ONZE ORGANISATIE

Na verzending van Waar staan wij op 29 maart 2019?  Ontving ik van de heer Klaassen om 14:45 dit bericht: “Beste John. Hartelijk dank voor je reactie op mijn boek. Met jouw expertise kun je dit op waarde schatten. Maar het blijft natuurlijk maar een autobiografisch boek met vermelding van mijn hobbies. Mijn nieuwe boek…WIJ WILLEN NEDERLAND TERUG neemt nog wel een paar maanden in beslag, maar ik hou je op de hoogte.met vr.groet ook namens Yulia. Willem”

Mijn reactie: “16:36 Hallo Willem, Ja. Ik heb mij wel vermaakt met al jouw avonturen. Vooral jouw zeiltocht naar de Caraïben vond ik bijzonder interessant. Ik ben benieuwd naar jouw nieuwe boek. Ook de hele sociale problematiek in Nederland raakt mij eveneens. “Nederland is vol zei Pim Fortuyn” in dezelfde tijd dat ik regelmatig contact had met zijn maatje Harry Mens in Noordwijk en Lisse. Ik heb indertijd eveneens geschreven “Ik heb het er benauwd van gekregen en ben daarom in Spanje gaan wonen”. Ondanks onderlinge verschillen in inzichten zijn er ook heel veel punten waarover wij het beiden eens zijn. Een Rotterdamse zeebonk als jij komt uit een heel andere cultuur dan een lid van de oudste familie van de Keizer Karelstad. Dat bepaalt nu eenmaal de kijk op de wereld om ons heen. Als jij Nederland terug wil kan ik je wellicht ook behulpzaam zijn. Ik heb immers de jurisdictie over het Instituto Cervantes in de Benelux. Dus wat mij betreft mag je België en Luxemburg er ook nog wel bij hebben. Dat is een geintje. Ik kan je echter laten weten dat ik Hare Majesteit Koningin Beatrix op 31 juli 1996 heb geschreven: “Zo de heer Van Traa heeft gekozen voor de Koninklijke Weg heb ik moeten kiezen voor de Keizerlijke Weg. Dat is wel even wennen Majesteit. Maar ik had geen andere keus”. Bescheidenheid siert de mens, nietwaar? Hartelijke groet, prettig weekend en groeten aan jouw beeldschone verloofde, John.”

Of Wij dat nu als ‘een geintje’ moeten beschouwen valt te betwijfelen na mijn bezoek van vandaag aan de kerkdienst in het Holland Huis onder leiding van Ds Ko Brevet uit Deventer. Na afloop van deze dienst heb ik ondergetekende ervaringen opgetekend in het kader van ons project op het gebied van organisatieontwikkeling.

Persoonlijke gegevensWerkgebiedEn un lugar de La ManchatussenrapportageSamen van de zonsondergang genietenEerste uitgebreide brief aan Prinses DianaOrganisatieontwikkelingLicentieovereenkomstAfronding project¡Avanzamos!Ontwikkelingen Nieuwe baanFusieproces Virgen de La VictoriaContinuïteit van beleidEerlijkheidBritse jury onderzoekt complottheorieën Erecomité Madrid Cristalhelder Sergio Cabrera in de hoofdrol Algemene beschouwingen en de onderwijsraad Piet Hein Donner, Onderkoning of Collega? En Dutilh.

Ik denk dat wij in de zeer nabije toekomst een goede samenwerking kunnen realiseren waarbij de doelstellingen van D66 en mijn geplande organisatie hand in hand kunnen gaan onder het motto: ‘Cervantes ¡Dat is pas democratisch!