VRIJDAG 1 FEBRUARI 2019 TORREMOLINOS – HELSINKI – HONG KONG

Na verzending van mijn bericht Beatrix volgde vanmorgen de vlucht met Finnair om 10:30 naar Helsinki. Het was een bijzondere gewaarwording te vliegen in een toestel waarvan ik het merendeel van de passagiers niet kon verstaan. Op advies van mijn oudste zoon heb ik een boek meegenomen. Het werd ‘De ochtendgave’ van A.F.Th. van der Heijden. Het speelt zich af in Nijmegen en begint met de terechtstelling van Burgemeester Willem Roukens in 1705. Voorvader van de echtgenoot van de oudste zus van mijn moeder: Theodorus Roukens (7 juni 1905 – 2 oktober 1983). Het hele vehaal speelt zich af tijdens de onderhandelingen rond De Vrede van Nijmegen (1678) tussen Frankrijk en de Republiek der Nederlanden. Het kleine Nijmegen was in die tijd hoofdstad van Europa. Veel bekende plaatsen uit mijn geboortestad komen voor in het boek. Om er enkele te noemen: Neerbosch, Doddendaal, Dukenburg, De Waag, de Burchtstraat en De Tempelier.

In Helsinki aangekomen diende ik mijn horloge een uur vooruit te zetten. Ik had 25 minuten overstaptijd. Om 17:00 vertrokken we in een schitterende Airbus 350-600 naar Hong Kong. Uitstekende bediening.