PRIORITEITEN

Na verzending van Tijd voor de overname door Marcel Boekhoorn en de kenmerken van mijn brieven d.d. 18 oktober vanaf 1995  zag ik het NOS Journaal van 14:00. In het verlengde van dit bericht gaan mijn gedachten thans uit naar ons komende bezoek op 5 november aan het Prado in Madrid. Mijn ervaringen met dit museum heb ik opgetekend in onderstaande documenten.

1967-2009 Onderwijs en SpanjeDon Quijote Salamanca –  SynergieUw kenmerk 0950000 – AQ 588.096 aan Bureau Gevers te DiegemRegarding Mr and Mrs WijffelsFrans Spaans InstituutLetter to Mr Hans Backes about my marriage proposalViaje Real ter attentie van de Heer Hans Backes van Speedwell ReizenGeven en nemenGeen zee te hoog ter attentie van Herman de KoningHoogtijdBaakkring/Cervanteskring (2) ter attentie van mijn collega Harry Starren van de Baak te Noordwijk en DriebergenBericht aan de directie 002Wandeling door Madrid op 27 juli 2003 Wandeling door Madrid. De vertrouwde route: Paseo del Prado, Parque del Retiro, Puerta de Alcalá, Plaza de Cibeles, Gran Via met bezoek aan Hotel Emperador waar 35 jaar eerder mijn werk als hispanist/cervantijn is begonnen, Plaza de España, Palacio Real de Oriente, Calle de Bailén, Calle Mayor, Plaza Mayor, Puerta del Sol, Calle Jerónimo (Congreso de los Diputados), Plaza de las CortesRoyal loveIk ben er… als je me nodig hebtOver de brug komen ter attentie van de Voorzitter van de Valkhofvereniging en de Valkhofstichting te NijmegenNous Maintiendrons ter attentie van Drs T. Breuker te GroningenVossenjachtEl Caballero con La Mano al Pecho De man met de hand op de borst is één van die beroemde schilderijen van El Greco die op mijn leven een grote invloed heeft uitgeoefend. Het bevindt zich in het Prado in Madrid. Ik heb er ooit een reproduktie van gekocht en het heeft altijd een dominante plaats in mijn huiskamer gehad. Het is een duidelijke afspiegeling van eer en geweten. Het nakomen van afspraken. Bij het zien van mijn reisverslag van 1992 door Spanje kwam ik het weer tegen op 25 mei 1992 in Sevilla. Ik heb daar toen een pleintje gefilmd naast het Alcázar in de Barrio de Santa Cruz. Er kwam een lady in beeld in deze outfit. Zij was toen nog op zoek naar een nieuwe toekomst met een Nieuw Elan.

Bericht uit Maidstone in Kent Ik vraag mij nog steeds af waarom Diana in dat weekend van 12 juli 1997 niet naar het Stadhouderlijk Hof is gekomen in Leeuwarden. De vraag blijft bij mij overeind of het van Haar kant een vrijwillige beslissing is geweest om niet te komen. Normaliter maakte Zij – naar ik heb begrepen – gebruik van de luchtmachtbasis in Leeuwarden. Ik denk dat het onderzoek zich thans toespitst op de vraag of het wegblijven van Diana in Leeuwarden en Haar reis naar Saint Tropez op datzelfde moment het gevolg is geweest van een verwijtbaar handelen of strafbaar feit als vermeld in mijn brief van 24 september jongstleden aan Haar Voormalige Echtgenoot. Het laatste woord laat ik graag aan The Magistrate en Her Royal Majesty The Queen. Het wordt echter wel tijd dat thans vonnis wordt gewezen en de aangerichte schade wordt vergoed aan ons bedrijf. Volgende week woensdag 14 december vindt in Amsterdam wederom de jaarlijkse Heinekenborrel plaats van de Vereniging van Officieren der Cavalerie. Ik heb mij daar – als buitengewoon lid van de VOC – nog niet voor opgegeven hangende bovenvermelde ontwikkelingen. Daarbij denk ik nog steeds aan die droom die ik over jou heb gehad in de trouwzaal van Raadhuis de Paauw in Wassenaar. Met die mooie kroonluchters en het gesprek dat Ana Botella de Aznar – laten we zeggen in mijn fantasie – daarover met Laura Bush heeft gevoerd bij het Prado in Madrid als vermeld in mijn brief Baak-kring/Cervanteskring aan Harry Starren.