meerderheidsbelang. Naar zijn eigen zeggen heeft hij dan ook nergens iets te vertellen. Ik vind dat hij zijn geld beter kan investeren in Cervantes Television. Dat was elf jaar geleden al de bedoeling, zoals je kunt zien in mijn faxbericht 4 mei 2000 Fusie KPN/Telefónica aan Mr Gijsbrecht vanAmstel. Het programma wordt vanmiddag om 16:00 uur herhaald op Nederland 1. Dus bekijk dat nog maar eens. Alsmede: Subject: Eelco Blok Date: April 21, 2011 10:59:12 AM GMT+02:00 Thomas, Wat voor John de Mol geldt, geldt nu ook voor de heer Eelco Blok, de nieuwe topman van KPN. Vandaag werd bekend dat hij 4000 tot 5000 mensen moet ontslaan. De heer Blok is de opvolger van Ad Scheepbouwer, die in 2006 de brieven 16 februari 2006 Aansluiting ADSL en overname KPN ter attentie van de heer Ad Scheepbouwer en 13 april 2006 Aansluiting ADSL in Nijmegen ter attentie van de President-Directeur van KPN van mij heeft ontvangen als de post goed is verwerkt. Ik denk dat het bedrijfsmatig een goede zaak zal zijn als de heer Blok alsnog besluit om samen met Telefónica in Cervantes Telecom te stappen. De Spaanstalige wereld kent 500 miljoen potentiële klanten. Ook met directeur César Alierta van het Spaanse Telefónica heb ik een goed netwerkcontact en ik ben een goede bekende op de Gran Vía in Madrid, zoals je kunt zien op 23 de noviembre de 2009 Comunicación cortada.