VOORUITBLIK OP ONS KOMENDE BEZOEK AAN SAN LORENZO DE EL ESCORIAL

Na verzending van Tijd voor de overname door Marcel Boekhoorn en hetNOS Journaal van 15:00blik ik thans vooruit op ons komende bezoek aan het Escorial.

El Escorial is vermeld in onderstaande documenten.

1967 2009 Onderwijs en SpanjeUw schrijven 95/wa/mjv ter attentie van ZKH de Prins van OranjeWindsor Castle, Eton College, Frogmore House and The Princess of Wales ConcervatoryLetter to Mr Hans Backes about my marriage proposal –  Viaje Real ter attentie van de Heer Hans Backes van Speedwell ReizenCervantes Travels ter attentie van Drs R. Breuker te Groningen Als bestemmingen denk ik in Spanje aan Valladolid, Salamanca, Ávila, San Lorenzo del Escorial (Paleis van Filips II van Spanje), Madrid (Palacio de Oriente, Palacio de la Moncloa, Palacio de la Zarzuela), Aranjuez (Paleis van Koning Alfonso XIII), Toledo, La Mancha (alle in de Don Quijote genoemde dorpjes en vermeld in mijn reisverslag van 1992), Córdoba, Sevilla, Málaga, Granada en Alicante. In Frankrijk het Paleis te Versailles. In België het Koninklijk Paleis in Brussel. In Nederland Het Stadhouderlijk Hof te Leeuwarden en Paleis Het Loo te Apeldoorn en in Engeland Buckingham Palace, Kensington Palace en Hampton Court Palace in Londen, Hever Castle in Kent, Windsor Castle en Frogmore House te Windsor, Henley-upon-Thames, Blenheim Palace, Warwick Castle en Stratford-upon-Avon (voor een bezoek aan het hoofdkantoor).

Algemene Beschouwingen 1998DianaramaRoyal Tudor WareHoogtijdOn imperial level naar Yuste en PlasenciaLetters to Diana now in DutchPonencia ‘La relación espirirual entre Heydanus, Erasmo y Cervantes’ pronunciado en la Facultad de Derecho de la Universidad de Alcalá de HenaresIk ben er… als je me nodig hebtMaría Esther GuzmánAlles op een rij ter attentie van Liesbeth HalbertsmaKingdom of HeavenAlexia Juliana – Marcela LaurentienStarter van de eeuwDe sluitsteen ter attentie van Liesbeth HalbertsmaNoticias sobre el XLIII Congreso Internacional de la AEPEExcursie naar San Lorenzo de El Escorial en Ávila Vandaag heb ik een belangrijke ontdekking gedaan betreffende de relatie tussen Cervantes en Van der Heyden. Vanmorgen bezochten wij het Escorial. Daar troffen we de graftombe van Don Juan van Oostenrijk, de buitenechtelijke – erkende – zoon van Keizer Karel V en halfbroer van koning Filips II. Onze Madrileense gids Isabel liet mij weten dat de natuurlijke moeder van Juan van Oostenrijk een Nederlandse zangeres was met de naam Barbara van Bronsbergen. Bronsbergen is een voormalig fort bij Zutphen tussen Brummen en Huis Baak. Thans is daar de sauna Ryokan de Bronsbergen gevestigd. Juan van Oostenrijk is op 3 mei 1576 na de Slag bij Lepanto in 1571 tot landvoogd van de Nederlanden benoemd nadat hij samen met Miguel de Cervantes en zijn leger de Nederlanden was binnengevallen. Gaspar van der Heyden was ook geen onbekende naam bij Isabel. Het ligt dus voor de hand dat mijn vermoedelijke voorvader inderdaad een buitenechtelijke zoon was van Keizer Karel V en ten gevolge van zijn strijd voor het protestantisme niet als zodanig is erkend door zijn natuurlijke vader. Hij was volgens het proefschrift van Van Lennep echter wel afkomstig uit “Het Hoogadellijk Geslacht”. Rosario López López heeft vanavond uitgebreid gesproken over haar ervaringen in Japan, waar zij logeerden in een ryokan. Het kan dus geen toeval zijn dat de sauna in De Bronsbergen thans tot Ryokan is omgedoopt. Ik heb mij ook laten vertellen dat de moeder van Juan Barbara Blomberg heette. Het bovenstaande berust dus nog steeds op een hypothese. Ik denk echter wel dat mijn eerste ingeving de juiste is. (22 juni 2018 Wikipedia: “Barbara Blomberg was de dochter van Wolfgang Blombergen, een metaalbewerker, en zijn vrouw Sibilla Lohman”).

