BERICHT VAN OMROEP LIMBURG L1

Na verzending vanTrouwdag Koningin Elizabeth en Prins Philip van het Verenigd Koninkrijk en mijn documenten d.d. 20 november vanaf 1993 ontving ik van Deborah Parren van Omroep Limburg L1 om 13:12 dit bericht:Grote vangst politieactie 14 aanhoudingen en dure auto’s De grote politieactie in strijd tegen hennepteelt heeft tot nu toe geleid tot veertien aanhoudingen. Ook zijn er duizenden hennepplanten gevonden. Verder is een geldbedrag van 25.000 euro in beslag genomen.

Auto’s en boten In totaal werden er in 29 panden een inval gedaan. Dat resulteerde in de vondst van 1600 hennepplanten en 2900 stekken. Verder werden veertien auto’s en boten ter waarde van 120.000 euro in beslag genomen. Daarnaast vond de politie veel goederen voor hennepteelt, maar ook teasers, wapens, computers en mobiele telefoons. Die zijn allemaal meegenomen voor onderzoek.

Westelijke Mijnstreek De politie startte begin mei een onderzoek naar het grote drugsnetwerk op basis van signalen. Bij de actie zijn dinsdag bijna 200 medewerkers betrokken van het Openbaar Ministerie, de politie, de Belastingdienst, het Ministerie van Defensie en het Team ondermijning Limburg. De invallen vonden voornamelijk plaats in de Westelijke Mijnstreek. Daarnaast zijn panden doorzocht in Heerlen, Kerkrade, Elsloo, Gelderland, Brabant en België invallen gedaan.

Beschermen De laatste maanden vond in Sittardse woonwijken een aantal ontploffingen plaats die te maken hadden met ingerichte drugslabs. “Met andere partijen hebben we de aankomende periode ingezet om mensen te beschermen”, vertelt burgemeester Sjra Cox tijdens de persconferentie. “De invallen moeten ertoe leiden dat we het web een halt toeroepen.” Voormalig growshop-eigenaar Mario van den B. uit Sittard is een van de veertien verdachten die werd opgepakt.”