HET LICHT OP DOÑA LEONOR DE BORBÓN Y GRECIA PRINCESA DE ASTURIAS

Aansluitend aan mijn berichtPiet Hein Donner gaat en Thom de Graaf komt als Vice President van de Raad van Stategaat de aandacht vandaag uit naar Kroonprinses Leonor van Spanje. Aanleiding is het bezoek dat Koning Felipe, Koningin Letizia en de infantas Leonor en Sofía samen met Minister-President Pedro Sánchez en overige hoogwaardigheidsbekleders afgelopen woensdag 31 oktober hebben gebracht aan de hoofdvestiging van het Spaanse Instituto Cervantes in de Calle de Alcalá in Madrid ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van de Spaanse Grondwet. Dit verslag is te zien op Lectura de la Constitución Española con motivo del cuadragésimo aniversario. Na het voorlezen van de preámbulo werd Koning Felipe gevolgd door zijn oudste dochter Leonor, de vermoedelijk toekomstige Koningin van Spanje. Haar werd de eer vergund de eerste drie artikelen van de Grondwet voor te lezen. Een bijzondere eerste officiële handeling als eventueel toekomstig staatshoofd. Een bijzondere gelegenheid voor Leonor aangezien zij op dezelfde dag haar dertiende verjaardag vierde. Zij is namelijk geboren op 31 oktober 2005 zoals wij kunnen zien op 31 de Octubre de 2005 Nace en Madrid la Infanta Doña Leonor, Primogénita de los Príncipes de Asturias. Voor mij was het een heel bijzondere gebeurtenis. Het brengt mij in gedachten namelijk terug naar mijn bezoek aan dezelfde Salón de Actas op 28 juli 2008. Prettig weekend  John L. van der Heyden Torremolinos. Bijlage: Brief en enveloppe d.d. 9 september 1996 van de Casa Real Española.