MAANDAG 4 FEBRUARI 2019 DANSLES VAN MEREL EN JASPER EN BEZOEK AAN DE TEMPEL WONG TAI SIN EN DE WAARZEGGER

Vandaag hebben de kinderen aansluitend aan hetgeen ik heb beschreven in Zondag 3 februari 2019 Bezoek aan Lamma Island gebruik kunnen maken van hun verjaardagscadeautjes. Jasper had van mij een uitbreiding van het emplacement van zijn Legotrein gekregen en Merel had gisteren een glaspaleis van Cinderella uitgezocht in de Legowinkel. Op Maandag 4 februari 2019 Jasper en Merel kunnen we zien met hoeveel plezier zij ermee hebben gespeeld.

Vervolgens hebben wij aansluitend aan hetgeen ik heb beschreven op Maandag 4 februari 2019 Jasper en Merel kunnen genieten van de dansles van Jasper en Merel onder zeer deskundige leiding. Ik heb ervan genoten om mijn kleinkinderen zo aan het werk te zien.

Na de dansles van Jasper en Merel hebben wij eerst een bezoek gebracht aan het winkelcentrum van gisteren. Het is in China een gebruik om bekende relaties tijdens het Chinese nieuwjaar een enveloppe met inhoud te geven. Daarom hebben wij een bezoek gebracht aan een vestiging van de bank HSBC naast de vestiging van Marks & Spencer. Ramon kocht daar een stapeltje rode envelopjes en een stapeltje bankbiljetten van respectievelijk 20, 50 en 100 Hong Kong Dollars. Het moesten nieuwe ongebruikte bankbiljetten zijn om de wens tot voorspoed te benadrukken. In het winkelcentrum hebben Ramon en Femke mij vergast op een bijzondere hot spot maaltijd waarbij ik wederom kon oefenen in het eten met stokjes. Vervolgens bezochten we de tempel Wong Tai Sin. Zo kort voor het Chinese nieuwjaar was het duidelijk dat men zich hierop al geestelijk aan het voorbereiden was. Dat gold ook voor mijn kleinkinderen. Zij kregen een doosje met stokjes mee en mochten daar net zo lang mee schudden totdat er eentje uitviel met een nummer. Toevallig viel Merel en Jasper hetzelfde nummer ten deel. Opa John mocht het ook een keer proberen. Na een mislukte eerste poging viel zijn lot bij een tweede poging op het getal 91. Ik hoop er dus nog twintig jaar bij te krijgen. Dit bezoek hebben wij afgesloten met een bezoek aan een waarzegger.  De waarzegger ging goed gedocumenteerd te werk. Hij las eerst de hand van Merel en voorspelde haar een leidinggevende rol in de toekomst. Haar ‘lucky line’ stemt overeen met die van Obama naar zijn zeggen. Kernwoord ‘a leader’. Hierna was het de beurt aan Jasper. ‘Very good’. Ramon sloot de rij. Ik ben benieuwd of zijn voorspellingen uitkomen. Ik heb het niet allemaal begrepen, maar hij heeft het een en ander op roze briefjes geschreven. Opmerkelijk was zijn verhaal over een jongen die zijn vriendin was kwijtgeraakt en hierdoor verdrietig was geworden.