INZAKE VOORMALIG PRIME MINISTER TONY BLAIR VAN HET VERENIGD KONINKRIJK EN VERVOLG VAN VIJFTIG JAAR MADRID EN CERVANTES

Na verzending van Romería de San Miguel en vijftig jaar Madrid en cervantes zag ik dit magistrale optreden van voormalig Minister-President José María Aznar van Spanje. Tevens vernam ikdat morgen in het Verenigd Koninkrijk het congres wordt gehouden van de Labour Party. Ik kan mij de dag nog heugen dat een van hun grootste coryfeeën de Britse parlementsverkiezingen heeft gewonnen in 1997. Dat was Tony Blair.

Vanuit deze achtergrond heb ik een overzicht samengesteld met de data in mijn correspondentie waarin Prime Minister Blair is vermeld beginnend met 19961209 – 19970502 – 19970504 – 19970505 – 19970505 en eindigend op 20101228.

Het gesprek van Tom Egbers met een ‘Ukip zonder kop’ in een op het restaurant Sherlock Holmes aan Whitehall gelijkend etablissement heeft mijn ogen opnieuw geopend. Zodra Theresa May haar zin krijgt is de te verwachten chaos niet te overzien. Alleen al als ik denk aan alle administratieve systemen die in de loop der jaren in gemeenschappelijk overleg zijn opgebouwd. Ik hoop dus dat het gezond verstand weer terugkomt in het Verenigd Koninkrijk. Om 12:55 kwam de Chinook hier weer voorbijvliegen. Nu richting Gibraltar. Vanuit deze achtergrond ga ik weer over tot de orde van de dag en vervolg met mijn rapportage van gisteren inzake ‘Vijftig jaar Madrid en Cervantes’.

Vrijdag 2 maart 2012 The Iron Lady uit Grantham en Makelaardij Soeteman in Nijmegen Corthea Goeman Borghesius staat met mij samen aan de basis van het onderwijs in de Spaanse taal in Nederland. In de tijd dat zij kindermeisje was van Prinses Irene in Madrid heb ik met haar samen een leuke filmopname gemaakt.

3 april 2012 Nieuwe Collega; Victor García de La Concha Mijn Spaanse Collega’s in Madrid hebben een nieuwe directeur. Zijn eerste woorden in deze functie treffen wij aan in Palabras de García de La Concha. Ik heb zijn toespraak met aandacht bekeken en beluisterd. Het is met name het woord “reto” (uitdaging) dat mij aanspreekt. In dit verband nog een oude herinnering. J.L. van der Heyden. Voorzitter Stichting Cervantes Benelux. Tot op heden is de directie van mijn Spaanse Collega’s gevoerd door Nicolás Sánchez-Albornoz (19911996), Santiago de Mora-Figueroa y Williams, Marqués de Tamarón (19961999), Fernando Rodríguez Lafuente (19992001), Jon Juaristi (20012004), César Antonio Molina (20042007), Carmen Caffarel (20072012) en vanaf heden dus door Víctor García de la Concha (2012).