DE REIS VAN MIJN LEVEN

Aansluitend aan mijn bericht Het Licht op Doña Leonor de Borbón y Grecia Princesa de Asturias zijn wij om 09:00 wij onder begeleiding van Ankie Dobbelman per AVE vanuit Málaga María Zambrano naar Madrid vertrokken. Aankomst op Atocha om 11:50. Daar zijn wij ontvangen door Francis Versteeg en de luxueus uitgevoerde bus van de firma Armuña. Aansluitend ingecheckt bij hotel Mayorazgo. Per bus zijn wij naar de Plaza de Neptuno gebracht en hebben daar in de directe omgeving een tapaslunch genuttigd in de oude taberna Los Gatos. Vervolgens via de Paseo del Prado naar het Palacio de Comunicaciones gewandeld aan de Plaza de Cibeles. Daar zijn wij om klokslag 16:00 uur gearriveerd en per lift naar de achtste etage opgestegen van waaraf wij een schitterend uitzicht hadden op de Plaza de Cibeles, de Paseo del Prado, de Gran Vía de Calle de Alcalá met de Banco de España en het Instituto Cervantes. In mijn videoverslag heb ik abusievelijk vermeld dat het Instituto Cervantes in de steigers staat. Hiervoor mijn excuus. Na dit bezoek zijn wij teruggewandeld naar de Plaza de Neptuno om vandaaruit met onze bus van Armuña met buschauffeur Pablo de panoramische tour te maken over de Avenida de Recoletos, de Plaza de Colón en de Paseo de La Castellana langs de Nuevos Ministerios tot aan het Estadio Santiago Bernabeu. Vandaaruit ‘media vuelta’ terug naar Cibeles en vervolgens langs de Puerta de Alcalá langs het Parque del Buen Retiro tot Atocha. De dag werd afgesloten met een door de NCCS aangeboden apéritief en ‘almuerzo’ in het hotel.

VIDEOVERSLAG