BERICHT UIT LIMBURG EN THERESA MAY MET LEGE HANDEN TERUG NAAR WINDSOR/MAIDENHEAD

Na verzending van Puertas-abiertas ontving ik vanmorgen spontaan en ongevraagd van omroep L1 uit Limburg onderstaand artikel.

Negentien jaarcel voor Hoensbroekse drugsbaron De Hoensbroekse drugsbaron Mimoun K. (46) is in Roemenië veroordeeld tot negentien jaar celstraf. Hij speelde een hoofdrol in de grootste drugszaak die het land ooit gekend heeft. Mimoun en zijn handlangers probeerden in juni 2016 een enorme partij Colombiaanse cocaïne, zo’n 2500 kilo, via de Roemeense havenstad Constanța​ naar Nederland te smokkelen. In Roemenië ging het echter mis. Lees ook: Hoensbroekse ‘Rocky’ spil in enorme cocaïnesmokkel Vijf handlangers De Marokkaanse Nederlander, die opgroeide in Hoensbroek en daar ook coffeeshop Happy Days bestierde met zijn broer, volgde het transport vanuit Spanje. In dat land, waar hij in de omgeving van Malaga woonde, werd hij ook opgepakt. De Colombiaan Ramon Diego N. (46) en de Litouwers Nerijus M. (38), Aurius L. (40), Vygantas G. (41) en Tadas M. (26) werden gearresteerd in Roemenië. Daar stonden autoriteiten ze op te wachten na een succesvolle undercover-operatie. Bananenboot Het stel gebruikte een vracht bananen als dekmantel voor het drugstransport, dat ruim 600 miljoen euro waard was. Dat mocht echter niet baten. In januari van dit jaar werden ze allemaal veroordeeld; Mimoun en Diego tot ruim negentien jaar cel en de mannen uit Litouwen tot een gevangenisstraf van ruim achttien jaar. Daar was de zaak echter niet mee afgedaan, want er werd meteen hoger beroep aangetekend. Een nieuw proces volgde. Monsterzaak Ook in hoger beroep is het vijftal veroordeeld. Aan de straffen is niets veranderd, waardoor Mimoun voorlopig zijn dagen doorbrengt in een Roemeense cel. Plaatselijke media schrijven over een ‘monsterzaak’, vanwege de waarde van de drugs én de maatregelen die rondom het proces werden getroffen. De rechtbank werd bewaakt door tientallen militairen en het was tijdens zittingsdagen verboden om met auto’s in de buurt van de rechtbank te rijden, zelfs voor medewerkers. Leider Mimoun Tijdens verhoren hebben de andere veroordeelden Mimoun aangewezen als degene die de belangrijke beslissingen maakte (nam). Rocky, zoals hij door zijn kompanen werd genoemd, betaalde de mensen die nodig waren om het plan te laten slagen. Hij kwam ook met het plan om via Constanța te smokkelen, omdat hij slechte ervaringen had met de havens van Antwerpen en Rotterdam. Daar had hij al eens partijen cocaïne verloren door ingrijpen van de autoriteiten. Roemenië was in zijn ogen nog ‘clean’.” 

Ik denk hierbij automatisch aan mijn ‘aaanhouding’ op Schiphol door de Koninklijke Marechaussee op 7 november 2014. Ik citeer hiertoe mijn verslag van die gebeurtenis: “De gebeurtenis op Schiphol afgelopen 7 november 2014 heeft veel vragen bij mij opgeroepen. Ik memoreer daartoe het gestelde in Maandag 10 november 2014 06:22  The Rose: “Mijn vlucht KL2648 vertrok met 30 minuten vertraging uit Malaga. Tijdens de vlucht had ik een aangenaam onderhoud met een medewerker van De Unie. Ik heb hem verzocht mijn groeten over te brengen aan Mr Ingeborg Mussche. Aankomst Schiphol 14:30. Hierna heb ik mij bij pier E gemeld bij de Koninklijke Marechaussee voor vlucht KL887 naar Hong Kong met vertrek om 17:45. Daar werd mijn paspoort en instapkaart ingehouden. Daarvoor kreeg ik een schriftelijke notitie aangereikt met de tekst: “Koninklijke Marechaussee tweedelijnscontrole Op Luchthaven Schiphol, 6-11-2014 15:20 wordt u door Wachtmeester 1 Bijman dienstnummer: P op grond van art. 7 lid 5 van de Europese verordening Nr. 562/2006 nauwgezet gecontroleerd. U moet rekening houden met enige wachttijd. De volgende controle wordt gedaan: Controle uitvoering signalering Schengen Informatie Systeem (SIS) of nationale opsporingsregister (OPS)”. Men liet mij weten dat ik werd gezocht door de politie van Zuid-Limburg. Ik heb hen daarbij laten weten dat mij dat bevreemdt en ik al jaren niet meer in Zuid-Limburg ben geweest met de mededeling dat mijn enige officiële contacten in Zuid-Limburg De Heer F.J. (Freek) van der Valk te Heerlen en de Open Universiteit van  Nederland zijn. Daarna kreeg ik te horen dat ik “was aangehouden” met de mededeling dat ik moest wachten totdat ik zou worden opgehaald door de de politie van Zuid-Limburg teneinde daar te worden “voorgeleid”.

