DE MOOISTE MOMENTEN IN BUENOS AIRES

Na verzending van Van Fräulein Herzog tot Koningin der Nederlanden  zag ik in de reportage van de galavoorstelling in het Teatro Colón dat Angela Merkel erin geslaagd is Buenos Aires op tijd te bereiken na haar noodlanding op de Luchthaven van Keulen en ook bevond Onze Koningin zich in het illustere gezelschap van wereldleiders. Vervolgens keek ik naar de volgende hoogtepunten: El recibimiento a los líderes en el Teatro Colón, Nadie recibió a Macron,  Arranca Cumbre G20. Naast de regeringsleiders van de G20 heeft President Macri eveneens President Sebastián Piñera van buurland Chili uitgenodigd, Koningin Máxima namens de Verenigde Naties en Premier Rutte namens de de Nederlandse Regering. Het enige wat ik heb verstaan in zijn gesprek met de Chileense president was “football” en “kopje koffie”. Goed dat hij daarmee de aandacht heeft gevestigd op Nederlandse taal. Zijn beheersing van het Spaans viel mij wel behoorlijk tegen. Máxima wist echter de harten te stelen in haar eigen moedertaal. Zij is weer terug in Haar eigen vertrouwde omgeving van de in Hochzeit en Glaasje water vermelde Calle Uriburu. Minister-President Pedro Sánchez van Spanje was ook aanwezig. Hij zal zich in La Casa de Madrid als een vis in het water voelen. Hierna ontving ik een bericht over “de man van het Loo”. Ik heb hierop alsvolgt geantwoord: “17:10 Bedoel jij Paul Rem? Ik heb hem voor het eerst ontmoet tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in Utrecht. In 1995 geloof ik. Ik kende hem toen nog niet. Maar hij mij wel. Hij heeft mij toen zijn visitekaartje gegeven met de naam Paul Rhem.” Zie Blauw Bloed van 9 september 2004: De website www.eo.nl/blauwbloed geeft informatie over het nieuwe eo-programma Blauw Bloed. Vandaag zag ik daarbij Paul Rhem in actie op Het Loo. Op het scherm werd hij aangeduid als Dr Paul Rem. Ik heb van hem echter een visitekaartje gekregen met een ‘h’ in de naam, ‘Rhem’ dus. Dat is alweer een tijd geleden dat ik hem heb gesproken op de Nationale Onderwijstentoonstelling in Utrecht. Dat was op zaterdag 25 januari 1997 in aanwezigheid van Marty Keuning, die toen bestuurslid was van de sectie Spaans van de Vereniging van Leraren in Levende Talen. Het staat beschreven op pagina 93 van mijn boek. Marty staat op onderstaande groepsfoto van 20 oktober 1995 in het Alcazaba te Málaga geheel rechtsvoor afgebeeld.” 1997 was dus een vergissing. Die foto van ons groepje docenten dateert van oktober 1995.” Die -h- heeft hij later laten weghalen als ik zo op mijn geheugen moet afgaan. Hij beschikt ook over mijn boek ten behoeve van de souvenirshop van het paleis. 18:14 Ik wist niet dat hij in Amsterdam woont. Ik had hem eerder in Apeldoorn verwacht. Maar ik kan mij er wel ies bij voorstellen. Hij had in de vorige uitzending van Blauw Bloed namelijk een mooie reportage van het Amstel Hotel. Daar schijnen af en toe ook nog wel eens goede bekenden te logeren. Voormalig collega van Paul Burrell met de naam Ramon Soers uit Enschede  is na zijn werkzaamheden in De Engelenburg ook in het Amstel Hotel gaan werken. Na een van mijn eerste Heinekenborrels van de Vereniging Officieren Cavalerie rond kerstmis 2001 heb ik hem daar ooit eens opgezocht. Tijdens die borrel had ik klantnummer 0001 en werd toen gastvrij onthaald door Brigadegeneraal De Vries. Hij liet mij daarbij wel weten dat hij niet bereid was om mijn koffertje te dragen. Groet, John P.S. Ik denk dat ik nu begrijp waarom Vladimir zoveel pret had met de Saoedische Kroonprins. Het wordt nu tijd dat die twee nu eens