EL ESCORIAL EN ÁVILA

Na het ontbijt zijn wij opgehaald om te vertrekken naar het Escorial. Deze historisch bijzondere plaats, waar 26 Spaanse koningen begraven liggen en waar “onze” Filips de 2e dit immense bouwwerk voor zijn vader,  Karel de 5e liet bouwen, ligt op een klein uurtje rijden van Madrid. Hier hebben we opnieuw een uitgebreide en zeer interessante rondleiding gehad door Bibi Kraft. Nadat ik het mausoleum van de Spaanse koningen heb bezocht ben ik opgehaald door de heer Carlos Saz voor een korte bezichtiging van het voormalige paleis ‘El Prestado’ en een voortreffelijke lunch bij hem en zijn echtgenote Sara Saz Parkinson. Zij hebben mij uitgenodigd nog een keer terug te komen en mij de logeerkamer getoond. Na deze lunch heeft Carlos mij naar het estación de autobuses gebracht waar we vanaf 15:40 over de snelweg in een klein uurtje naar de hoogst gelegen stad van Spanje Ávila (1130 meter) zijn gereden. Het historische centrum is volledig ommuurd door 2,5 km stadsmuur voorzien van 87 torens. Hier hebben wij gedineerd, geluisterd naar het muzikale optreden van onze voorzitter en overnacht in  de Parador van Ávila.

VIDEOVERSLAG EL ESCORIALVIDEOVERSLAG ÁVILA