In het marechausseekantoortje heb ik vastgesteld dat mijn persoonlijke gegevens “VAN DER HEIJDEN JOHANNES NIJMEGEN 09-11-1947” in hun opsporingsregister stonden vermeld. Ik heb hen daarop laten weten dat dat mijns inziens om een “gigantisch misverstand” moest gaan. Nochtans werd ik gedurende 45 minuten “in verzekerde bewaring gesteld” en diende daarbij mijn persoonlijke bezittingen over te dragen welke onder nummer KMARNR2393281 in een plastic zak werden veiliggesteld. Rond 16:30 werd ik “vrijgelaten” met de mededeling dat men contact had opgenomen met de politie van Zuid-Limburg en men heeft vastgesteld dat het een “fout” betrof.”

Ik vraag mij af wie er belang bij heeft gehad om mijn paspoort te ontvreemden op de luchthaven van Madrid in 1982. Waarom en door wie is mijn agenda gestolen uit mijn hotelkamer in de Calle del Val in Valladolid als beschreven in 2 mei 1992 Valladolid ¡Qué susto! Wie heeft de agenda gestolen van H.M. Koningin Beatrix uit de auto van de heer Lamèris als beschreven in aangehechte brief d.d. 26 september 1995 van Commissaris van politie W.J.M. Velings, districtschef van de regio Gelderland Zuid van Het Koninkrijk der Nederlanden? Wat is de relatie met Zuid-Limburg? Waarom ben ik niet meer in het bezit van mijn foto’s waarop wij samen staan afgebeeld? En waarom heeft Mr. Gijsbrecht van Amstel mij een brief gestuurd over het onderwerp ‘stalking’ nadat ik in september 1999 in het kader van mijn familieonderzoek een wandeling had gemaakt door de Willem Honigweg in Velp als beschreven in 18 augustus 1999 Bronsgroen eikenhout. Ik denk hierbij ook aan het concert van André Rieu in de grotten van Valkenburg in aanwezigheid van H.M. Koningin Beatrix. De laatste keer dat ik Valkenburg heb bezocht staat beschreven in Zondag 18 maart 2012 Op reis met het boekenweekgeschenk naar Zuid-Limburg en het Verdrag van Maastricht d.d. 1987. Etc.”

Ik heb de Koninklijke Marechaussee bij die gelegenheid verzocht deze zaak tot op de bodem uit te zoeken en hen mijn volledige medewerking toegezegd. Ik wens met dit soort misdadige activiteiten absoluut niet in verband te worden gebracht. Ik heb Hoensbroek in mijn leven slechts één keer bezocht en dat was tijdens de feestavond in Kasteel Hoensbroek na de opening van de Open Universiteit in de stadsschouwburg van Heerlen door Hare Majesteit de Koningin op 26 september 1984. Ik was daar aanwezig als bestuurslid van de Vereniging van Instellingen voor Buitenschools Mondeling Onderwijs VBMO en lid van de werkgroep Deficiënties van de Open Universiteit in oprichting.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn gevoerde correspondentie op 18 oktober vanaf 18 de octubre de 1996 Derecho permanente – Carta dirigida a mis colegas en Alcalá de Henares18 October 1996 Application on behalf of Lady Diana Frances Spencer Princess of Wales18 oktober 1996 The Cable Turtle18 oktober 1998 Sterren18 oktober 1998 De Vijfde Zuil18 oktober 1999 Cordon bleu con salsa Diana18 oktober 2000 Neues Elan.

En mijn dagelijkse verslaglegging op deze datum vanaf 18 oktober 2002 Letters to Diana, Princess of Wales18 oktober 2003 Amerikaanse avond18 oktober 2004 Nico wordt de chauffeur18 oktober 2005 Tijd voor de overname18 oktober 2006 Het dagboek van 200218 oktober 2007 Trots van Nederland18 oktober 2008 Het Duo Girasol is terug in het Gran Hotel Cervantes18 oktober 2009 Bank Cervantes Benelux en Maandag 18 oktober 2010 Zending gesorteerd in sorteercentrum.