MEMORIES

09:15 Na verzending van Een bijzondere datum heb ik gisteren de hele dag gewerkt aan de uitwerking van mijn documenten waarin de datum 4 maart is vermeld. Vervolgens heb ik genoten van de 1-4 overwinning van Ajax op Real Madrid in het Estadio Santiago Bernabéu. Het deed mij denken aan het gedicht dat ik op 4 december 1995 voor een van mijn Lionsvrienden heb geschreven namens Sint Nicolaas. Maarn-Maarsbergen, 4 december 1995: ‘Mijn trotse Real Dat moest het ontgelden In míjn trotse hoofdstad Het werden jouw helden’. Gisteravond heeft Ajax die stunt weten te herhalen. Na afloop van de wedstrijd sprak de verslaggever over de Plaza de Santa Ana en de Calle de las Huertas. In mijn visie een verwijzing naar de laatste rustplaats van Cervantes die ik op 10 november 2018 heb opgezocht in gezelschap van Koos Kraan van de Nederlandse Club Costa del Sol.

09:15 Het hierboven vermelde gedicht was een vervolg op het gedicht dat ik een jaar eerder namens Sint Nicolaas heb geschreven getiteld

VAN DE SCHUTSPATROON VAN AMSTERDAM

10:00 Ik heb als Spaans ingezetene een Spaans rijbewijs. Geldig tot mijn 75ste verjaardag. Voor de venieuwing van mijn Nederlandse paspoort ben ik twee keer naar Madrid geweest. Op 19 december 2018 en 18 januari 2019. Het paspoort is nu geldig tot 28 december 2028. Ik ben nu in de slag met de Spaanse belastingdienst. Ze hebben mij – na bemiddeling van de Nederlandse belastingdienst – eindelijk geaccepteerd als ‘residente fiscal’. De Spaanse Regering, althans de Vereniging Instituto Cervantes in Madrid, is mij ook nog een bedrag verschuldigd voor het gebruik van mijn handelsmerk in de Benelux.

12:45 Goed gesprek gehad in het Holland Huis. In 1999 heb ik mijn appartement verkocht aan Manon Arts uit Heesch. Ik heb de transacties terzake laten vastleggen door het notariskantoor Koch en Compaijen in overleg met notaris Jaap Penders. Hij is vermeld in Roodkapje In veel gevallen is niet alleen Inspirine een goed medicijn, maar ook een gezonde dosis humor. Daarom eindig ik deze brief van vandaag met de gevleugelde woorden van Jaap Aap: Tuut, tuut, tuut, tuut. Doe de groeten aan Ruud. Tevens heb ik ook nog een afspraak gemaakt met mijn notaris – Mr. J.P. Penders – op 27 mei aanstaande om 11.00 uur voor het opmaken van Mijn Testament.

Vanuit deze achtergrond gaan mijn gedachten thans uit naar ZalmDe vijfde zuilBericht uit de Keizer KarelstadJupiterKlokken van de KeizerDecreet en Dr Andrew Gailey.