DAGTOCHT NAAR DE SIERRA NEVADA EN HET LICHT OP GRANADA

Na verzending van Deventer koek, Graaf Lodewijk Sigismund Vincent Gustaaf van Heyden en de Vuelta 2020 heb ik gisteren deelgenomen aan de dagtocht naar de Sierra Nevada onder de voortreffelijke leiding van Francis Versteeg. Ik citeer haar website: “Een inmiddels mooie jaarlijkse traditie! We nemen deze keer de prachtige weg langs het forellendorp Riofrío waar we een koffiestop zullen houden. We laten de stad Granada “links liggen”en stijgen van 800 naar 2200 meter in een klein half uur van 800 naar 2200 meter over de hoogste autobaan van Europa dwars door het natuurpark van de unieke Sierra Nevada. Aangekomen in het dorp Pradollano kunt u kiezen of u de kabelbaan naar het 2700 meter hoge plateau Borrequiles wilt nemen en daar op een terras midden tussen alle wintersporters wilt zitten of gewoon gezellig in het dorp wilt blijven. Een stuk wandelen behoort ook tot de mogelijkheden! Deze keer bent u zelf vrij om te lunchen waar u wilt, er zijn genoeg mogelijkheden om tegen normale prijzen lekker te eten. Terug rijden we via een andere route naar huis.”

Deze tocht heeft mij nu – na het verorberen van vier forellen uit Riofrío – geïnspireerd binnen mijn rubriek Het Licht op… tot het vervaardigen van een nieuw werkstuk met de naam Het Licht op Granada.