ZONDAG 3 FEBRUARI 2019 BEZOEK AAN LAMMA ISLAND

Aansluitend aan hetgeen ik heb beschreven in Zaterdag 2 februari 2019 De eerste dag in Hong Kong en Stroomlijnen van bedrijfsprocessen hebben wij vandaag een bezoek gebracht aan het Lamma-eiland. Na een rit door de tunnel onder Victoria Harbour bereikten wij Hong Kong Island. Van daaruit hebben wij vanaf 11:20 met de ferry een fraaie boottocht gemaakt van een half uur. Bij aankomst was het duidelijk dat de plaatselijke bevolking zich volop weidde aan de voorbereidingen van het Chinese nieuwjaar. Het bezoek werd ingewijd met een lunch in het Man Fung Food Restaurant. Ik moest wel even wennen aan het eten met stokjes. Na een kort bezoek aan de speeltuin hebben wij een wandeling gemaakt tot aan het strand. Tijdens de wandeling terug naar de haven werden wij verrast door een groepje overstekende wilde zwijnen. We passeerden een kleine Taoïstische tempel en zijn met de boot van 15:30 naar het Hong Kong Island teruggekeerd met de bedoeling om een rondje in het reuzenrad te maken. De Chinese muziek had een betoverende uitwerking op mij. Bij het reuzenrad stond een dermate lange wachtrij dat wij hebben besloten daar geen gebruik van te maken en zijn wij naar een groot winkelcentrum gereden waar ik de verjaardagscadeautjes voor Jasper en Merel heb gekocht. Gevolgd door een bezoek aan een Sushi restaurant. Een heel bijzonder restaurant. De bestellingen konden op de mobiele telefoon worden verricht en de sushi’s werden met treintjes aangevoerd. Voor het eerst na lange tijd was er weer Oranje kaviaar.