LA VERDAD

Na te hebben gelezen in wikipedia dat Donald Trump ooit een mooi bootje heeft gekocht van wijlen Adnan Khashoggi zag ik na mijn bezoek aan Bazar Europa Calle Casablanca 11 vanaf 18:00 een nieuwe aflevering van The Bold and The Beautiful   op RTL 8. Vanuit deze achtergrond vervolg ik mijn bericht Tussenrapportage 4 inzake Toledo: 9 juli 2004 Kroon op het werk ter attentie van Drs L. Freeve – De Vrijer  – 11 juli 2004 Reis naar Apeldoorn, Wijk bij Duurstede, Buren en Doornenburg4 augustus 2004 Bar Galatea en Alba de Tormes11 augustus 2004 Condoleance uit Kentucky14 augustus 2004 El Gran Teatro del Mundo: Don Fernando Álvarez de Toledo, de ijzeren hertog, die door Koning Filips II naar de Lage Landen werd gestuurd nadat Heydanus daar in 1566 met de hagepreken was begonnen. Nadat ik mijn madrileense gesprekspartner had laten weten dat mijn vermoedelijke voorvader – zoals Don Juan van Oostenrijk – een buitenechtelijke zoon van Keizer Karel V kan zijn geweest kwam Aletta al direct op mij af met de woorden “John, dimmen!!!”. Het gesprek werd echter buitengewoon interessant waardoor Jan van Dijk (Aletta’s vader) de situatie van een iets grotere afstand dan te doen gebruikelijk is gaan volgen. De madrileen wees al direct naar mijn kin en concludeerde hieruit dat ik onmogelijk een Habsburger kon zijn, hoewel hij mij in het gesprek al een keer met ‘Oostenrijker’ had aangeduid (Von Haydn). Hij was zeer goed op de hoogte van de geschiedenis van de Spaanse vorstenhuizen en wist ze allemaal op te noemen vanaf Isabel la Católica, Johanna de Waanzinnige en ga zo maar door. Nederland is nooit een echt koninkrijk geweest naar zijn zeggen. Daar had hij natuurlijk wel gelijk in, want Willem van Oranje was immers niet uit de Hoge Adel afkomstig, zoals Heydanus. Hij had alleen meer geld. Althans zijn vader: Willem de Rijke. Bovendien is er in de Lage Landen aan de Zee nogal eens gerommeld met het Salisch Recht. Maar ja. Gedane zaken nemen geen keer. Vervolgens schreef hij op een servetje het jaartal 1968. Ik heb hem laten weten dat ik toen voor het eerst een bezoek heb gebracht aan Madrid en ik daar toen heb besloten tot de oprichting van een Instituto Cervantes. Ik heb hem toen laten weten dat ik logeerde in de residencia de estudiantes “Guitarte” in de Calle de Amaniel, vlak achter de Plaza de España.

14 september 2004 Plus Ultra ter attentie van de Vereniging Docenten Spaans in Nederland  

Met alle respect.

Nochtans zijn de gebeurtenissen op 31 augustus 1997 vanuit mijn positie en verantwoordelijkheid niet goed te praten.