gezellig gaan stappen in Puerto Banús. Opa Fahd had daar immers ook een paleis. Ik denk dat het er nog staat. Het getal 0001 doet mij overigens denken aan de eerste dag van het huidige milennium. Die staat beschreven op De eerste dag van het jaar 2000.” In dit verband vermeldt Blauw Bloed vandaag “Foto: Bijzondere plek voor Máxima bij groepsfoto G20 vandaag Koningin Máxima heeft zich vrijdagavond in het Teatro Colón in Buenos Aires gevoegd bij de staatshoofden en regeringsleiders die in Argentinië deelnemen aan de G20. De koningin kreeg van haar gastheer president Mauricio Macri een prominente plek bij de ‘familiefoto’ die op de trappen van het operahuis van de gasten en hun partners werd genomen. Máxima stond op de tweede rij, pal achter het Argentijnse presidentieel paar. Ze werd geflankeerd door minister-president Mark Rutte en de Franse president Emmanuel Macron. Op de eerste rij stonden behalve president Macri en zijn vrouw Juliana Awada verder de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Russische president Vladimir Poetin, de presidentsparen van China en Amerika, en de Japanse premier met zijn echtgenote. De volgende G20 wordt volgend jaar in Japan gehouden. Macri schotelde zijn gasten voorafgaand aan een diner in de Gouden Zaal van het theater eerst in de grote zaal de voorstelling ‘Argentum‘ voor van de Argentijnse choreograaf Ricky Pashkus, waarin met zang, muziek en dans alle regio’s van Argentinië in sneltreinvaart aan de in de ereloges gezeten G20-leiders werden gepresenteerd. In de zaal bevonden zich nog eens duizend genodigden die na afloop de show beloonden met een staande ovatie. Toen de artiesten ‘Argentina, Argentina’ scandeerden, kon Macri zijn tranen van emotie niet meer bedwingen. Het is voor het eerst dat de G20, de bijeenkomst van de 19 grootste economieën en de Europese Unie, in Latijns-Amerika wordt gehouden. Het betekent voor Macri de terugkeer van zijn land op het wereldtoneel, waar het onder zijn voorgangers vanaf getuimeld was. De president heeft koningin Máxima uitgenodigd in haar functie van VN-pleitbezorger op het gebied van het verbeteren van de toegankelijkheid van financiële diensten. Hij had donderdag ook al een ontmoeting met haar.” Heel mooi is El análisis tras la gala en el Colón. Dit is voor mij een droom die is uitgekomen en een nieuwe stap in de gewenste richting.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn gevoerde correspondentie op 2 december vanaf 2 december 1996 Marktonderzoek  (1) – 2 december 1996 Marktonderzoek (2)  – 2 december 1997 Verdere beleidsontwikkelingen2 december 1998 Gebelgd2 december 1999 The Lion sleeps tonight  – 2 december 2000 Story2 december 2004 Mijn oprechte deelneming  – 2 december 2005 Nieuwe statistieken2 december 2005 Brieven van het Koninklijk Huis van Nederland.

 En mijn dagelijkse verslaglegging op 2 december vanaf 2 december 2002 Constant van Gestel2 december 2003 Het schilderij2 december 2007 Serverrumte overschreden2 december 2008 Ontwikkelingen van de laatste dagen2 december 2009 Kerstvakantie in mijn geboortelandDonderdag 2 december 2010 Het wereldkampioenschap voetbal 2018 gaat naar Rusland en Woensdag 2 november 2011 Bericht van ASR Vastgoed Vermogensbeheer.

De avond heb ik afgesloten met de vervaardiging van een overzicht van mijn correspondentie waarin Alexander Rinnooy Kan is vermeld.

P.S. Ik heb de aankondiging door André van Duin gezien van het programma ‘Heel Holland bakt’ vanuit de tuin van Kasteel Maarsbergen. Hij belt daar met Janny van der Heijden in Saint Tropez. It’s all in The Family.