Gelukkig 2009De brug tussen de Benelux en La HispanidadBezoek aan Ryokan De BronsbergenDe Regeringsverklaring van Mark Rutte en het beleidsplan Cervantes Benelux en Verenigd KoninkrijkOnderwijsdebat in de Tweede Kamer der Staten Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden 7:00 Wederom Kathleen Ferrier aan het woord. Zij is zeer betrokken bij het onderwijs en vestigt de aandacht op de PABO. Daar is mijn carrière ook begonnen. – De omzetting van kweekschool in Pedagogische Academie komt echter ook – samen met mijn toenmalige collega’s van de Unie van Studerenden aan Opleidingsinstituten voor Onderwijzend Personeel (USOOP) ­ uit mijn koker. Op die Peter Kanis Kweekschool is ook mijn studie van het Spaans begonnen. Mijn docent Rademaker was daar toen de grote gangmaker. Ook mijn docent Maatschappijontwikkeling heeft mij de mogelijkheid geboden om een studie te maken van het stierengevecht. De docent cultuur, de heer Van Twaalfhoven, heeft mij een studie over El Greco laten doen waarvoor ik persoonlijk naar Gent, Madrid, Toledo en El Escorial ben geweest en mijn docent Nederlands, de heer Peeters heeft mij de studie over de jeugduitgaven van de Don Quijote laten uitvoeren. Dat was in de periode 1968/1969. Dus meer dan veertig jaar geleden. Dat is de rode draad binnen mijn loopbaan en die draad wil ik voortzetten. Bij voorkeur vanuit een eigen kantoor in de residentie. Het ministerie van OCW bevindt zich tegenwoordig niet meer in Zoetermeer, maar heeft een prachtige lokatie in de directe omgeving van het station Den Haag Centraal.

Rennert International en de Baak In de informatie over De Baak  in wikipedia lees ik dat Wij nu ook een vestiging hebben in Antwerpen. Ik zou hieruit kunnen opmaken dat Harry Starren al rekening heeft gehouden met mijn opmerking “As soon as a Belgian paragraph will have been introduced in this business plan an office can be established in Belgium. Therefore on the 26th of July 1997 the collaboration has been asked of the Belgian Prime Minister. Until now (18th of July 2005) the Belgian government has not yet reacted. However the Spanish Instituto Cervantes in Brussels already functions as such under the jurisdiction of Instituto Cervantes Benelux” als vermeld in Place of Residence. Tegelijkertijd vormt het instituut van Cesar Rennert in New York een perfect bruggenhoofd met de vestigingen van het Spaanse Instituto Cervantes in de Verenigde Staten van Noord-Amerika. In dit verband ontving ik ook een sympathiek bericht uit San Lorenzo de El Escorial van Carlos en Sara Saz, luidende “Navidades 2010 Querido John: Desde El Escorial Carlos y yo te deseamos un feliz fin de año y que 2011 te traiga lo major. A ver también si nos vemos. Un fuerte abrazo Sara.” En “Querido John: Repito nuestros mejores deseos para 2011. No tenemos nada en la Agenda para el 29 de abril. Estaremos ese día en Westminster. Pero acuérdate de mandarnos la invitación. Gracias por el reportaje fotográfico. Un abrazo, Carlos”.

In dit verband zal ik eerst de reactie moeten afwachten op mijn brief Your Wedding on 29 april 2011 van 28 december 2010 aan Prins William.

Zaterdag 19 februari 2011 ‘El Open Arms’ heropend  en Vrijdag 14 september 2012 Bankzaken.