HET LICHT OP DE HEILIGE ELIZABETH

Na verzending van mijn bericht Het Licht op Johannes de doper en De Eikenhorst in Wassenaar ontving ik dit bericht: “van: Grada Hildering aan: Piet en Stineke Visser, Arend van de Groep, Wolter en Geesje Tanja-Ruiter, John van der Heyden datum: 16 dec. 2018 19:04. onderwerp: dienst van 23 december. Lieve Mensen, hierbij stuur ik jullie de orde van dienst voor zondag. Wij hadden vandaag Psalm  85 niet. Dus het intochtslied is Psalm 85 vers 1-3-4 de voorkeur van ds. van der Sterre. En na zending en Zegen lied 415 vers 3. Omdat ik niet weet wie bij jullie de lector is stuur ik dit ook maar direct naar John van der Heyden. Als ik de liturgie voor Kerst binnen heb  dan stuur ik die  jullie. Voor nu een fijne week en een groet van mij  Grada.” De eerste lezing is uit Micha 5, 1-4ª en de tweede uit Lucas 1, 39-45.  Het betreft De Heilige Elizabeth. Het brengt mijn gedachten terug naar onderstaand verhaal uit 1999.

1 november 1999. Betreft: Elizabeth. Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn gevoerde correspondentie d.d. 17 december vanaf Correspondentieoverzicht ten behoeve van de Burgemeester van Nijmegen; Trouw; Congratulations; Benoeming; Desert Fox; Koningschap en Transparantie; Royal Cavalry; Wij Heeren van Nijmegen (1); Wij Heeren van Nijmegen (2): Cervantes Fonds/Stichting Wereldouders; Uitvoering beleidsplan; Cervantes Fonds.

En mijn dagelijkse verslaglegging op 17 december vanaf 17 december 2002 Bill Clinton17 december 2003 Te vergoeden door Alain Meire17 december 2007 My Lady17 december 2008 Arroyo de la Miel17 december 2010 Halsema stapt op Jolande Sap is gekomen en Zaterdag 17 december 2011 Piet Hein Donner Onderkoning of Collega?