NAPOLEON IN HOLLAND EN BLAUW BLOED VAN GISTERAVOND

07:45 Aansluitend aan verzending van mijn bericht John Wright uit Schotland en Het Licht op de Seychellen heb ik Napoleon in Holland Deel 1 gezien en vervolgens Deel 2. Gisteren heb ik na een lange wandeling een saunabezoek gebracht in Hotel Amaragua. Ik sprak daar met een Zweed uit Gotenburg over mijn ontmoeting met  Prins Carl Philip van Zweden in de nacht van 21 op 22 juli 2000, met een paar jongens uit Maassluis die hier een voetbalwedstrijd hadden gespeeld en met een voormalige klant van Spa Príncipe in Benalmádena. Hij liet mij weten dat die sauna permanent is gesloten. Na thuiskomst heb ik naar Blauw Bloed gekeken. Ik citeer: “Koninklijk gezin pakt verhuisdozen uit Gisteren, 19:20 Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters zullen een dezer dagen hun intrek nemen in Paleis Huis-ten-Bosch in Den Haag. Na een ingrijpende renovatie van het zeventiende-eeuwse paleis was het deze week een komen en gaan van verhuiswagens. Na vijftien jaren vertoeven op Villa Eikenhorst keert de koning terug naar de plek waar hij een deel van zijn jeugd heeft doorgebracht. Jeroen Snel praat in de studio met Justine Marcella, hoofdredacteur van het magazine Vorsten, over de verhuizing van het koninklijk gezin. Ook de trouwe viervoeters van het koninklijk gezin wacht door de verhuizing een nieuw plekje. Koninklijke honden, je hebt ze in alle soorten en maten. Voor welke honden hebben de royals een zwak? Wat is de overeenkomst tussen Beatrix en Meghan? Stijlmeester Bodo Breg neemt ons mee naar het Gemeentemuseum Den Haag en verklapt wat beide royals gemeen hebben. In onze nieuwe serie ‘Vergeten tragedies’ blikken we terug op ingrijpende gebeurtenissen in het leven van de royals. Deze week: Juan Carlos van Spanje. Al op jonge leeftijd maakt hij de grootste tragedie van zijn leven mee.” Ik ben blij dat Blauw Bloed dit probleem thans openbaar heeft gemaakt. Het betreft hetgeen zich heeft voorgedaan met zijn jongste broer Alfonso in Estoril (Portugal) op 29 maart 1956. Ik ben hiervan daags voor de abdicatie van Su Majestad El Rey op de hoogte gebracht door een Frans nieuwsblad en heb het steeds geheim gehouden. Ik ben blij dat Felipe die verantwoordelijkheid direct daarna naar zich heeft toegetrokken. Hij was in de uitzending ook te zien tegenover het Koninklijk Paleis in Madrid. Met veel plezier heb ik ook gekeken naar de helikoptervlucht van Prins William boven Londen. Hij was daartoe speciaal door een helikopterpiloot opgehaald in Kensington Palace.