ÁVILA EN SALAMANCA

Aansluitend aan hetgeen ik heb beschreven in El Escorial en Ávila zijn wij na het ontbijt opgehaald door onze lokale gids Lucía die ons het historische centrum heeft laten zien. We hebben o.a. het huis bezocht waar de Heilige Teresia geboren is in 1515 en gewoond heeft voordat zij de Orde der Karmelieten heeft hervormd en vervolgens hebben wij een bezoek gebracht aan de kathedraal met het graf van voormalig Minister-President Adolfo Suárez en Claudio Sánchez-Albornoz, de vader van Nicolás Sánchez Albornoz.

VIDEOVERSLAG ÁVILA

Na dit bezoek zijn we naar Salamanca vertrokken (op ca. 1 uur rijden). Na aankomst op het beroemde 18e-eeuwse stadsplein, de Plaza Mayor heb ik direct een bezoek gebracht aan het Mesón Cervantes en ben vervolgens naar de vestiging van Instituut Don Quijote gewandeld dat thans in handen is van het Britse bedrijf Enforex. Ik heb daar gesproken met studentencoördinatrice Ana over de viering van het tienjarig bestaan van dit geesteskind. Gevolgd door een kort bezoek aan de voormalige bar Galatea. Daarna ben ik mijn schaduw achterna gegaan naar de Plaza de La Libertad waar don Quijote in 1992 was gevestigd. Een kleine vergissing bij het lezen van het bezoek van de Kroonprins van Japan aan Salamanca. “2013-2014” dient uiteraard te luiden “dos mil treinta – dos mil quatorze”. In dit verband verbind ik u met Felipe VI, imágenes familiares a institucionales por su quinquagésimo cumpleaños. Nadien hebben wij de bekende nieuwe en oude kathedraal bezocht gevolgd door een bezoek aan het mooie Museum Lis (art deco en art nouveau). Na dit bezoek zijn wij in de directe omgeving van Hotel Rector in onze bus ingestapt voor ons diner en overnachting in hotel Doña Brigida, rustig gelegen op 5 km van de stad.

VIDEOVERSLAG SALAMANCA