ALCAZABA

Na verzending van mijn bericht getiteld Mijmeren heb ik het verhaal van Peter Langendam over de geschiedenis van Andalusië ten tijde van ‘Los Reyes Católicos’ Koning Ferdinand van Aragón en Koningin Isabel van Castilië nog eens doorgelezen. Het is een verslag van Don Juan de Vera van zijn reis naar Granada. Peter heeft niet alleen een rijke fantasie, maar beschikt ook over een grote historische kennis. In het verhaal gaat mijn belangstelling in het bijzonder uit naar de passage: “Geen kinderspeelgoed’ verklaarde koning Ferdinand, terwijl hij het zwaard terugdeed in de schede. “Net als de kanonnen in het Alcazaba van het paleis, die op de eigen stad en dus eigen mensen waren gericht.’ Zei kapitein Conzalo Fernández.”

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten waarin het Alcazaba is vermeld.

Bezoekverslagen 1992: 19920603 Escuela Hispana3 april 1998 Van Hof naar HomeDonderdag 9 september 2004 –  Bericht uit de Zevende Hemel d.d. 21 februari 2005Dinsdag 6 december 2005 Bericht uit Maidstone in KentWoensdag 7 december 2005 AccorderenWoensdag 4 januari 2006 Oss West Thuis Best27 juli 2006 Cervantes Empresarial.

En tenslotte hadden wij een mooi uitzicht op het Alcazaba op 14 april van dit jaar vanaf de Horizon.