BEDEVAART NAAR DE VIRGEN DE LAS NIEVES EN FRIGILIANA

11:25 Aansluitend aan mijn bericht ‘Dag van de vrouw’ verzend ik vandaag dit verslag van onze excursie van gisteren. Om 09:10 verscheen de kleine bus van Olmedo bij de bushalte in Torremolinos. Tot mijn grote verrassing was het niet Francis Versteeg die mij welkom heette, maar Ankie Dobbelman. Francis had haar ‘uit de kast gehaald’ vanwege de grote belangstelling voor deze dagexcursie en reed zelf mee met een grote bus van Olmedo met de rest van het gezelschap. In tegenstelling tot hetgeen gebeurde tijdens Prinsjesdag 1996 mocht ik deze keer voor in de bus zitten om te filmen. De tocht ging eerst naar het fraaie dorpje Benagalbón voor de koffiestop en vervolgens na een bezoek aan de ermita de la Virgen de las Nieves in Torrox via een smalle weg naar een in de bergen gelegen uitspannning waar drie Spaanse dames die alle drie María heten een ecologische maaltijd voor ons hebben bereid die door Francis en Ankie persoonlijk aan het gehele gezelschap werd opgediend. Nadien zijn wij via het zogenaamde ‘geitenpad’ met een adembenemend uitzicht naar Frigiliana gereden. Daar herleefde mijn 52ste verjaardag van 9 november 1999. Ik moreer Santa Diana. Vandaar dat ik deze keer een bezoek heb gebracht aan de Casa de pensionistas voor een glaasje Vino de Frigiliana. Hierna ben ik met de kleine bus onder leiding van Ankie Dobbelman naar Torremolinos teruggereden waar ik als eerste ben uitgestapt en om 20:13 op de BBC de stemming heb kunnen zien in het Lagerhuis over het voorstel van de huidige Britse Prime Minister uit Windsor Maidenhead: No deal.

P.S. Mijn reisverslag is hier te zien.