MADRID

Aansluitend aan het gestelde in De reis van mijn leven zijn wij vanmorgen in ons hotel opgehaald door onze Nederlandse gids Bibi Kraft. Terwijl zij met de rest van de groep een wandeling door de binnenstad heeft gemaakt naar het Pradomuseum heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om eerst een bezoek te brengen aan de Plaza de España waar ik op 17 juli 1968 met de ontwikkeling van het Instituto Cervantes een aanvang heb gemaakt. Van daaruit over de Gran Vía langs de hoofdvestiging van Telefónica naar de hoofdvestiging van het Spaanse Instituto Cervantes aan de Calle de Alcalá. Daar heb ik op de achterzijde van een kopie van de brief van 9 september 1996 namens Su Alteza Real El Príncipe de Asturias – thans Koning Felipe VI – de groeten overgebracht aan de huidige directie van het Spaanse Instituto Cervantes. Vandaaruit gewandeld naar het Prado. Daar ben ik om klokslag 10:45 gearriveerd. Bibi Kraft heeft ons daar een bijna twee uur durende indrukwekkende rondleiding bezorgd vanuit een historisch perspectief vanaf de tijd van Keizer Karel V. Na dit bezoek ben ik met NCCS-bestuurslid Koos Kraan via de Puerta del Sol naar de Plaza Mayor gewandeld. Na een eenvoudige lunch in het restaurant van El Museo del Jamón hebben wij vervolgens een bezoek gebracht aan het Koninklijk Paleis, het grootste werkpaleis ter wereld met meer dan 3500 kamers! En de dag afgesloten met het diner in het hotel.

VIDEOVERSLAG