TUSSENRAPPORTAGE

Na verzending van Mijn documenten d.d. 14 oktober vanaf 1996heb ik mij gerealiseerd dat ik hier in de afgelopen zomer geen gelegenheid heb gehad om mijn bed regelmatig te verschonen zoals ik dat gewend ben tijdens onze congressen van de Asociación Europea de Profesores de Español. Vanwege mijn budgettaire beperkingen ben ik tot op heden ook niet in de gelegenheid geweest om de zorg hiertoe door een derde partij te laten verzorgen hetgeen tot nieuwe gezondheidsproblemen heeft geleid. Vanmiddag ben ik echter met een grote en een kleine koffer volgeladen naar een ‘lavandería’ getogen. Ik had daar een ontmoeting met een jongeman uit Finland die morgen de zestigste verjaardag van zijn vader gaat vieren in Nerja. Voor mij is dat inmddels meer dan tien jaar geleden. Nochtans hoop ik vanaf nu onder betere hygiënische omstandigheden mijn werk te kunnen voortzetten en ben vervolgens weer aan de slag gegaan met mijn dossier inzake Salamanca. In de Calle Loma de los Riscos werd ik al direct vriendelijk benaderd door een groepje vriendelijke Britten op weg naar de ‘Railway Station’ en vervolgens werd ik aangesproken door een buurtgenoot met de woorden ¨Hace mucho tiempo. Me alegro verte”. Dat deed mij uiteraard deugd. Het betekent voor mij dat mijn Spaanse landgenoten mijn aanwezigheid hier op prijs stellen. Bij het binnengaan in ‘Bellavista’ had ik een kort gesprek met een aardige knaap uit Madrid. Naar zijn zeggen is hij hier ‘de veraneo’. Na het betreden van mijn appartement heb ik vervolgens als vervolg op Spaanse eendracht mijn aantekeningen inzake mijn ervaringen met Salamanca in onderstaande fragmenten vastgelegd.

28 juli 2010 Excursie naar Santiago de Compostela 28 juli 2002 is gekenmerkt door het bezoek met Carlos en Sara Saz, María Pilar García-Escudero Domínguez de Arimoto, Milagros Palma en echtgenoot Claude uit Parijs aan het centrum van Madrid. Op 28 juli 2003 heb ik in het Palacio de la Moncloa in Madrid mijn boek Letters to Diana, Princess of Wales overgedragen aan toenmalig Minister-President José María Aznar van Spanje via direct telefonisch contact in de receptie met zijn toenmalige secretaresse Milagros Rodríguez Falcón. 28 juli 2004 Hernieuwd bezoek aan Salamanca na gesprek met Steven Spielberg in Segovia. Op 28 juli 2005 hield ik mijn lezing Cervantes es mi vida in Valladolid en dezelfde dag hadden wij een excursie naar Tordesillas en Peñafiel. In Tordesillas ben ik door Carlos Saz in contact gebracht met María Pilar Celma naar haar zeggen.

Donderdag 29 juli 2010 Workshops en presentatie van uitgeverijen Vandaag vonden de verkiezingen plaats onder supervisie van Léontine Freeve-de Vrijer, Marjolijn Beekman-Sontag en Helga Hediger. Vanmorgen heb ik drie individuele presentaties bijgewoond van Hartmut Stoesslein, getiteld “Reflexiones sobre la política y la planificación lingüísticas en el mundo hispano”, Lucía López Vázquez van de Universiteit van Vigo  in Galicië over “El Camino de Santiago: Recurso didáctico en la Enseñanza de E/LE” en van Alain Didier Foti Foko uit Kameroen met een inleiding door Luis Chirinos en twee presentaties van de uitgeverijen Santillana uit Salamanca door María Sanz en Edelsa uit Madrid door Olga Morales.

5 augustus 2010 Mijn ervaringen met Marjo Eurlings, Maxime Verhagen en Hillary Clinton 17 augustus 2010 Joint Venture 17 augustus 2010 Joint Venture Kenmerk: 20100817JH/LH 26 augustus 2010 Betreft: Aangetekende brief aan Thomas Triebels Kenmerk: 20100826JH/LH Ik ondersteun jouw samenwerking met de Nijmeegse politie maar voel er weinig voor om opnieuw de confrontatie aan te gaan met misdaadorganisaties. Ik ben uitsluitend nog geïnteresseerd in de uitbetaling van de jou bekende Factuur 001. Op 5 mei 1992 is alle ellende begonnen in Salamanca. Op die avond is er een koperen bout door mijn achterruit gegooid. Daarvan heb ik in de nacht van 5 op 6 mei 1992 samen met de Zwitserse Christina Messer aangifte gedaan op de comisaría (politiebureau) van Salamanca als beschreven in 6 mei 1992 Mis 10 Mandamientos de Salamanca (mijn tien geboden van Salamanca).

26 augustus 2010 Betreft: De betalingsverplichting van Wouter Bos Op 5 mei 1992 is alle ellende begonnen in Salamanca. Op die avond is er een koperen bout door mijn achterruit gegooid. Daarvan heb ik in de nacht van 5 op 6 mei 1992 samen met de Zwitserse Christina Messer aangifte gedaan op de comisaría (politiebureau) van Salamanca als beschreven in 6 mei 1992 Mis 10 Mandamientos de Salamanca (mijn tien geboden van Salamanca). Als de Nijmeegse politie die informatie bij hun Spaanse collega’s wil natrekken hebben ze mijn zegen. Op die manier kunnen alle goedaardige en kwaadaardige netwerken in onze samenleving in beeld worden gebracht.

30 september 2010 Eenheid, vrijheid en verantwoordelijkheid 30 september 2010 Betreft: Het motto 4 oktober 2010 Moszkowicz en de hondenbelasting 14 oktober 2010 Betreft: Gelukwens benoeming Kenmerk: 20101014JH/OCW Uit het voorgaande kunt u opmaken dat ik vanaf 2001 op uitnodiging van mede-VSOS-oprichtster mevrouw Drs Léontine Freeve de Vrijer lid ben geworden van de Asociación Europea de Profesores de Español. Dit gaf mij de gelegenheid de afgelopen tien jaar mijn beleidsplan aan mijn Spaanse collega’s duidelijk te maken. Binnen dit verenigingsverband heb ik deelgenomen aan congressen en colloqiua in Cáceres (2001), Moskou (2002), Lorca (2002), Alcalá de Henares (2003), Segovia en Salamanca (2004), Valladolid (2005), Parijs mei 2006, Málaga (2006), Santander (2007), Madrid (2008), Buenos Aires (2009), Estepona (2009) en La Coruña (2010). Uit deze organisatie is de Federación Internacional de Asociaciones de Español voortgekomen als wereldwijde overkoepelende organisatie van landelijke verenigingen van docenten Spaans. Ook aan de congressen van deze organisatie heb ik deelgenomen in Toledo (2005), Granada (2007) en Cádiz (2009).