ERICA IN VANCOUVER EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 15 DECEMBER VANAF 1992

Vanaf mijn eerste contacten met Nieuw Elan heb ik een bijzondere vriendschap opgebouwd met de heer Drs Tjitse Breuker in Groningen. Hij was een cultureel antropoloog en ik heb een jarenlange correspondentie met hem gevoerd die is te lezen in mijn Brieven aan Breuker. Hij heeft mij gedurende onze jarenlange relatie als vriend en vijand ingewijd in het leven in het hoge noorden Groningen en Friesland. Ook ging zijn hart altijd uit naar de stad Vancouver in Canada waar hij naar zijn zeggen de mooiste tijd van zijn leven had doorgebracht. De laatste keer dat ik hem heb bezocht was in maart 2012. Kort daarop is hij plotseling overleden.

Vanuit deze achtergrond heb ik na verzending van Mijn documenten d.d. 14 december vanaf 1996 vanavond gekeken naar het programma Erica op reis. Hierin heeft Erica Terpstra duidelijk in beeld gebracht wat de heer Breuker mij in de loop der jaren heeft getracht vanuit zijn belevingswereld op mij over te brengen. De uitzending van Erica heeft een zeer diepe indruk op mij gemaakt waarvoor ik haar uitermate dankbaar ben. Mede vanwege het bezoek dat zij ook heeft gebracht aan Vancouver Island waar mijn boek in 2002 voor het eerst van de drukpersen is gerold. Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn overige documenten waarin Vancouver is vermeld: De Droom is VrijheidIrish Bar HarpEenheid, Recht en VrijheidRoyal BloodDe KoningCervantes ProjectI have a dreamWilkinsonBerichtuit de Keizer KarelstadAfleggen van de EedBar Erasmus in SalamancaGalaxyTrefpunt‘t Goude HooftAderlatingAndaluces in UruguayVancouverEen Oranje Valentijnsdag met een Paars randjeTorremolinos ontwaaktSneeuwwitjeExperiencias HispánicasGesprek met Mevrouw Drs Eveline Vos Fruit, de vergadering van D66 Nijmegen en het eerste Britse verkiezingsdebatPensioenregeling en Jan Peter BalkenendeVan Noordeinde tot JohannesburgDeadline 11 juli 2010Moszkowicz en de HondenbelastingRondom Het Gouden HoofdZending gesorteerd in sorteercentrumDe achterkant van mijn boekIr. Bill Holdsworth en het Nederlands Staatsbezoek aan DuitslandBezoek aan Grouw in Friesland, Neuzen in de wind en Candle in the WindSauna De Heuvelrug en de LionsMr Abraham Moszkowicz en het gelijk van Maarten van RossemVan hoofdlijnen naar nitty gritty detailsAfscheid van Thom de Graaf als Burgemeester van Nijmegen  – Valentijn en Sneek‘t Goude Hooft gerenoveerd en Bankzaken en memoreer ik mijn gevoerde correspondentie d.d. 15 december vanaf15 december 1992 Merklicentieovereenkomst15 december 1996 Brief van uw secretaresse15 december 1996 Uw kenmerk F586.9615 december 1996 Berichtgeving15 december 1997 Koninginnendag15 december 1998 Gerookte Zalm15 deember 1998 De blauwe hoed15 december 1998 Bevestiging afspraak  – 15 december 1998 New London Chorale15 december 1998 De bakens verzetten15 december 1999 Autoweg15 december 2004 BTW-nummer15 december 2005 Iemand met een betoverende uitstraling.

En mijn dagelijkse verslaglegging op 15 december vanaf 15 december 2003 Back in The Netherlands15 december 2007 Wampie15 december 2008 Karin de Winter15 december 2009 Oude en nieuwe spelersWoensdag 15 december 2010 Nerja, Frigiliana en Almuñecar en Donderdag 15 december 2011 The Real Number One.