VOETBALMANAGEMENT EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 12 DECEMBER VANAF 1995

Na verzending van mijn bericht Het Licht op het Catshuis in Den Haag ontving ik van Omroep Limburg dit artikel over de Russische investeerder Alexei Korotaev in Dubai:

“Korotaev: ‘Begrijp dat Roda ook toekomst zonder mij voorbereidt’ Kim Langeslag Geplaatst op dinsdag 11 december 2018 – 14:33 Roda-investeerder Aleksei Korotaev snapt dat de leiding van Roda JC niet op hem wacht. “Ze moeten vooruit. Ik neem hen dat niet kwalijk. Ze kunnen niet hun hele leven op ‘Aleksei Korotaev’ wachten”, zegt de Zwitserse Rus in een exclusief gesprek met L1.

Toekomst
Vorige week maakte Stichting Samen Roda JC bekend dat ze zich ook op een toekomst zonder Korotaev voorbereiden. De stichting bestaat uit ondernemers die de voetbalclub ondersteunen. Toch zegt de zakenman dat hij nog steeds hoopt om meer aandelen van Roda JC te kunnen overnemen. De geldschieter heeft op dit moment 20 procent van de aandelen in handen.

Onzeker
De 32-jarige Korotaev kan echter niet beloven wanneer hij meer aandelen gaat kopen. Door verschillende rechtszaken mag hij Dubai niet verlaten en is het voor hem niet mogelijk extra geld te investeren in de club. Roda wil in januari beginnen met het maken van een sluitende begroting voor het nieuwe seizoen, maar dat zal dan zonder het geld van Korotaev zijn. Pas op het moment dat alle juridische procedures waarin hij verwikkeld is voorbij zijn, kan er meer duidelijkheid komen. “Ik weet niet wanneer het afgelopen is. Ik wil zo veel mogelijk betrokken blijven bij Roda”, zegt Korotaev. “Ik heb de club nog steeds in mijn hart en tel de dagen af totdat ik weer naar de club kan komen.”

Screening KNVB Mocht Korotaev meer aandelen willen overnemen, dan moet hij de KNVB inzage geven in zijn financiële zaken. “Ik moet in Zeist gescreend en goedgekeurd worden door de KNVB “, zegt de zakenman. “We werken eraan. Maakt niet uit wat ze vragen, ik laat het zien. Ik weet alleen niet wanneer. Dat heeft te maken met mijn situatie hier”.

Fans op bezoek Vijf fans van Roda JC zijn deze week op bezoek bij de investeerder in Dubai. De fans van het Platform Roda JC bezochten Korotaev in Dubai en werden hartelijk ontvangen in een exclusief hotel. De fans brachten sjaals, een Roda-jas en een T-shirt mee voor Korotaev. Woordvoerder Bjorn Jegers heeft een paar keer per week contact via de app met Korotaev en is blij de aandeelhouder te kunnen bezoeken. “Het is een heel warm welkom.” De fans hebben er nog steeds alle vertrouwen in dat Korotaev uiteindelijk de aandelen Frits Schrouff gaat overnemen. “Het wachten is heel vervelend, want daardoor ontstaat er twijfel bij mensen. Maar wij kennen hem persoonlijk. Korotaev is een open, warm mens en hij heeft al geïnvesteerd in de club. Dat kan ik geen luchtkasteel noemen.”

In dit verband is Dubai ook vermeld in Verslag Arnhem en Den HaagThe Flying Dutchman en De vooravond van een nieuwe tijd.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn gevoerde correspondentie d.d. 12 december vanaf 12 de Diciembre de 1995 Plan de Empresa (1) Para el Malaca Instituto12 december 1996 Kerstmis 199612 December 1996 Perfect Match12 december 1997 Jouw brief van gisteren ter attentie van Jacomine Ravensbergen12 december 1998 Toekomstperspectief12 december 2001 European Cervantes Foundation (1)12 december 2004 Wederom Nieuw Licht12 december 2005 Ruud West.

En mijn dagelijkse verslaglegging op 12 december vanaf 12 december 2002 Ariane (1)12 december 2003 Vertrouwen Winnen12 december 2006 Bezoek aan de Valkhofvereniging12 december 2007 Christmas, bruidspaar en Alma Cuypers of andersom12 december 2008 Geagendeede uitnodiging op komst12 decembe 2009 De BiltZondag 12 december 2010 Huwelijksbootje en Maandag 12 december 2011 Oud en Nieuw in Noordwijk.